Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

14.2.2020

Toko/rally ja agilityvideota

Ke toko/rally Josefinan ja Mauri tollerin kanssa Kilossa hiekkakentällä (jossa kuiva lumipeite rännän jäljeltä)
- eteenmenot: äiti vei pallot Novalle ja matkaa n. 10-15m. Kaikki oli helppoja! 
- luoksetulon stoppi: pehmeällä hiekalla lelun heitolla. Ilman heittoa ei pysähtynyt, pelkällä käsimerkillä hitaasti. Namien heitostakin voisi treenata käskyn ideaa.
- ohjattu ja merkki: merkin kosketusalusta lähti aina lentoon kun siihen tultiin niin lujaa. Otin myös käsiavulla merkkiä ilman alustaa ja näyttämisellä. Kerran haki vasemman, sujui oikein. :) Sitten vielä merkki loppuun.
- rallytreeniin levitin merkit maahan ja tehtiin niiden mukaan. Eteen istumiset jo parempia. 


To Novan agility 
Tehtiin vähän kisamaisemmin. Rimojen vaihdon takia päätin tehdä ensin 50% ja tokalla loppurataa. Sekin että tuli 11 esteen nollatreeni oli hyvä. Rata oli yllättävän kiva ja Nova meni hyvin. Alkaa se kehittyä! 
Kepit meni hienosti, vaikka otin sivuttaisetäisyyttä ja kulmakin suht vaikea. Persjätössä oli itsellä opeteltavaa ja videolta näki miten pitkälle N laskeutui. Suorasta putkesta takaaleikkaus oli myös hyvä treeni!

Ihana Marjo oli kuvannut myös meistä pätkiä. :) 

Su-pe oli hoidossa pääosin äidillä "maalais"tollerikolmikko, peltojen keskeltä. ;) Tuttu Raiku sekä Riemu ja pentunsa Raivo. Raiku aloitti juoksut niin mulla oli muutaman yön Gava, Nova ja Riemu. Vaikkei Nova vielä näin alkuaikaan ollut mitenkään liian kiinnostunut niin olivat silti yleensä kahdessa tilassa. Gava varsinkin, ettei prinsessan tarvitse kokoajan valvoa ja tarkkailla, ettei kukaan tule kiusaamaan. Riemu antoi kotona Gavan olla rauhassa niin meni hyvin. Kilttejä kavereita, vaikkei ihan hiljaisimmasta päästä (onneksi porukoilla omakotitalo) kun tottuneet että jos kuuluu ääniä tai näkyy joku niin joku tulee pihaan. Ulkona meneväistä sakkia. Riemu olisi mielellään lähtenyt myös jänisjahtiin (Rasmus ja Nova tuli heti kutsusta takaisin, eikä ollut liikaa riistaviettiä. Gava opetettu luopumaan). Yöt nukkuivat sikeästi eikä mitään tuhottu. Ahneita kaikki.

Kännykuvia (kameran linssissä myös roska)
Vain pennun pää jäi kuvasta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!