Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.2.2020

Marjon treeneissä itsenäisyyttä ja rally-tokoa

Torstain 20.2 Marjo Koranderin agilitytreeneissä oli suht vauhdikasrata, missä myös viistohyppyjä. Suunnittelin vähän flunssaisen olon takia, että hyvä treenata "kävelyohjauksia" ja Gava maisia irrotuksia.

Lähdöstä lähti kerran käden nostosta, Marjo onneksi muistutti (sen pätkän jälkeen) ja sitten seuraavalla Nova lähti ennen käskyä. Kävelin mitään sanomatta takaisin ja otettiin uusiksi.

Parasta treeniä oli 3-7 eli hyppy putkeen, 2 hypyn kautta takaaleikkaus ja putkeen. Ekassa rynnin liikaa leikkaukseen, "mene hyppy" toimi, ja huitaisee kädellä kuin heittäisi jotain. (Älä tee näin bordercollien kanssa!) Sitten kun se sujui tuli S-mutkaa ennen putkea. Joten heti "putkeen putkeen". 

Kepeille kokeilin valssia ja takaaleikkausta. 
Keinu oli suoritettavissa ja ekassa palkkasin alasmenolle, se ok. Mutta kun halusin jatkaa liikettä ilman palkkausta, ekan tuli "pamautuskeinuna" ja seuraavalla totteli pysähtyä. Näitä lisää. 

Perjantaina rally-tokoa ATD:lla Tiian ja Käämin sekä Katin ja Trian kanssa
Rata oli pääosin sama kuin kuvassa, paitsi alussa ja lopussa pari avo kylttiä. 

Novalla oli hirveästi intoa ja sai alkuun tarjota seurausta ja kestikin saada siihen kuntoon, että oli kuulolla siirtyä radalle. 
- ekalla suoralla mentiin putken suun ohi, jota vilkaisi
- houkutuksessa katsoi lelua (joita ei alossa)
- suoralla katsoi edessä olevaa rengasta
- lähellä oleville ihmisille yritti karata loppuradasta
- seisomisissa vähän extra askelia tai vinoutta mutta muuten ok, ympäripyöriessä liikkui enemmän
- täyskäännös saksalaisella, jäi nuuskimaan ja oma liike pysähtyi -> steppaa paikallaan niin saa jatkettua siitä
- Novalla oli kisamaista kun treenikaverit katsoi ja oli muuten hiljaista


Gavalla oli kimppatreeninä rata. Mentiin drive inninä radalle peräkanaa. :D Luottotypystä ei haitannut. 
- pyörähdyksessä Gava menee metrin mun edelle ja pyörii aika isolla pinta-alalla. Aluksi huomasin, että pysähdyin liikaa. Muistaa vaikka stepata ja säilyttää liike. Sain aloittaa n. 2m ennen kylttiä. 
- täyskäännös saksalaisella, tämä ok mutta sitten G yritti tulla pujottelemaan mun jalkojen väliin ja oli kampata mut. :D Radalla seuraava kyltti oli lähellä, joten en ehtinyt vielä tavalliseen kävelyyn. 
Gavalla oli hauskaa. :D 
Gava tokoili neljä eteenmenoa/suoraan juoksemista:
- 3 lelua, vein ne kun G oli putken takana piilossa. Eka oli super. Toisessa yritti mennä aavistuksen vinoon kohti edellistä. Tennispallo ei erottunut myös keltaisista esteistä. Otin läheltä uusiksi. Sitten yritti myös toisen reunan narulelua, jossa valkoinenpallo. Yksinään valkoinen oli super. Sitten tennispallo toiselta seinältä, myös hieno ja suora! Sanoin jes ja ei tajunnut missä lelu, vasta kun etsi nuuskien. Halusi kyllä heti vaihtaa sen narupalloon. 
- Hetken yhdessä odottamassa -

Nämä kuvat on viime viikolta Marjon treeneistä kuvakaappaukset persjätöstä. Tajusin, että laskelmoin ihan eri tavalla koiran linjan siinä. Persjättö ei ole kääntävä ohjaus (paitsi jollain pikku koirilla poikkeuksia). Mutta tässä kun koira luukuttaa putkesta ja vaikka on kiltti Nova niin aika pitkälle tulee. Ehkä kaksi riman mittaa, kun ottaa korjaavan laukan laskeuduttua. Valssi olisi kääntänyt. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!