Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

23.2.2020

Toko EVL kisaharjoitus

LA tokoiltiin ATD:n hallissa Katin ja Trian sekä Katrin&Unon&Hipan kanssa. Keksin, että voitaisiin tehdä kisamaista kokonaisuutta. Vedettiin evl kahdessa osassa läpi. Viimeksi varmaan näin vuosi sitten kokeessa. Mutta kuten Pekka Korri joskus sanoi, että teille ei tule koskaan olemaan "palkattomuutta", koska Gava palkkautuu saalisvietillä jo välikehuista. Jätin treeniliivin pois yksilöliikkeistä, niin tuli mentyä kuin kokeessa. Gava oli häkissä muiden yksilöliikkeiden ajan eikä sieltä nähnyt kehälle. Siitä helppo ottaa lennosta häkistä, pieni hetsaus/virittely ja kehään.


Paikka istu 2min (9-10) ja makuu 1min ja luoksetulo (9-10): Piilosta näki vähän istumista yhdestä raosta. Oli hyvin. Maahan käskettiin toisena, jota ennen Gava vähän liikutti tassua kun oli niin valmiina. Vauhdikkaasti maahan. Luoksetulokin oli hyvä. Ei otettu aikaa, mutta lähempänä kutsua juuri nuuskaisi maata. Tosi pitkään aluksi tuijotti vain mua.

Kehä1
Kierto-ohjattu 7-8: kierto hyvä. Kun käskin pysähtymään istumaan niin syöksyi maahan. Noutokapula vasen, vähän huolimaton nosto mutta päätyi myös hypylle. Hieno säätönä voisi pysäyttää ennen nostoa, jos saisi sitä nätimmäksi.. Kaikissa noudoissa vähän lisäapuna katsoi sivulle ja luovutti sinne. (alunperin tuonut eteen) Väärällä asennolla korkeintaan 8.

Kaukot 6-8: noudatti kaikkia käskyjä. Toisella kerralla, kun tultiin m-s niin teki sen mitä aiemmin maasta eli seisomisen sijaan istui. Korjasin käskyllä ja ehdittiin vielä rytmiin mukaan. Näissä ollut aiemminkin sekoittamista. En nähnyt kaukaa ja kaveri pyöritti taas kaukoasentojen taulua, niin ei katsonut. Mahd jossakin liikkui vähän eteen.

Tunnari 0/toistolla oikein: tehtiin viistosti nurkkaa kohti. Gava tunnarikäskyllä "etsi" kiersi ison tötsän, joka oli vähän viistossa. Vähän hölmistyneenä katsoi sen jälkeen ja päätti mennä kapuloille. Ministi merkkasi oikeata, mutta sitten päätyi kuitenkin ottamaan vain päädystä väärän. Pyysin irroittamaan. Kokeili vielä toista väärää toisesta päädystä ja pyysin irrottamaan. Sitten nuuski kaikki ja toi oman.
Sama uusiksi ja nyt nuuski hyvin ja toi oman. Lisää liikkurin kanssa näitä! Ja alle joku vauhtiliike.

Seuraus 9: tokoseurauksessa näköjään painaa vähän pahemminkin, että vauhdin muutoksissa pää meinasi hakata jalkaan. Kivasti teki kaikkea ja asenne tosi hyvä. Peruutin lyhyillä askelilla ja aika hitaasti. Tarkistin säännöistä että on 5-10m tai min. 15-30 askelta. Voisi hieno säätää niin ettei ihan liimaudu..

(Korjasin vielä kierrosta istumista, ekalla sujui kolmannella, toisella kerrolla toisella ja kolmennalla heti ekalla. :D Muistin myös venyttää stoppikohtaa, etten liian lähellä tötsää käske ja alkaa sitten himmailla stoppipaikkaa.)


Kehä 2
Zeta 9,5: seiso (top), istu (isssstu) ja maahan (down). Tämä oli super! Testasin pysymistä ja vaihteli seurauskäskyn sijaintia. Itse sai kerrata taas miten tötsien kanssa käveltiin.

Luoksetulo 6-8: Gava missasi ekan käskyn maahan. Virittelin luokse, muttei ollut ihan skarppina tai odotti muuta. Toisella käskyllä siis -2. Pysäytin, kun tuli lujaa ja tahalleen vähän eri kohdissa kuin merkit. Hyvin juoksi kuitenkin eikä näyttänyt ennakoivan.

Ruutu 8-9,5: eteenmeno oli tosi hieno. Eilen olin ottanut sinne lelulle juoksua. :D Virittelin metrin seurauksessa ja siitä sitten lähetys. Oli suora ja stoppasin. Tajusi katsoa siinä jo itse, missä ruutu on. Ruudussa halusin nähdä mihin pysähtyy ilman apua, olisi näköjään kuitenkin juossut nurkkaan ja taka nauhan yli. Jos olisin stopannut olisi ollut aiemmin oikea paikka. Korjauskäskyllä meni ruutuun selkeästi. Vähemmän tehty nyt niitä, missä ekalla ei ole apuja.

Ohjattu 6-8: merkki oli hyvä, mutta vähän vino. Asenne on kuitenkin näissä aika hyvä jo nykyään. Oli niin vino ja piti hakea toisen reunan kapula niin juoksi keskimmäiselle (kääntyi väärin?). Totteli pysähtyä ja korjasin vasemmalle. Toistolla ok, merkki aavistuksen suorempi. Täytyy kiinnittää huomiota, kuinka kääntyy kapuloille ja merkin asentoon.

Toinen istuminen häiriöseurana

Treenaa:
- luoksetulon alku (+ nyt läpijuoksua)
- kierrosta istumaan stoppi
- kaukoissa m-s
- tunnari

Mutta olin kyllä tosi tyytyväinen, miten aika laiskalla treenillä liikkeet oli näinkin hyvin vielä hanskassa. :) Ja ei ollut ongelmaa palasien yhdistämisessä. Stoppeja on tehty aika vähän ennakoinnin takia. Kaukot ja tunnari on tylsiä liikkeitä, jotka jää helposti treenaamatta. Tunnarissa on aiemmin ollut ihan samaa. Muutama lisäkäsky korjausta tuli, nekun saa vielä pois.

Nyt vain pitää yrittää jotain kisapaikkoja saada halliin! Gava on ollut kyllä tosi kivalla vireellä ja asenteella. Alkanut olla normaali treenipaikoilla eikä pelkää kuten Ruutin kuoleman jälkeen. Lisäksi pidetään peukkuja, että olisi sterkan jälkeen tasaisempi ja ehkä on jo vähän ahneempi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!