Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

28.1.2020

Erinomaista hakua ja esineet

Su 26.1 hakutreeneissä Korson puomilla

Treenit meni niin hyvin, että täytyy uskaltaa ottaa uusia haasteita. :)

Sisääntuloissa maalimies jäi pitämään koiraa seuraavan piston linjaan ja kutsuin keskilinjalle tai jatkamaan toiselle puolelle. 

Haamuja muistikuvapareina, tosin osassa en ole varma näkikö (3 ja 4), ei haittaa toisaalta. 


Haamu 3 ja 2. 
2.pisto: maalimies siirtyi P-piston muotoisesti tai P peilikuvana. Haamu merkillä, sitten kartoi kun koira käännetty eteenpäin ja vähän lähemmäs. Kun lähetin Novan juoksi kohti paikkaa missä oli nähnyt mm mutta kääntyi saadessaan hajun. Hienosti! Maalimies jäi pitämään Novaa 3 piston linjassa. 

3.pisto: kutsuin Novan ja kun tuli hyvällä linjalla lähetin vauhdista etsimään. Kävelin keskilinjan yli ja lähetys. Upposi suoraan 3:selle! Jes. :) Maalimies jäi pitämään Novaa kun oltiin vähän laatikon muotoisesti edetty. 

Kutsuin Novan keskilinjalle ja palkkasin siinä. Otettiin haamu 4 ja 5. 

4.pisto: maalimies oli taas kaartanut eteenpäin haamukohdasta. Nova juoksi hyvän L piston, eteni ja löysi maalimiehen. Jes! Joissain treeneissä kun päässyt kääntymään väärään suuntaan tai tehnyt piikin. Tuuli myös oikein. Maalimies jäi pitämään koiraa taas, kun oltiin kaarrettu eteenpäin. 

5. pisto: kutsuin Novan sivulle, "seurausta" ja lähetys. Koska tuli vinosta. Silti lähti vähän viistoon 3 ja 5 väliin (siellä missä maalimies oli pitänyt Novaa?) Ja jatkoi siitä oikeaan suuntaan kääntyen. Ja löysi. 

Lopuksi vähän haukkumista, mutta haukkui huonosti maalimiehelle, kun oli niin läkähtynyt. 3, 7 ja 4 tms. 

Veeran ja aussietyttöjen kanssa lenkille sekä esineitä.

Esineruutu/kaistale: jätettiin saman kaatuneen puun rungon eteen Veeran hanska ja mun esineistä sukka sen päälle. Nova ei alkuun mennyt takakulmaan asti vaan jäi keskemmälle, siellä oli roskia mitä pohti. Kun kävi ekan kerran takana ei käynyt ehkä ihan siellä asti tai ei reagoinut Veeran hanskaan. 
- 1.esine: Toisen kerran kun meni sinne, taisi mennä hanskan läheltä mutta etsi mun sukan kannon päältä. Sai lelun palkaksi.
- 2.esine: lähetin uudestaan ja lähti taas keskelle. Hetken kesti, kun päätti palata samaan paikkaan ja tuoda lapasen. 
Siitä taas leikkiä! Vietiin yhdessä Rinnalle sukka paikalleen. Koirat odotti treenin ajan niin, että näkivät. Tallattiin myös alussa alue. 

Nova sai nakkeja, joita muistin olevan ylimääräisiä rasiassa kun malttoi maata Rinnan etsiessä. Makaaminen oli heti kiinnostavampaa. :D

Ma haukkutreenit ekassa ap max 25 haukkua, tokassa ip kiven päälle kiiveten. (näistä lisää omassa)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!