Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

12.1.2020

Hiljaisuutta ja pari agilitymenoa

Vietettiin pitkä tauko agilitya viime vuonna 12.12 ja tänä vuonna 9.1 Gavalla, Novalla taas vielä jatkuu.

Marjon treeneistä 9.1 otin videota, mutten ole käsitellyt niitä. Radalla oli hyviä putkiansoja takaakierroissa. Omatoimiharkoissa treenattiin jonkin verran niiden kuuntelua niin hyvä oli testata radalla. Ihan kivasti meni treenit, alkukuviosta kun päästiin niin ehdittiin aika pitkälle. Gava kulki aika nätisti tauon jälkeen.

Hoitokoira Micke tuli toista kertaa meille pariksi yöksi, oli nyt 6kk ikäinen ja oli jo helpompaa ja toki paikka sekä koirat oli tuttuja. Gava ei ollut enään niin paha draamakuningatar, mutta sisällä ei kaivannut häiriötä. Ulkona taas halusi kytätä ja leikkiä. Nova oli ekan yön meillä ja oli niin ihanasti Micken kanssa, samassa sängyssä, sovussa söivät luita ja leikkivät. Gava oli sitten toisen yön treenien takia, osaksi aikaa pääsi omaan rauhaan makkariin. Näytti vähän siltä, että Gava ei ole kauhean rohkaisevaa seuraa ulkona liikkuessa vs mitä Novan kanssa ei ollut mitään pöhinöitä. Onneksi ilotulituksilta vältyttiin, vaikka niitä oli Rukalta kotiutuessa aina välillä iltalenkeillä.

Vanhemmilta kun lähden kotiin niin Nova aina tuijottaa eteisessä, että pääsenkö minä. Gava ei perjantaina nostanut edes päätä pedistä. Kun tarpeeksi kutsuu niin neiti jaksaa lähteä ulos. Nova on aina innokas lähtemään mukaan.
La 11.1 kisattiin agilityssa Sari Mikkilän radoilla. Vauhdikkaita ratoja, mutta koirille reiluja lähestymisiä, aika paljon takaakiertoja. Agiradat ensin ja Gava oli yllättävän kiltin oloinen. Pikku juttuja, parista suorasta putkesta kääntyi niin nätisti että olin laskenut ne eri tavalla, toki radan kohdissa tuli itsellekin liikkeen hidastuminen. Moni vaikea kohta sujui. Silti liikkuminen ei ollut niin hyvää, fiilis oli jotenkin maassa ja luottamus vähissä. Oli isot kisat ja huippuja kisaamassa sekä ulkomaalaisia, joita oli kiva katsoa. Hyvä buffa myös. :D En pyytänyt suorituksia videolle.

+ kaikki kepit sujui (päällejuoksuun rohkeutta)
+ tein parit persjätötkin
+ takaakierrot sujui pääosin
+ putkiansoista selvittiin (varmistin tosin vähän liikaa, joka kostautui ja puomille menossa stiplu)
+ ei rimoja kahdelta ekalta tai estevirheitä

Vikan radan jälkeen Gava ontui oikeaa etujalkaa, vilkaisin sitä käytiin autolla ja totesin että kysyn ilmosta kuinka tehdään. Järjestäjistä kävi katsomassa ja sovittiin seuraavan päivän kisojen poisjäännistä. Ei ontunut enään yhtä selkeästi, mutta näkyi varomista vielä iltalenkilläkin. Gava on aika herkkä ja matalavireinen odotellessa niin näyttää selvemmin. Tässä on muutenkin taukoa tulossa niin ehtii levätä.
Varattiin aika tiistaille Mari Hyytiäiselle, uusi tuttavuus kraniossa.

Sen verran hyvin alkanut keskittyä onnistumisiin tai mitä voi tehdä paremmin, että on vaikea muistaa virheitä. Kun yhdessä vaiheessa ne oli selvimpinä radasta. Sen muistan kuitenkin, että vikalla radalla Gava teki ratahenkilöille töitä. Persjätössä on hyvin voinut kiirehtiä, tiputtaa riman ja tulla päin siivekettä. Muilla radoilla ei työllistänyt ratahenkilöitä.

Muuta:

Nova on treenannut muutamaan otteeseen tokon kaukoja, takajalka targetilla seisomisvaihtoja. Vielä istun maassa ja näytän käsimerkkejä. Namit toisessa kädessä. Alkaa pysyä jo korokkeella/pyyherullalla, mutta jälkimmäisellä toinen jalka voi liikkua 5cm.

Olen kuunnellut kokeiluajalla äänikirjoja Ruka ajomatkoista lähtien. Niitä kuuntelemalla hyvin sai siivottua kämppää, kaapin ovia, kaappeja, pyykättävää jne. Tai käydä ulkona pidemmät lenkit kirjan parissa. Pitkään aikaan ei ole ehtinyt peruskirjoja lukea niin näin ainakin hiljaisempaan aikaan. Kirjahyllystä löytyy sitten lähinnä tietokirjatyyppistä, joista osa on kesken. Mutta Reijan hakukirja on ahkerimmin luettu useampaan kertaan palaillen. Salme Mujusen koiran rakenne on raamattuakin isompi, joten siinä on projektia ja paljon asiaa. Ei pysty paljoa lukea kerralla, kun tekee myös tehtäviä.

Koirien hammaslääkäri on tulevalla viikolla. Gavalle tulee myös poskihampaan poisto halkeaman takia. Gavalle varattu myös sterkka tähystyksellä kuun vikalle viikolle. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla niin dopingaika 2kk-> 1,5kk. Ihan hyvään ajankohtaan kylmään aikaan vaikka joulukuuta jo aiemmin pohdin mutta yllätyin pitkistä ajoista (1kk kahdessa paikassa) hammashoitoon.

Tavoitelistaus on vielä tekemättä. Se on korvan takana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!