Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.6.2020

Agilitya ja tokoa, Tofun 12vk rokotukset

Maanantaina 25.5 rokotuksilla: päätin kokeilla M&M Suomenojaa, jossa oli vain 49e. Vaaka näytti 7.9kg. Kotona näytti 8.2kg. Eläinlääkärin huoneessa rohkeana ja odotti jo herkkuja ja huomiota. Houkuteltiin hyppäämään itse pöydälle. Sitten tarkin ja rokotuksen jälkeen sai kokeilla pöydälle tuloa vielä uusiksi. Onnistui. Ja sen jälkeen Tofu meni vielä kahdesti ihan yksin tarjoten. :) 
Isossa liikkeessä kaksi metrin korkuista lasta jotka ojensi kättä kohti tai kurotteli/kumartui oli jännät. Ja poistuessa yksi koira huusi kuin syötävä 6m päässä. 


Ti 26.5 agilitytreenit puolitin taas treeniajan Gavalle ja Novalle. Yksi poissa niin n. 8min koira. Koska viime viikolla rataa niin nyt tekniikkaa. Oltiin lopussa joten sitä ennen autossa odottelua, Novalle seurausta ja Tofu odotteli hihnassa niin ettei ylettänyt hyppiä Novan päälle. Ja kun istui palkkasin. Oli hiljaa. Novalle käännöksiä, peruuttamista ja kaukoja. Molemmilla radoilla jotkut rauhallisemmat koirat ja oltiin auton takana.Novan agitreenissä aloitettiin pitkästä aikaa 
- pomminvarmoilla lähdöillä. Ekassa lähti kouluttajan nytkähdyksestä kun olin kävelemässä pois. Lelu piiloon. Sitten malttoi ja lähti luvalla. Toisessa kahden esteen takana. 
- Kepeillä tehtiin eri ohjauksia. Kerran sekosi rytmi. Muuten haki kaikki oikein. 
Päällejuoksu ja takaaleikkaus loivasti ok.
- Hyppy, A-este ja hyppy, hyvin! 

Gavan kanssa 
- 2 saksalaista peräkkäin radan alkuun (sitä ennen hyppy ja putki). Ekassa jälkimmäisessä vähän myöhässä, lenkitti ennen hyppyä. Toiseen suuntaan taas kiirehdin ekassa ja se ei ollut yhtä nätti kuin jälkimmäinen missä oli enemmän aikaa. 
- kepeille eri kulmia. Takaaleikkaus oli vaikea jyrkästä kulmasta. 
KE TOKOA
Ennen agin kouluttamista Novalle seurausta ja palkkasin Tofua odottamisesta. Nyt ei ollut ketään agikentillä. Autosta otin vasta, kun odotti rauhassa. 
Kouluttamisen jälkeen jatkettiin. Ja kävin myös radalla olevan aikaan välipalkkaamassa. Pystyy jo pidempään makoilemaankin, saavutus Novalle.

Evl kierto-ohjattu (ja virettä): laitoin esteet ja merkin ja Nova istua odotti. Pysyi vaikka viereisellä kentällä teki aksaa (kontti välissä näkösuojana). 
Ensin seurausta ja tiputin siitä kapulat. Näitä lisää, koska reagoi siihen ja samoin kun seuruutin kapuloiden lähellä oli väljempää. Selkeästi pieni herpaantuminen = väljä seuraus. Tehtiin agiradan keskellä missä oltiin eilen tehty rataa. Hyppyjen lähestyminen ja merkki näkyi myös seurauksessa. Laitoin istumaan ja koskin kapuloihin. Eka ok ja palkkasin. Tokassa sitten vinkui ja odotin varmaan ainakin minuutin kontaktia. Kitisi ja katseli kapulaa ja ympäristöä. 

Kierto n. 8m. Hyvin, namipalkka kädestä. Kapuloiden tasalta kierto ok. Hyppyjen välistä ok. Hyppyjen edestä meni tokohypylle (vasen). Ja kyllä toisenkin agisiivekeparin läpi. Hypyistä 1m ok kierto. Kerran yritti näissä hakea noutokapulan. Loppuun 2 onnistumista. :) 

Metallikapula: tän vuoden ajan säännöissä. Vähän ällötti mutta toi käteen. Sivulletuonti hidas ja lenkitti. Pienessä osui välillä nenä hiekkaan. 

Hyppynouto ilman noutoa: namikipolle eri kulmista lähetystä. Sitten kutsuin luokse eri kulmista. Kokeiltiin ketjuttaa lähetys kosketusalustalle, palkka ja kutsu hypyn kautta takaisin. Lisäksi hyppy, seiso ja hyppy. Tänään ei ohittanut kertaakaan hyppyä. Tehtiin tokon umpiesteellä. Nova oli innoissaan, mutta keskittynyt. 

Tunnari: väärät kasassa ja oma metrin yli vallin takana. Nuuskaisi vääriä ja sitten etsi oman. Jes! 

Kaukot m-s-m: aluksi vauhtia ja tehtiin luopumista ja odottamista. Sitten parani. Näytin kädellä ja nami toisesta kädestä. 

Istumaan jäävä: rasian päällä nami. Tarjosi enemmän seisomista. Käskynä "istu". 

Tänään ja viikko sitten pelkkää namipalkkaa. Hyvin jaksoin hinkata näitä yksin ja vire taas viime kertaa parempi. :) 

Tofun keskiviikkona tassukarvojen trimmaus. Tiistaina pesin shampoolla ja harjasin. 
Damin luovutusta/käteentuontia on harjoiteltu istuen maassa. Ja palkka rasiassa. Laitan kädet näkyviin ja kriteerinä saada dami käsiin tai ihan lähelle. Siitä seuraava vaihe että koko tuonti olisi super.
Näitä tehty kotona sisällä, porukoilla sisällä ja videolla eka ulkona aiheutti hepulin/kunniakierroksen.

Käytiin katsomassa myös frisbeegolffaajia, eipä huomannut mitä olisi erikoista. On meidän agikentällä autiota sinne verrattuna. Vähän hihnakävelyä ja vapaana luoksetuloja. Kentällä korvat katosi hetkeksi kun sai rapsutuksia ihanalta ihmiseltä. Samalta sai viimeksi herkkuja. :D

Tofu on lähes sisäsiisti ollut kokoajan. Toki tulee kiikutettua "kotitoimistolta" useammin ulos. Ehkä viikossa 1-2 pissaa sisälle ja joskus kakat mutta vielä harvemmin. Ei ole ollut näin helppoa mun muistaakseni. Asumismuoto on kyllä helpompi paritalo vs Gava 3krs kerrostalossa.
Ruoka maistuu ja on ahne. Luun kanssa odotellut aika hiljaa aitauksessa. :) Päivällä nukkuu kun teen töitä, jotkut leikkitauot välissä. Autossa pääosin hiljaa. Välillä haukkua komentaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!