Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

6.12.2020

Hakutreeneissä kaksikon kanssa

LA HAKUTREENIT Keimolan lähellä. Nova ja Tofu pääsi molemmat treenaamaan. 

Novalle 

umppareita 3 ja 1 ilman. Ekassa oli vähän pyörinyt, muissa kai lähti hyvin ilmaisemaan. Haukku oli yhtäjaksoista ja varmaa. n 5-10kpl välillä. 

- Suunnitelma muuttui, kun Nova "tyhjällä" sai hajun jo keskilinjalle juoksi nostamaan 5.piston maalimiehen (3.pistolla, jätettiin alkua pois). Ehdin jo huudella takaisin, kun aloitti ilmaisun. 

- 4.pistolle lähti ekan vähän etuviistoon ja palasi oikein kääntyen. Oli ns tyhjä. Lähetin vähän edempää ja nyt löytyi, piilon paikassa oli vähän kaadettu puitakin, jotka oli maassa pitkällään. 

- skipattiin 6 kun olisi ollut taaksepäin työskentelyä

- 7.pistolle lähetin vahingossa 5 piston kohdalta ja Nova työskenteli eteenpäin ja mm löytyi. Samaan aikaan tuli vapaana keskilinjaa berhantilainen vastaan. Nova ilmaisi maalimiehen ja sai palkan. 

- 8 pisto eteni suoraan ja pressu umppari löytyi. Haukkui hyvin näin lopussakin. 

Novalle passeli keli tuo n. 4 astetta joulukuussa. Tuli itsellekin kuuma, vaikka vähentää kerroksia aina ennen omaa koiraa! Novalla oli irti, kiinni, irti leikkiä tyynyllä ja nahkapallolla.

Täytyy alkaa treenata pidempiä haukkuja itselle ja maalimiehille. Ja tottiksen esteitä ja ampumista. 


Tofulle 4 pistoa (11krt hakua)

5. pistolla maalimies käveli Toffen nähden metsään, päästin perään heti kun mm katosi näkyvistä. Suora pisto. 

6. pistolla otettiin ääni vähän lähempää sivupolulta. Etsi hyvin ja löysi n. 30m?

7. pistolla päätin hyödyntää tuulta, joka tuli maalimieheltä päin. Ja lähetin etsimään. Tofu pyöri n. 15m alueella, kun kävelin vähän oikeaan suuntaan niin irtosi loput n.30m. 

8. pistolla, haamu, josta nykäisi oikein hihnassa. Lähetyksestä ehdin edetä itse n. 15m, kun palasi takaisin. Tofu juoksi puoliväliin, missä etsi ja kun kävelin vähän kohti maalimiehestä niin laajensi aluetta ja lähti uudestaan etsimään. Maalimiehellä ehti pysähtyä muutaman metrin päähän epäröimään ja kun alkoi kehua tosi että olikin tuttu! Tofulla oli intoa, mutta selkeästi tietyn matkaa irtoaa hyvin n.15-20m mutta sen jälkeen jos ei ole helppo maasto voi jäädä pyörimään. 

Tofulle maalimiehet oli alustoidensa päällä ja lihapullarasiat palkkana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!