Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

9.6.2020

Tottista ja esineitä

Torstaina tottista Talissa, onneksi kenttä oli tyhjillään klo 19 asti. Frisbeegolffaajia oli myös nurtsit täynnä.

Vein narupallon Novan nähden merkin päälle, että näkyisi paremmin.
Tottista ketjukaulaimella:

Seuraus: tehtiin koko kaavio, mutta vaati kyllä lisäkäskyjä enkä niiden takia ollut ihan varma askelista. Nova jää niin pahasti kiinni leluun, että tekniikka hajoa. On noita erikseenkin harjoiteltu.. Ja luopumista enemmän. Otettiin reilun päälle. Ihmisryhmässä yksi ihminen, joka oli helpompi. Piti tosin kysellä, että pitikö pysähtyä milloin keskelle. Kerran ja kahdeksikko ihmisten ympäri.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo: muuten hyvä mutta eteentulo ei suju. Käsiavuilla juoksi vinoon päin polvea. :D Näitä lisää!

Hyppynouto: tehtiin noin 50-60cm korkealla pk-hypyllä puinen järeä ja leveä. Ekalla Nova kiersi. Otin hypyn luoksetulona (ei kapulaa). Piti ottaa kerran agi tyyliin sivusta ohjaten. Sitten kapulan kanssa luoksetulona. Ja sitten hyppynoutona, mutta vein kapulan kävellen ja palasin takaisin. Nyt sujui! Jes! 

Pystyesteellä (A-este) nouto: ensin kutsuin vain matalan yli. Sitten jätin kapulan kanssa ja kutsuin tuomaan. Ekalla unohtui ottaa kapulan. Sanoin agilityn aaa käskyn. Sitten noutona niin että vein kapulan. Onnistui! 
Keskijyrkkä este vain yhteen suuntaan, ok! Jyrkkä este agimaisesti, ok! Sitten kapulan tuonti jyrkällä ja sujui. Tehtiin ohjatun kapulalla, koska isompi 650g ei ollut mukana. 

Vuoden tauon jälkeen hyvin muistuteltu. Tokoa vartenkin pitää oppia tuo idea hyppynoutoon. Nova keskittyi hyvin treenaamaan näitä, vaikka vieressä teki kiertoa ja kapuloita. 

Eteenmeno: oli niin innoissaan lähdössä mutta juoksikin n15-20m ja kiersi tolpan. Kun lähetin vähän lähempää (tolppa ei niin tyrkyllä) onnistui n. 30-40m. Mutkitteli ennen lelua kunnes huomasi. Uusinnalla ihan suoraan. Näköjään vaikka näki viennin niin kun kului aikaa niin ei muistanut missä siellä. Näitäkin tehty viime vuonna. 

Paikkista, näköjään liian harvoin.. 
Ensin jätin maahan ja olin selkä vasten n. 10-15m päässä. Nousi useamman kerran. Sain kyllä palkattuakin. Mutta oli korkea virekin vielä. Sisu tuli viereen, ei häirinnyt mutta silti nousi kun jätin. 

Tehtiin erikseen luoksetulot. Nova sai kerran tulla ekana luokse. Ja pari kerta palkkasin vain pysymiseen, olin lähempänä mutta ei mitenkään reagoinut toisen kutsuun.
Vähän makuuta vielä sen jälkeen. Nova on päässyt myös 'käy siihen' makuussa nousemaan kun meen kauemmas. Tai autossa.

Haukkuilmaisu 4.6: kokeiltiin niin, että Minnalle tuli namirasia jalkojen alle ja makasi patjalla. Lempparilelu taskussa. Löysin vihdoin muumileluja lisääkin Verkkokaupasta. :)
Ensin palkka rasiasta ja sitten lelu. Kokeiltiin myös haukkua rasialle ja palkka tulikin heitettynä. Osassa haki kontaktia kasvoihin. Tai että mihin lelu meni. Onnistui niinkin että lelu oli piilossa, muttei taskussa. Kotiläksyksi itselle treenata. Palkattiin vain haukkua rasialle, muutamasta haukusta.

Tofun "tottis" 
- Palkkasin kontaktista. Keskittyi nameilla hyvin, vaikka Sisu treenasi samalla esteitä ja ruutua. 
- muutamat sivulletulot
- odottamista ja samalla koira juoksi takaa ohi ja pysyi. 
- kahden lelun leikkiä. Nyt kivempi oli melkein kehu narupallo, millä Novakin leikki. 
- autossa odotti hiljaa paitsi kun Nova teki esteitä ja juoksi lelun kanssa

Esineet: tallattiin ruutu mihin tasavälein 3 merkkiä lähetyskohtiin ja esineet tuli 3-5m päähän. Nova näki osittain sen mitä vakoili. Otti kierroksia esineidenkin viemisestä, alkaa olla yhtä kivoja kuin damit. Etsiminen on niin kivaa. Ekassa juoksi esineen ohi ja lähti vinoon. Pyysin takaisin ja lähtin, nyt sai hajun. Seuraavat ok. :) Toi kaikki esineet ilman apuja. Treenin lopussa Nova löysi yhden maassa olevan esineen.

Kotimatkalla käytiin katsomassa skeittejä/potkulautailijoita Leppävaaran Angry Birds puistossa. La 6.6 mökillä haukkuilmaisua
- haukun paikka mm makuulla: namirasia jalan alla ja vinkulelu kädessä piilossa. Ekoissa tuli kohti naamaa, sitten alkoi suunnata heti kauemmas tai rasialle. Heitin lelun sinne että tuli palkattua ensisijaisesti sijaintia eikä määrää.

Lisäksi kun lelun kanssa osui peukaloon niin irrotusta avoimille käsille ja sen jälkeen peruutusta ennen kuin saa lelun. Peruuta tai taakse käskyllä.

Tofulla yhdellä ruualla damin nostoa. Toisella lyhyttä noutoa. 


Su 7.6 Novalle haukkuilmaisua mökillä 
- 3 toistoa samassa paikassa. Ekassa ei bongannut rasiaa mutta haukkui kohti polvea. Sitten korjasi vielä paremmin rasialle. En antanut rasiasta namia, mutta fokusoi silti hyvin jalkoihin. 
- vähän peruuttamista kauemmas ja sitten vasta sai lelun 
Tofu ja Gava pyöri lähellä eikä häirinnyt. 

Tofulle pari pikkudamin nostoa. Ja rantavedessä olevan damin nouto. Niin että vaan jalat kastui. 
Kepin noudot rantavedestä Tofulle. Toisena päivänä sama damin kanssa. Luovutuksessa treenattavaa. ;) 


Tofu pääsi isojen puolelle porukoiden autossa


Kaikki koirat sai myös madotuksen ma 1.6. Tofu taas ekan kerran 1vk ennen ekoja rokotuksia. Ennen 15vk täyttämistä taas. Ell suosituksesta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!