Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

19.12.2020

Nometreeneissä läksyjen tekoa

Lauantaina käytiin Iidan ja labbis junnun kanssa treenaamassa Sepänkylässä. Pennut muutaman päivän ikäerolla. 

- Ensin eteentuloa luovutusasentoon. Juustoakin muistui mukaan.

- luopumista: muistui äkkiä mieleen. 

- siirtymiä

- nouto 4m matkalta, dami välissä. Toi käteen. 

- pilli istumisia: läheltä kaikki sujui. 

Linja damille: vietiin seuruuttaen dami ja sitten seuruuttaen takaisin. Nouto muuten hyvä vaikka sanoin väärän käskynkin, mutta nyt pidemmällä matkalla juoksi ohi kohti kaveria ja sieltä toi sitten 5m ohitettua. 500g dami tuli käteen. 

Paikallaan istumista. Muuten hyvin paitsi kerran Tofu palkan jälkeen lähti perään. Muutaman kerran katseli naapuriin. 

Taakselähetys namikupille: ensin piip pysäytys pillitys. Nyt pysyi sillä paremmin. Vähän tuli kohti ja kääntyi. 

Takapalkkana namit, luoksetulo, eteentulo ja sivulletulo. Ekassa yritti varastaa taakse. Pysähtyi kuitenkin eikä syönyt nameja. Sitten uusiksi, ekalla luoksetulo pillityksellä epäröi, toisella tuli. Nyt sujui paremmin edessä istuminen. Gava ja Tofu sai luut. Reilu 2h jälkeem Gavalla alkoi luu lähestyä loppua ja hikikin jo oli! Barkoo minttuluu. Gava on hitain syöjä. 
Sunnuntaina lenkillä nopea treeni Tofulle
- seuraus etupalkalle. Enemmän sivulta palkkaa perusasennossa ja 1 askeleen jälkeen. Välillä taas vapautus eteen. Video.
Tokoon verraten näissä ei kontaktikäskyä ja erijalalla liikkeelle lähtö. Ja seurauksessa heeling- käsky. Vielä jos tekisi enemmän metsässä ja pellolla niin olisi ihan eri. - pilli istu, myös niin että tiputin namin ja sain vähän etäisyyttä. Kiinnitin huomiota kestoon ja palkkasin useamman kerran istumisesta. Paristi lähti ennen lupaa ja käskin takaisin. 

- taakselähetys namikupille: ekassa juoksi vähän eteen ja sitten taakse. Toka hyvin. Ekana pillipysäytys vihellys ja kehuin odottamisen. 

- luoksetulo ja linja: ekassa yritti lähteä taakse. Sitten istui toiseen käskyyn asti. Kolmannella sujui ekalla. Vähän ristiriitaisia tai vaatii kuuntelua näin peräkkäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!