Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.12.2020

Tottista ja paukkuja sekä kraniossa

Torstaina tottistreenit Kauklahdessa Nova, Tofun ja Lean&Kikin kanssa.
Pitkästä aikaa paukkuja, varmaan yli vuosi aikaa? Nova kuullut vain haulikkoa mejäkisoissa.

Nova tuli intona treenikentälle. Pohjalle vähän seuraustreeniä. Intoa oli vähän liikaa ja ääni herkässä. Totesin että otetaan alkuun vain seurauksen tarjoamista ilman käskyjä. Niin paljon agilitya ja hakua niin oli vähän virettä kertynyt. Nova keskittyi kuitenkin hyvin uudessa paikassa, siinä on kehittynyt.

Seurauksessa paukut: yksi laukaus n. 10m kohdalla. Katsoi ampujan suuntaan innoissaan, sai muistutella seurausta kun meinasi lähteä edistämään. Kun saatiin suora valmiiksi annoin lelun.
Toinen samanlainen ja nyt pysyi jo paremmin seurauksessa vaikka vilkaisi ampumista. Novalle nämä oli kuin häiriötreenit, joskus voisi kokeilla myös kovaäänistä yksittäistä taputusta/käsien lyömistä yhteen.

Paikkiksessa paukut: ensin kylki ampujan suuntaan ihan 1m edessä olin ja syöttelin. 1 paukku ok. Sitten tauko panoksia täyttäen. Vielä hetken makuuta niin että olin n 8m päässä kylki Novaan. Välipalkkasin. 2 laukausta, muttei peräkkäin. Ekassa kääntyi 1 korva. Toisessa 2 korvaa, muttei kääntänyt päätä. Tehtiin vielä vähän aikaa makuuta palkaten että makasi rauhassa ja korvat ei kääntyillyt.

Novalle vielä kapulan heittelyä. Ensin muistutin kapulan heiluttelua. Sitten heitolla. Ei nytkynyt, edistystä! Vaikka katsookin tippumisen. Sitten 3 heittoa? Ei noutoa.

Eteenmeno: meinasin jo itsekin unohtaa. Tehtiin sieltä missä heitin kapulaa sivusuuntaan juoksi ensin siis vasemmalle. Sitten uusiksi js toistolla juoksi eteen. Muisti lelun jätön, jonka sai nähdä.

Aa este vielä loppuun käsiavulla, meni hyvin. 

Gava oli autossa järkyttyneenä ampumisesta. 

Tofu pääsi vielä Kikin kanssa samaan aikaan. Tosi innoissaan tuli.

Korokkeella odottamista Tofulle, Kiki teki vauhtijuttuja jotka ei häirinnyt tosin intoa oli aika paljon ja tepsuttelua. Muutamasti tuli ilman lupaa korokkeelta, mutta korjasi. Pidin kytkettynä vaikkei yrittänytkään lähteä. 
Muutama sivulletulo ja seurausta 1-3 askelta, hyvin teki. 

-----------
Kraniosakraaliterapia kolmikolle heti perään Marilla. Koska kaikku hoitui 1h sisään veloitus vain 60e. :0 
- Gavalla oik lavassa, minkä kolautti agissa Sennillä oli jumia ja veti vinoon asentoon. Pitäisi olla nyt ok, kun korjattu eikä tehty ontumisen jälkeen raskasta treeniä. 

- Tofulla 9.5kk taka kannuskynsi sama kuin viimeksi vaivasi. Olikin kirputtanut ja purrut sitä kotona. Kun tekee taas niin tuoda tarkistukseen. Tofu oli ainut jota seurata, muut ok.

- Novan hoito oli nopea. Joku ruuansulatus juttu tuntui, joku närästänyt kuten kerran aiemmin. Esim kun ruokamerkki vaihtui ja on saanut luitakin. Novalla noin 5mm patti oik lonkan päällä, liikkuu kyllä ihossa. Ja toinen kylkiluiden päällä, ollut jo pidempään. Se tutkittu keväällä ell:llä rasvapatiksi.

Kotona Tofu on treenannut sivulletuloa, seurausta, maahanmenoja pompulla kerran. Pariin kertaan 2on-2off asentoa laatikolle.
Lenkillä tehty välillä pillikäskyjä, luoksetuloa, lähihakua nameilla ja stoppia lähellä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!