Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

20.2.2020

Tehokasta tokoa Agimestassa

Sunnuntaina Agimestalla tokon omatoimitreeniä UMN:n kurssin kouluttamisen jälkeen. Samaan aikaan oli toisella kentällä bh-ryhmä, joten oli häiriötäkin hallissa. Gava ja Nova odotti samassa häkissä sen aikaa kun koulutin, näkösuojalla ihan hiljaa.

Vaihtelin koirien vuoroa, mutta kirjaan kaikki peräkkäin. Gavalla oli kivasti intoa. :)

Gavan kanssa

Eteenmeno ja ruutu: eteenmenoon olin jättänyt lelun seinän viereen. Sujui hienosti (ennenkin tehty tuonne). Toisella ilman etupalkkaa ja pysäytin. Ruutuun lähettäessä mietti etupalkkaa, mutta toisella käskyllä ruutuun, jossa alusta. Tokassa ruutu ilman alustaa ja täydellinen paikka. :) 
Monesti ajatellaan, että kun alusta on häivytetty ruudusta niin sitä ei enään tarvitse. Mutta jos treenin idea on jossain muualla kuin ruudun paikassa niin se on ok. Tai jos itse on kaukana eikä varmasti hahmota koiran sijaintia. Toki ilman voi tehdä niin, että menee itse lähemmäksi tai avustaja palkkaa/naksuttaa oikean sijainnin. Ja jos koira alkaa ennakoimaan pysäytystä, koska se on stopattu kisoissa aiemmin, on hyvä että avulla =alusta voi muistuttaa paikkaa. Lisäksi pitäisi pyrkiä, että 90% ekoista toistoista koira osaa ruudun = itsevarmuus kisojen ekalla yrityksellä. 

Ohjattu: tokalla kierroksella. Vähän vino, mutta hyvä vauhti. Jätin palkan vasemmalle takaviistoon ja vapautin sinne, nyt oli suora. :) noudettiin oikea, joka hyvin. Vauhti palkka (täytyy muistutella myös loppuosaa!).

Kierto-ohjattu: merkin kierto hyvin! Palkkasin sen erikseen. Katseli kapuloita mennen tullen ja vähän epävarmuutta. Sitten jätin tötsän ja kapuloiden väliin ja pyysin kiertämään seläntakana tötsän. Sujui! Vauhtipalkka taas namille. Sitten vasemman kapulan nouto ja hyppy. 

- kaukot: Jätin lelun etutassujen eteen. Ensin seisomaan nousu, palkka. Sitten istu, seiso ja maahan tms, palkka. Hyvin sujui. Novan kanssa:

- paikkista kun muutkin teki. Ekassa jätössä nousi istumasta. Vaihdoin paikkaa ja menin piiloon vessaan tai ehkä puoliksi. Kehuin sieltä ja palkkasin istumisen. Käskin edestä n. 4m maahan. Menin piiloon (voittajassa makuu piilossa) ja meni hyvin.

- ruutu: eka n. 20m, alusta ruudussa. Juoksi oikein, mutta sai hajun jostain maton tahrasta ja lähti ruudusta alustalta ja palasi 2m sen eteen. Toisella kertaa pysyi ruudussa. 

- seuraus ja palloja maassa: kolme lelua maahan häiriöksi. Tehtiin hallin päädystä päätyyn BH seurausta, täyskäännös vasempaan ja takaisin tullessa juoksua ja hidasta. Palkka toisessa päädyssä. Sitten sakara ruudun läheltä. Takaisin tullessa ihmisryhmä oli palloja kiertäen. Myöhemmin Nova oli hihnassa, pelkästä kehusta (ei palkkasana) yritti varastaa lelun ja singota, mutta hihna otti vastaan. 

- ohjattu ja merkki: Kävelin 3 kertaa viemään kapulat ja palkkasin välissä, koska ekassa vinkui odottaessa kun vein kapuloita. Seuraavissa ei vinkunut. Merkin takana kaakeli, nyt hyviä ja ei yrittänyt kapuloille. Ohjasin ekan namilla merkin taakse. Kokeiltiin suunta, mutta meni keskimmäiselle? 

- kierto-ohjattu: kiertoon lähetys kapuloiden tasalta, hyvin. Oikealta kohdalta lähetys, mutta kutsuin/käskin kapuloiden tasalta, hyvin. Sitten hyppyjen tasalta kiertoon, ok? Palkkasin kaikki namilla vauhdista. Erikseen hypylle hakeutuminen, niin että molemmilla oli vähän vino kulma hyppyyn (ilman kapulaa). Hyvin. 

Oscar lihamureketta 1kg makkara (jääkaapissa) hakutreeneihin makupaloiksi pakkaseen odottamaan. 
Suomalainen, kypsää sian-ja naudanlihaa, ei viljoja. Pysyy hyvin koossa eikä murene. :) Hyvä Naturis makkaran korvaaja. Löytyy isommista marketeista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!