Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

25.1.2020

Tokoa Konalassa ilopillerin kanssa

Lauantaina Konalassa tokoilemassa Katin ja Tria belgin kanssa. Taas oli ihana keli, joten oltiin ulkona. :) Mukana oli vain Nova, koska Gava oli jäänyt pitämään koiranpaikkaa porukoille. Suunnitelma muotoutui vähän lennosta.

Eteenmenot: kolme palloa n. 8-10m välein kohti puuta. Nova bongasi tai sai hajun reunimmaisesta, mutta olin meinannut lähettää keskimmäiselle. No siirryttiin kohti toista laitaa ja se sujui hienosti n. 10m matkalta! Nova juoksi sitten lelun kanssa lenkkien ohessa myös vilkaisemaan muut lelut. (hups) No koska keskilelu oli nähty niin otettiin vähän pidempi matka. No 10m juoksi suoraan, kunnes lopussa kaartoi vinoon. Huusin, ettei saa ottaa ja kävin laittamassa lelun takaisin. Seuraavalla juoksi suoraan. Näillä onkin hyvä treenata myös suoraan menoa, mutta voisi tehdä sellaista missä reunahäiriöt on meidän lähellä. Vika eteenmeno oli helppo.

Kati otti meistä muutamat kännykkäkuvat, kiitos!Hyppynouto/hyppy: treenattin palasissa hyppyä. Ideana eri kulmat. Mutta koska Novalla riitti virtaa ja vauhtia niin en halunnut myöskään ottaa noutoja tähän mukaan. Muille oon opettanut kapulan kanssa paluun ja sitten yhdistänyt vain noutoon + heittänyt tahalleen vinojakin heittoja.

Hypyn yli ja kosketusalustalle (oikealla piirros): ensin suoraan ja sitten eri suunnat. Juoksi kaikki oikein hypyn yli, mutta parissa etsi puunväristä alustaa. Hyvin hoksasi idean (alusta ei tietty ime samalla tavalla kuin kapula ja vs heitto.

Paluu kutsuen hypyn yli (vasen piirros): 1. ensin eri kulmat ja ohjaaja voittajanmalliin keskellä hyppyä. Nämä ok. 2. Sitten evl malliin, että ohjaaja seisoo sivussa ja koira lähempänä hypyn linjaa tai sitten estekin sivussa. Tässä osa oli vaikeata, juoksi hypyn ohi ja suurin osa sujui. Hyvä tehdä kuitenkin yksittäisenä lisää. :) Kuvassa tämä evl malli.

Ruutu: päätin testata miten tauon jälkeen ruutu sujuu. Virittelin ja lähetys voittajan malliin. No vau, ihan täydellinen paikka!! Menin palkkaamaan namilla lähemmäs. Saman yllätyksen koin viime treeneissä. Ruudun alkuun saaminen oli niin vaikeata vuosi sitten, kop kop.


Merkki/ohjattu: nyt tuli taas variaatiota. En jaksanut hakea kapuloita tai juoksuttaa kaveria, joten päätin tehdä uudenlaisen häiriön. Ke tehtiin merkkiä niin jatkettiin nyt la. Tai Novalle "merkki" oli kosketusalusta. Vein lelut kolmen riviksi n. 7m päähän. Merkille menot n. 2-4m päästä. Osassa yritti juosta leluille ja kielsin ottamasta. Namipalkalla merkit. Välillä meinaisi "jes" tai kehusta, että saako hakea lelun. Oli vaikeata, mutta ehkä yhtä vaikeata oli kapuloiden kanssa -> kapulat on Novasta lähes yhtä hauskoja. Luopuminen ja keskittyminen alustalle teki hyvää. Palkkasin myös paikallaan pysymistä siinä. 
Aika monta toistoa. Toistot riippuu kyllä niin koiran tyypistä. Esim Gavan kanssa ei tulisi kuuloonkaan noi toistomäärät. Kriteerinä oli tassut kosketusalustalla. Tai merkin takana mua kohti. Kerran yritti koskea merkkiin, mitä en noteerannut. 

Jatkettiin treeneistä Lidlin kautta metsään. Niin upea keli eikä ketään tullut vastaan (harvinaista!) n.15min päässä treenipaikasta. KUVIA


Blogi sai uuden ulkoasun (näkyy tietokoneella).
Itseasiassa oon tekemässä jo varmaan vuoden nakkilistalla olleita uusia kotisivuja. Edelliset on vuodelta 2014 ja bannerin kuvista vain Gava löytyy ja sekin jälkikäteen lisätty pentukuva. Koska valokuvauksella on jo omat niin uudet menee helppous edellä.


Ja rally-kisatkin on tulossa, sain molemmille paikat Lohjalle. Täytyy siis muistutellakin lajia. Novalla sentään on ainakin yhdet treenit syksyltä. :D Itsellä on taas heijastimia yms aika monessa takissa niin pitää varmaan mennä melkein alasti kehään, ettei ole mitään kiellettyä mukana. ;) Kaima on Novan toisen kisan tuomarina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!