Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

24.6.2020

Tofu 16vk, videolla pentutokoa ja daminoutoa

Pidennetty viikonloppu meni mökkeillessä kahdessa eri paikassa. Mukana oli Tofu ja Nova. Toisella mökillä huomasin, että Novalla oli haaveri pieni pala lähtenyt oikeasta takatassun anturasta sekä vasemmasta kannuskynnen viereisestä anturasta. Sen jälkeen sai olla kytkettynä ja pääsi uimaan kerran hallitusti. Kotona sai laitettua tossun suojaksi. Muuten ei huomannut mitään, mutta huomasin että vedessä piti ylhäällä noita jalkoja ja että nuoli terassilla kannusta.

Tofu täytti 16vk, viikottaiset seisomiset ja mittaukset jäi juhannuksen takia. Keskiviikkona rokotuksille.

Mökillä Tofu sai harjoitella hitaasti madaltuvassa rannassa noudon ideaa. Niin pitkään, kun pystyi kahlata oli ok. Paristi taisi vahingossa joutua uimaan. Meni kävellen lelulle ja käveli takaisin. Hitaasti ja rauhallisesti. :D Aluksi meinasi lähteä viemään lelua muualle, mutta mökkeilyn loppua kohden alkoi hoksata tuomista. Välillä sen jälkeen piti juosta hepulia, kun oli kastunut.
Novan noutamista katseli rauhassa tai keskittyi omiin tekemisiin.

PE 19.6 TOKO
Tofun treenivideolle tehtiin
- sivulletuloa
- paikallaan käännöksiä
- seurausta 1-2 askelta
- makaamista
- paikallaan istumista
- luopumista ja kontaktin ottamista
- namien etsimistä nurtsistaMaanantaina käytiin lentokentällä veljeä vastassa. Turvavälein. Aika autiota oli, muutama matkalaukku nähtiin ja ohikulkevia ihmisiä. Veljen kohti kumartumista vähän väisti, muuten oli rohkeasti. Kuulutuksia ekalla kertaa kuunteli, että mistä ne tulee. Tofu katseli takaisin lähtiessä mistä pääsisi ulos, mutta sitten kävi vahinko roskiksen viereen ja saatiin tiskiltä paperiakin. Ei näköjään käynytkään kotona pihalla ja tuolla oli vain kivetystä ulkona ja kukkapenkki. 

TI 23.6 AGI Gava
Gava pääsi tiistaina helle agitreeneihin Anna Heinosen koulutukseen. Tehtiin kahdessa pätkässä. 
2 esteen takaakierto ei sujunut kuin kunnolla työntäen. Kepit sujui loivalla päällejuoksulla ja takaaleikkauksella. Välistävedot yllättävän hyvin. 


TI Tofun daminouto
kokeiltiin tauon jälkeen iltaruualla jauhelihapullien kanssa miltä näyttää. Kevyitä dameja kaikki. 
Alussa tippui jalkoihin, mutta saa olla tyytyväinen että tuo heti eikä ollut pilliäkään. Toisena treeninä keksin ekaa kertaa tehdä tuollaista peruuttelua ja kriteerinä oli, että toisi niin että osuu käteen tai tulee sen tasolle. Toki vielä helpompi olisi kulkea selkä koiraan, mutta vähän edistyneempi versio. Keskiviikkona toisen kerran ja nyt tuli jo useammin käteen asti. :) 


Joka ruualla on treenattu jotain pientä. Aika monesti jotain samaa ja helppoa. Alkaa malttaa jo istua paikallaan, kun laittaa ruuan toiselle koiralle. Tätä pitää treenata ja alkaa lisätä "ohjelmaan". Lisäksi taukoviltin tai korokkeen tarjoaminen ja siellä odottaminen.
- luopuminen sujuu jo hyvin käsistä, voisi laittaa namin maahan tai yhdistää kohti tullessa (kuten kerran videolla sekä makuulla)
- seuraamista en ole naksutellut, sanonut vain jes. Nomeen olisi oma käskynsä.
- sivulletulon lisäksi tehty paikallaan käännöksiä
- eteenistumista "hiit" on muistuteltu. Tehtiin tänään sitä makuulta niin on suora. Sitä voisi tehdä kuurina..
- käsikosketukseen edelleen kestoa
- malttitreeniä lisää: yksi treeni pelkkää odottelua asennossa
- lenkillä palkkailin hihnakävelyä, että kulkisi sivulla. Pysähdyin jos meni kiskomaan. Myös vapaana palkkasin kontaktista.
- irtoamista ei ole muistettu tehdä
- vatitreenit unohtuneet


KE Tofun rokotus 16vk, paino 9.9kg
Otettiin vain rabies. Tofu meni suoraan pöydälle ja sitten kerjäsi herkkuja.
Katsottiin kyljelle kääntö temppu/käsittely asento, mitä treenata. Käytiin taas samassa Mustissa ja Mirrissä n.50e oli yksi rokotus. Viime kerralla vähän enemmän. Viikon päähän varasin ajan nelosrokotteelle. Aluksi kutitti kuten yleensä tuo tekeekin, mutta ei muuta ainakaan vielä näy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!