Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.6.2020

Hakutreenit to ja mökkeilyä

Torstaina hakutreenailtiin 5 poppoolla Petikossa. Kuusikkoa ja kaatuneita puita.
Novalle suunnitelmissa 2 pistoa ilman apuja ja 2 haamua. Haukun aloitukset.


1.pisto: vähän etuviistoon, oli juossut läheltä mutta yksi polku vietti sopivasti ohi. Lisäksi myötätuulella olisi pitänyt juosta suoraan kulmaan eikä oikoa. Lähetin kahdesti ja sitten piti ottaa ääni. Periaatteessa siis 2 tyhjää Novan näkökulmasta. Äänellä löytyi nopeasti, haukun aloitus, namikoppia ja taskusta lelu. 

2.pisto: sieltä suunnasta tuuli ja lähti polkua vähän vinoon mutta oli korjannut oikein kerran löysi äkkiä mm. Haukun aloitus sujui uudelle maalimiehelle.

3.: katsottiin haamu
4. : katsottiin haamu

3pistolle lähetys: kääntyi liian aikaisin etuviistoon väistäen kaatunutta puuta. Ei jatkanut haamukohdasta pidemmälle. Toisella juoksi kohti 1 pistoa mutta ei mennyt syvemmälle. Sitten ääni ja sitten löytyi. Kiersi kaatuneen kuusen väärälle puolelle ja joutui änkeä sen läpi. Suoraan palkka.

4. Pisto: sai selkeästi hajua tai muisti. Helposti upposi. :) Haukun aloitus, namit ja muumilelu.

Novalle tuli kuuma! Meni mutaiseen lammikkoon ja joutui kotona suihkuun.

Tofu pääsi syömään 5 piston verran herkkuja. Bigin ja Sarin kanssa. Polun molemmin puolin risteilyä. Toinen kyykyssä jolle mentiin. Sitten nousi ylös ja passivoitui ja Tofu vaihtoi toiselle. Ekassa jäi napittamaan mihin tarjoilu päättyi. Sitten muisti idean. Maalimiehet polusta n. 5m. Tofu oikein syöksyi välit täyttä laukkaa! 
Reippaana moikkasi Sisu bortsua ja 5kk labbispentua joka jäi alkuun Tofun jyräämäksi. 5kk osasi jo vähän haukkua, täytyy meidänkin kohta. Etten opeta liikaa rauhoittumaan ja kitke pois. Tofu kyllä välillä haukkuu vs mitä Nova ja Gava. 

Olipa kivaa! Vaikka saikin ekat itikanpistokset. Nova osasi tuulenpuolella etsiä mutta ilman tuulta oli vaikeampi. Ehkä pistojen suoruus paljastui tuossa.


Pe-la mökillä, Tofun eka mökkireissu. Tutussa häkissä niin nukkui sikeästi moat matkat. Pestiin laituria ekana päivänä ja kolmesti tipahti sieltä eri kohdista, kun takajalat osui ohi. Syvemmässä kohtaa nostin ylös mutta kolmannella sai uida 2m matkan rantaan. Toisena päivänä rantavedessä kävi isojen perässä ja haki roskia.
Tofu ja Gava sai olla myös välillä kytkettynä terassilla niin oli pakko huilata.

Koirat pääsi myös uimaan, mutta tein Novalle myös tottelevaisuutta ja malttia.
Yö sujui hyvin, pariin kertaan havahduin mutta hiljaa oltiin. Eka yö uudessa paikassa. Ja saunamökin koko huone käytössä. 

La mejä jäljet (tehty edellisenä iltana) 
- Tofu kokeili ekaa kertaa, makaukset nuuski mutta itse jäljestämisessä seurasi välillä jälkeä ja välillä ei. Sorkkaa meni katsomaan. 
- Novalla sujui alku hyvin. Hakkuualueella oli vaikeuksia ja seurasin sen perässä kun hukkasi jälkeä. Ekassa kulmassa makaus. Mentiin ensin sen ohi ja sitten ei tajunnut alkuun mihin jatkuu. Toisessa kulmassa ei makausta (voittajan tyyliin) ja siitäkin mentiin ohi. Yksi katko n. 3-4m sujui hyvin. Loppua kohden parani. Otti ilmavainun sorkasta, kun ohitti sen tuulen alapuolelta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!