Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.1.2020

Kraniota CST ja hampilääkärissä

Tiistaina Gavalla oli lihashuoltoa Masalassa, Eloketun hyvinvointipalvelussa. Kraniosakraaliterapia aika Mari Hyytiäiselle. Gavaa jännitti olla uudessa paikkaa "kaupungilla", ilman koiraseuraa ja mennä uuteen paikkaan. Mutta ehdittiin vähän keskenään ihmetellä huonetta sisäänpäästyä vähän myöhässä ja Gava rentoutui pikku hiljaa. Hoitohuoneeseen kuului lähellä olevasta tieltä autot ja vastapäätä oli koulu. 

Mentiin siis sen takia, koska la vikan radan jälkeen Gava ontui oikeaa etujalkaa. Mari taas kysyi ekana vasemmasta takajalasta, meni melkein koko tunti kuin muistin, että joskus autosta ottaessa Gava on pitänyt sitä hetken ilmassa. Mutta siitä kun ekan kerran on niin tehty on ehditty käydä varmaan fyssarilla ja muualla Kraniossa useamman kerran. Niissä ei kukaan saanut sitä pois. Oli vinoutta sääressä, joka heijastanut taas muualle. 

Varpaissa oli pientä "korjattavaa". Oikeassa etujalassa nuljuluun kohdalla virheasentoa ja olkapää oli jotenkin koholla. 

Lisäksi sanoi, että olisi ollut tasapainossa vikaa. Jos sitä ei korjaa ekana, hoidot säteilee päähän. Ja ei ole käsitellessä niin rauhallinen. 

Keskiviikkona terveysteema jatkui ja N&G meni ensimmäiselle hammaslääkäri käynnilleen Heinolaan. Hyvää palvelua ajallaan ja hintakin hyvä. 

Gava sai kaupanpäälle kynsienleikkuun rauhoituksen aikaan. Gavalta meni oikean ylä poskihampaan poisto vakuutukseen. Onneksi tajusin etsiä sopimusnumeron aiemmin, saatiin vakuutus ekan kerran käyttöön. Hampaasta oli lohjennut sivusta pala. Poskihampaasta otettiin myös röntgen, ihan pientä muutosta juurissa muttei hälyttävää. Hampaat oli muuten siistit. Vastakkaiselta puolelta taisi jossain olla jotain tai muistanko väärin. Hammaskiveä ei lähes ollut yhtään ja ikenet hyvässä kunnossa. Gavalla hammaskivenpoisto, 1 hampaan röntgen ja poskihampaan poisto 300e, josta vakuutus korvasi n.180e. Ei päästy toki vielä vuoden vakuutusmaksussa plussan puolelle.

Novalla otettiin koko suun röntgen ja hammaskiveä oli vähän, mutta ikenissä vähän tulehdusta. Röntgenistä selvisi että yhdessä paradontiitin alkua, oikea ala M2 (eli oikealta takaa toinen?). Lisäksi oli isoja ien taskuja, jotka voi vaikeuttaa puhdistusta. Ja suosittelee ien taskujen pienentämistä. Novan hampaat pitäisi vähintään kahdesti viikossa pestä. Ehkä 1v päästä tsekkaus.

Oikean reiden ihossa vähän alle 1cm patti osottautui talirauhastukokseksi, tyhjennettiin ja puhdistettiin.
Novalla koko suun röntgen ja vähäinen hammaskivi, patin tutkinta n. 200e.
Maanantailta Novan lenkkiseura, noin 5km lenkki metsässä Masalassa eikä ketään tullut vastaan (mutaista kyllä, ei vielä kuvassa). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!