Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

24.1.2020

Aurinkoista tokoilua/tottista ja kuvia

Ti 21.1 Sirkuskentällä tottelevaisuutta 

Inkan ja bc tyttöjen Saimaan ja Naalin kanssa.
Ehdin tekemään vähän bh kaaviota eli tottiksen seurausta. Jätin eteenmeno pallon ja kainalossa pallo seuruutin 50m, 30-40m kohdalla kahdesti tippui kontakti. Sitten toiseen suuntaan ja irtosi juoksussa. Eli väh.10m kävelyä, 10m juoksua, 10m hidasta ja loput kävelyä. Sivuhaara jäi tekemättä eli siellä pysähdys. Ja tietty henkilöryhmä olisi. Vahvistetaan nyt 50m suoraa. Inkan kanssa liikkuroituna otettiin juoksu-hidas osuus ja seuruutin ehkä siinä 40m kun palkkasin. Sitten täyskäännös ja takaisin päin n. 20m.
- eteenmeno: tolleri oli jo aiemmin vaihtanut eteenmeno pallon ja palkkapallon. Mutta eteenmeno käskyllä haettiin vähän viistosta lähin 1/3 ohjatun kapula (30-40m). Repesin ja otettiin erikseen 10m matkalta lelulle eteenmeno. 

Ohjattuun Inka käveli kapulat. Novahan oli kyllä aiemmin nähnyt ne paikoillaan. Seuruutin vasemman ja keskimmäisen väliin ja lähetys. Haki oikein! Sitten alustalta vasen, extra pyörähdys matkan varrella mutta sujui. Sitten otin vasemman selkeämmin rivistä pois, että juoksee laajemman lenkin. Vielä oikea, joka onnistui, kapula myös rivistä edempänä ja reunemmalla. Voisin myös vaihdella Novan paikkaa ja opettaa että ohittaa keskikapulan jos sen luona näytetään toinen suunta. (Vaikkei keskikapulaa ole edes voittajassa niin totutetaan siihen ja olen kuullut myös huhuja, että joskus keskikapula pitäisi hakea. )

Gava tuli välissä tekemään rauhallista ja skeittaajia ei ollut vielä näkynyt. Taskussa oli saatua "makkaratikkua" joka oli super hyvää. 

Nova oli niin lentoonlähdössä olevan näköinen autossa niin hyvä treeni sille tulla katsomaan Gavan rauhallista menoa. Ja oli siinä pentukin samaan aikaan treenaamassa mutta suht rauhallisia juttuja myös. Nova sai tehdä alkuun istumista paikallaan eri kohdissa niin että oli häiriötä. Sitten käy siihen makuuta. Nousi välillä ja palautin alas. 

Gavalle, kaukot: nami etujalkojen eteen ja n. 3-6m matkalta. Istumasta maahan, ekan sekoitti. Sitten sujui. Huomasin että maasta istumaan teki seisomisia "sit" käskylllä mutta kun sanoin "istu" niin onnistui. Ehkä viime vuonna tein samanhavainnon mutta unohdin jo. :D Kaukoja sen verran harvoin niin Gava jo unohtaa mitä ne asennot tarkoitti. Kaukoissa meillä on maahanmeno "behind", se on tietty ihan eri tekniikka kuin normaalisti down/maahan. Seiso on "ylös", mitä joskus käytän arjessa mutta liikkeestä seiso on (s)top. 
Itse teknikka oli hyvä ekaa lukuunottamatta. :) 

Gava, tunnari: muistuteltiin pitkästä aikaa ja oli tuultakin. Mietti naapuritunnareita ja päätyi oikeaan. Kaksi toistoa hyvin. Treenattiin tuo ja sivulle käskyin, että toisi suoraan sivulle.

