Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

28.1.2020

Lihashuolto kraniosakraaliterapiassa (osteopatian tyyppinen) ja syitä agressiivisuuteen

LIHASHUOLTO KRANIOSSA ja aggressiivisuuteen mahdollisia syitä

Ti kranio lihashuollossa Masalassa Mari Hyytiäisellä (Eloketun) Gavan ja Novan kanssa. Gavan toinen kerta (viimeksi 2vk sitten) ja Novan eka kerta. Gava oli saanut olla tähän asti kevyellä liikunnalla varulta.

Gava ensin, koska oli metsälenkin ja kuivauksen jälkeen kuivempi. Oikea etujalka oli enään 1/4 jumissa, verrattuna viime kertaan. Lapojen välissä myös jotain ja olikohan jommassa kummassa takajalassa pientä. Kanyylin takia, etujalka oli saattanut mennä jumiin jos piikki on tullut huonoon kohtaan voi aiheuttaa senkin jälkeen kipua ja lihakset tuntuu silloin tunnusteltuna tosi kovilta. Täytyykin verrata toiseen jalkaan kun huomenna tulee taas rauhoitus sterkassa.
Tänään Gavaa pelotti, kun naapurihuoneessa imuroitiin x 3, trimmattiin, leikattiin kynsiä ja föönattiin. Nova rentona makoili eikä haitannut vaikka Gava vähän tallasi päältä paikkaa vaihtaessa.


Novalla oli takajalkojen varpaissa vinoutta/kierrettä. Oikeasta takajalasta/varpaasta heijastui myös selän keskelle. Kysyi myös onko närästystä ja heti sen jälkeen Nova röyhtäisi. :D Etujalkojen välissä pernan/maksan kohdalla oli myös kallokireyttä, joten kysyi onko allerginen jollekin tai ollut jotain. Joillakin ruokamerkeillä Novan vatsa ollut löysempi kuin toisilla. Ei ihan tarkalleen tiedetä mikä ei sille sovi. Vaikutti kuitenkin vanhemmalta ongelmalta. Päänalueella oli myös jotain ja taidettiin kaikki tassut käydä läpi. Niin paljon kaikkea, ettei voi muistaa.

Gavan hoitoaika oli ehkä vähän lyhyempi, Novalla lähellä täyttä aikaa niin veloitus oli 90e. Olisin maksanut kyllä enemmänkin, mutta hyvä että on aikaan nähden kun välillä ei ole isompia juttuja.

Tuli puhetta, että
1-2v nartulla joka muuttuu agressiiviseksi ja reagoi selkään voi olla kohdussa ongelmia, joita ei näe kuin tähystämällä ja aina ei silläkään. Vasta kun ottaa kohdun yms pois niin voi todeta. Näitä ei ole myös tutkittu tai kirjoiteltu, mitä ongelmia voi aiheuttaa. Tämä ei myöskään näy röntgenissä tai magneettikuvissa, joten vaikea löytää. Kun kerroin Novan siskosta, joka oli alkanut kipuilla selkäänsä. Jälkikäteen ei voi tietää, mikä on ollut kipeä.

Samoin, jos koiralla on varpaasta aiheutunut ongelmia, se voi heijastua selkään ja kun koira alkaa näyttää arjessa ongelmaa se voi olla jo niin kipeä, että enään on vaikea paikallistaa mistä ongelma on lähtöisin. Jos otetaan röntgen ja magneettikuvat ei välttämättä kuvata varpaita, jolloin se ei näy. Ja aina ne ei kai siltikään näy(?). Silloinhan selkä voi olla terve, mutta ongelma tulee muualta. Ja pehmeämpi koira näyttää kivun. Ruutilla ortopedikuvasi kyllä varpaista lähtien.

Gava ja Nova on aiemmin käyneet parilla eri fyssarilla sekä toisella Suomessa valmistuneella kraniosakraaliterapiassa. Mari Hyytiäinen oli opiskellut jenkeissä, missä on enemmän erikoistuttu koiriinkin. Rasmus ja Ruuti kävi aiemmin kahdella osteopaatilla, jotka osasi myös tarkkaan käydä läpi joka paikan ja löytää syyt ja seuraukset.

Kyllä sitä osaa hämmästellä, miten jotkut ovat taitavia. Onneksi on osteopatiaan ja sen kaltaisiin hoitoihin perehtyneitä! Ja kyllä koirastakin näki, että jotkut kohdat oli kipeämpiä ja jotkut ei.

Ennen kraniota käytiin lenkillä ja olikin kuratassuja sekä märät takit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!