Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.5.2019

Torstaina agilityn kenttäkauden korkkaus!

TO AGILITY NOVA
Torstaina korkattiin agilityn kenttäkausi. Meillä on nyt treenejä noin puolet ti ja puolet to. Torstaina ollaan AST:laisen Lotta Franckin treeneissä. Nova pääsi korkkaamaan kauden ekana ja intoa riitti!

Takaakiertoja tehtiin useaan kohtaan. Saksalaistyylisessä, missä linja syötti hypylle väärinpäin luotin vähän liikaa ja sen meni väärinpäin. Takaakierto "pyörityksellä" ja persjätöllä hieno. Lisäksi ekassa takaakierrossa olin jäljessä ja laskeutui linjalle joka vietti hypyn väärälle puolelle. Kun muutin alun puolen vaihdon valssista persjättöön niin ehdin kriittiseen pisteeseen korjaamaan linjaa. Päällejuoksumainen hyppy sujui! Palkka siitä kouluttajalta. 

In-in ohjaajan puolelta takaakiertoja tuli myös, kerrattiin ensin yksittäisenä ja sitten toinen kohta tuli putkesta. Aluksi blokkasin koiran linjaa ja olin liian lähellä. Sitten kun sujui kesti vähän, että Nova purki ohjaajafocuksen esteelle menoon, mutta kyllä se aina lähti hypyllekin siitä. Parempi toki alkuun vähän lenkittäen kuin liian nuollen.

Kontaktit tehtiin, alussa oli keinu joka ei olisi sujunut kovin itsenäisesti. Niihin treeniä.. Keräsi siitä myös kierroksia. Puomi oli ok, juoksin ohi ja palkkasin. A:aa tehtiin etupalkalle. 

Kepeillä tuli ensin umpikulmaan takaaleikkauksella meno, astuin tassun päälle kun jäi viivyttelemään. :D Onnistui silti ja keppien lopussa valssi sekä siitä 2 hyppyä irtoamista palkalle. 

Sitten treenattiin leijeröintiä kepeillä. Ensin jätin putken eteen ja kokeilin käskeä puomin toiselta puolelta, ei muistanut. Palkkaaja keppien linjassa. Sitten virittelin putken suulta kepeille, päästin menemään ja menin sivuttaisetäisyyttä ihan puomin viereen. Kolmannessa putki + kepeille meno, ohjureiden (2) avulla korjasi sisäänmenon oikein mutta keskivälin jälkeen jäi katsomaan missä mä olinkaan tai käskytys katkesi. Neljännellä onnistui putki + kepit ja itse juoksin puomin toista puolta. Jes! Näitä lisää. :) Keppien lopussakin oli 2 ohjuria, nyt ei jäänyt vikoja välistä. 

Tehtiin loppuun suoraputki ja irtoaminen hypylle. Tässä voisi käskyttää Eteen, putkeen, eteen. Ekassa olin jäljessä ja kääntyi kohti. Tokassa otin vähän etumatkaa, mutta Nova myös muisti mihin irrota. 

Seuraavalla kerralla voisi muistutella käännöskäskyjä ja treenata sitä, että kestää jäädä tekemään vaikka lähetän kaukaa tai lähden kääntymään. 


Tässä meidän komistus. <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!