Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.2.2020

Tiiojen rally-tokot ja pitkästä aikaa rallykuvia!

PE ystävänpäivän rally-toko jätemäen läheisellä hiekkakentällä, pitkästä aikaa Tiian ja bc Käämin kanssa. Viimeksi ainakin 2014, taisi olla vähän ennen kuin Gavakaan tuli. Nyt oli tallessa jo rallyyn kamppeetkin, toki heijastimia ei saa roikkua kisoissa.

KUVIA  treenistä (tietysti valon takia, rata valmiiksi, kuvat pikaisesti kaikista, tutustuminen ja sitten koko rataa :D)

Mikä hienointa niin, kerran Gava pelkäsi kesällä treenata tuolla. Niin tänään teki rohkeana omana itsenään. <3 Novalta tuli kyllä tsemppihuutoja/viserrystä kavereille. :D Parkkis oli kyllä rauhallinen, muutama autoa ja kun portaissa ei pimeällä ole valoja niin hämärtyessä varmaan hiljeni muutenkin. Valoa riitti klo 18:40 asti hyvin, silloin lopeteltiin, klo 16:15 aloitettiin radanrakennus.


Nova
- hyvää treeniä aloitus, kun tuomari sanoi "tervetuloa" ja sitten "onko valmista" (vaihtelee vähän missä muodossa kysyvät), sitten "ole hyvä" tms.
- istu, maahan, istu kyltillä (avo) nousi ekassa "sivukäskyllä" seisoman kautta maasta istumaan. Toistoilla toimi istu ja sivu käskyllä oikein.
- Nova otti tokassa treenissä kierroksia yli puolivälin ja alkoi vinkua. Eka kerta, kun ottaa niin kierroksia että liikkeessä vinkuu. Toki oma ohjaus on aika hektistä ja nopeata.
- 1 askel seiso, sanoin virittelyksi "otetaan seiso, kun istui sivulla. 
Gavalla
- 1 askel seiso: ekalla sanoin "sivu ja stop", istui koska sivu tarkoittaa sivulletuloa. Pelkkä askel "stop" oli hyvä. :)
- koira eteen, hiit ja istu, eli voin käskeä istumaan niin Gava ei odota että pysähdyn ensin ja samoin se joskus reagoi mun käsien liikutukseen nousemalla.
- peruuttaen eteentuloissa menin välillä liian nopeastikin askelia, ettei Gava ehtinyt perään. Ruutin kanssa piti mennä nopeita harppasuja kun helposti meinasi istua.Vinkkejä
- voi/mes täyskäännökset, kun koira kääntyy ohjaajaa päin niin eteentulokäsky ja puolenvaihtokäsky esim taakse, toinen puoli.. Kun koira kääntyy ohjaajasta poispäin oli vain käsimerkki, mutta voishan se olla joku pois tms. Tai vasempaan tehtynä pyörimiskäsky tai se molempiin suuntiin. Ohjaajan käveltävä suoraa linjaa, treenata viivalla omaa kääntymistä.
- koira edestä, koiran pitää säilyttää kulkusuunta, mutta voi peruuttaa ohjaajan sivulle puolen vaihduttua. Liike ei saa myös pysähtyä tai koira osua ohjaajaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!