Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

4.6.2020

Hakua Tuusulassa, agia ja siskon 13vk kanssa treffit

Su hakutreenit Novalle
Novalle Norjalainen sekametsä, koska porukkaa oli sen verran että oli helpoin tehdä siirtyvillä niin maalimiehet sai vähän jumpata piiloilla. 
Uusi paikka ja kaikki sujui ekalla lähetyksellä! Jes :) 
1 piilossa umppari raollaan, etsi ympäriltä kunnes hokasi mistä haju tulee. 
2 ja 4 haukun aloituksessa useampi haukku. Namirasiaa kun näytti niin haukkui. 3 pistolla ei ilman apuja aloittanut haukkua ja pohti jo pois lähtöä. Kun mm liikkui niin haukahti sitten. Täytyy vielä treenata haukkua ilman apuja. 

Löysin lempileluja yhdestä paikkaa ja ehkä nyt ei ole niin eriarvoiset lelut. Aluksi pihviä ja lelun kopittelua. Lämmin keli näkyi jo 2 piston jälkeen. 

Tofulle otin auton lähellä hanskalla "esineruudun" eli pieni tallattu alue mihin tiputin hanskan ja peruutettiin vähän. Sitten suuntasin kädellä ja sai hakea. Leikittiin hanskalla. :) Muutama toisto n. 4m noutoa. Kerran jätin salaa ja lähetin, onnistui sekin. 


Tiistaina Lotta Vuorelan agilityssa. Täytyy vähän petrata radan opettelun kanssa. Onneksi oltiin loppupäässä. Olin katsonut, että näyttäisi kivalta Gavan kanssa. Mutta oltiin käyty molempien ja äidin kanssa pitkällä lenkillä. Gava oli sohvalla makaamassa ja kun mainitsin nimen ei pääkään noussut. Kolmannella juoksi toiselle sohvalle isän jalkoihin. Nova taas juoksi ekalla käskyllä eteiseen.

Novan kanssa kahteen osaan. Kokeilussa lelu noutajahihnan päädyssä jolloin kouluttaja pystyi roikottaa ja antaa "vauhdista" lelun. Vinha karva namilelu meni kyllä hajalle, kun kahva lähti irti. Nova pitää sitä kyllä leluna eikä ne namit kiinnosta ensisijaisesti.

Putki + kepit, vaikea kulma sujui kun poimin kepeille. Jes! Irrotus suoraputki ja hyppy vaikea. Helpottui kun tiesi etupalkasta.
Palkattiin muitakin irtoamiskohtia. Ja in-in kohta oli hyvä haaste.

Tofu treffasi ensin karvaisen lammaskoiran. Aluksi piti haukkua sitä, kun ei ole nähnyt mitään sen näköistä. Sitten totesi että se on koira ja kiva.

Näki sitten tyttöpentu gordoninsetterin ja saivat painia vähän sivummalla kentästä. Tofu sai savilookin. Totteli kivasti luoksetuloa leikin ohessa ja leikit sujui hyvin.

Kotona lihapullalla tullaan jo satalasissa sivulletuloja. Vauhtia löytyy sillä! 
Kun laitan koirille ruokia meinaa välillä haukkua ja oonkin vahvistanut makaamisen tarjoamista. Välillä syöksyy maahan jalkoihin kiinni ja näin odottaa hiljaa (palkattuna). 


Keskiviikkona treffattiin Miina siskoa 13,5vk iässä 
Aluksi vähän kähinöitä ja keskittyivät pupun papanoihin. Novasta pentu oli kiva! Sekä omistaja (kasvattaja). :) 
Lopuksi vähän leikkivät ja moikkasivat shelttiä. Tofua kiinnosti vähän enemmän kaverit ja ruoka vs kasvattaja. :D Paikallaan pysyminen sujui muutaman palkan jälkeen ja luoksetulotkin aika hyvin. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!