Nova teki tunnarin ja Gavalle alkoi tulla jo neuleessa kylmä sekä arvelutti tuleeko skeittaajia paikalle. Ehdin onneksi viedä autoon ennen kuin ne tuli.
- Novan tunnarissa nurtsilla etsi oman ruohon alta ja tunnarirasia oli auki.
- Toistolla rasia kumottu ja oma samassa paikkaa takaviistossa. Nova rynni vääriin ja levitti niitä. Nappasi väärän kasasta, sylkäisi pois. Jatkoi etsimistä ja toi oman. Jes, palkka!
- Kolmannella sujui heti ekalla okein vaikka oman kahdella eri puolella oli vääriä.
Matkaa oli n. 3-4m lähetyksissä ja Novalla aina kauhea kiire tunnareille. 
- tunnarin pitoa ja tuontiosaa tehtiin niin, että toisi eteen. Kapulan vauhdista tuonti käteen eteen sujuu. Mutta itse eteenistumista pitää opettaa erikseen. Koroke vois olla tähän myös passeli. Voiskohan käskynä olla esim tuo-hit. :D 

Nova, kaukot: keksin ottaa istu-seiso vaihtoa skeittirampin reunalla josta tuli n. 7-10cm kynnys. Istumiset hyviä. Testasin välimatkaa kynnystä hyväksipitäen ja oli n. 4m osassa liikaa vauhtia istu-seiso ja tippui takajalat tai liikkui selkeästi eteen. Niistä ei palkkaa. Voisin myös naksutella näitä.. Isoa edistystä kuitenkin saatu kuurilla, tajuaa jo ideaa takajaloista ja oon päässyt irti koirasta ja jopa toistoja missä ei liiku. Täytyisi myös kuvata videolle näitä treenejä. :) 

Olipa kivaa treenata ja tosi hyvää keskittymistä Novalle!


KE tokotreenit Leppävaarassa Sirkun, auspai Susun ja labbispentu 9vk Loiske
Kuvia (viime treenin kuvat oli 2013 :D)

Tää oli ihana <3
Novalle:
Bh-seurauskaavio: ensin tehtiin 50m suoraa, mutta välillä pysähdeltiin kuviin. Sen kerran kun päätin tehdä pitkän suoran niin pallo tippui vahingossa siinä 30m. :D Toiseen suuntaan tuli pidempi seuraus ja tehtiin koko L sakara. Sakaran käännöksissä kontakti tippui hetkeksi.

Kaukot: tehtiin kynnyksellä, tästä videotakin. Kokeilin etäisyyttäkin n. 2m. Vähän sivuttaiseteni. Osassa istumista paikallaan. Lapset pelasi välkällä sillä aikaa kentällä jalkkista yms, ei haitannut!

Eteenmeno: pallo oli viety salaa aidan reunaan, Nova juoksi hetken suoraan ja kääntyi vinoon. N. 10m päästä sujui. Kun oli kerran hakenut lelun juoksi suoraan. Näitä lisää. Voisi tehdä useammallakin lelulla "linjaa".

Ohjattu & merkki: Päätinkin tehdä merkkitreeniä, alustalle. Ihan hyviä ja vauhdikkaita. Tarkoitus oli treenata suuntia, mutta otti kierroksia koska eilenkin sai noutaa samalla asetelmalla. Vinkui kahdesti kun liikkuri vei kapulat, sitä ei ole aiemmin tehnyt. Ruutihan monesti äänsi vasta lähetyksessä. Kun kapulat oli viety oli alustalla takapuoli muhun päin tai yritti varastaa keskimmäisen kapulan. Tehtiin kunnes luopui kapuloista. Otettiin vielä merkkitreeni lähempänä kapuloita. Kerran sai hakea oikean. Sitten otettiin vielä merkkiä, kriteerinä seisoa paikallaan ja luopua namista.


Myöhemmin Nova tuli istumaan ja makaamaan paikkaan kuin Gava teki.
Gavalle vähän kaukoja (kun lapsilla jatkui koulu) ja seurausta sekä peruutusta. Koiranulkoiluttajakin tuli ihastelemaan niin sai vieraan koiran häiriöksi. Voisin muistaa ottaa myös jääviä..
Lopuksi Nova sai toimia leikkisetänä, mutta innostus loppui äkkiä ja Nova vain juoksenteli kentällä. Oli tosi kiltisti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!