Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

9.8.2013

AST:n Korrien tokokurssi

AST:n Korrien tokokoulutus, jonka olin itse järjestänyt. Ruutin kanssa oltiin Pekan koulutuksessa ekaa kertaa. Kerroin iän ja että ääntely on ollut ongelmana. Oltiin ekana ja vähän lennosta ruu autosta hommiin.

Ruutu: tein sen ensin, että saisin viriteltyä. Teki saman kuin kisoissa eli merkin eteen jäi seisomaan. Korjaus käskyllä merkin taakse. Ruutuun juoksi puomin kautta ja muisti mennä ruutuun sisälle. Tehtiin merkille kaksi toistoa. Treeneissä tekisi merkin korjaus kehu, vapautus js uusi toisto, mistä palkka jos hyvä. 

Seuraus: pari pysähdystä liian nopeasti. Toka vika askel vähän hitaammin viereen.  Hyvä vire ja käännöksissä kertoo hyvin. 

Liikeväleihin oma käsky. Meillä vois olla tule. Muistaa palkata pallolla hyvästä siirtymisten kävelystä. Niin sanottu kokeiden "kymmenesliike". Että koiran vire pysyisi samana kokeen läpi. Samoin kokeen aloitusta pitää muistaa tehdä. Koiran ollessa sivulla herättely sana esim Ruuti, mennänkö tai muu" sitten Tule ja kävellään kehään. Näistä voi saada myös palkata, kuten huomas, että ruuti oli seurauksessa vähän poissa vireestä. Muistaa antaa näillekin aikaa liikkeen verran!

Luoksetulo: seisomiseen pysähdys hidas ja maahanmenoon hyvä tekniikka. Avustaja stopissa apuna, hieman koiran takana ja nyt oli vinkupallo. Samaa aikaan kun huusin käskyn koira vapautetaan taakse avustajan heittämälle palkalle. 

Toinen variaatio tästä oli (toinen koira teki), että avustaja lähdössä ja itse toisessa päädyssä. Avustajalla namia tai lelu. Välillä läpijuoksuja, palkka ohjaajalta ja stopeista, aina seisominen kauempana ja maahanmeno lähempänä. Kun käsky seis, samaan aikaan avustaja kutsuu koiran palkalle. Kun palkattu, ohjaaja kutsuu koiran jne. 

Muilta kuunneltua
Alo liikkeestä seiso: 
Alkuun peruutteluja, ohjaaja peruuttaa ja koira edessä. Käsky seis ja nami tai pallo lentää koiran pään yli. Koira ei ehdi aluksi edes pysähtyä. Kun sujuu voi välillä stopata. Sitten sivulta että palkka oikealla kädellä etukautta koiran edestä. Ja kun haluaa lisätä vaikeutta niin oikealla kädellä suoraan taakse. 

Tunnarin aloituksessa muistaa, että kun siirrytään kasaan niin voi käyttää koiraa hihnassa nuuskaisemassa sitä kävellen ohi. Piilota oma hyvin, bc:t silmäkoiria!


2 kommenttia:

  1. Oli hyvin järjestetty kurssi, kiitos järjestäjälle.:) Nyt onkin aikamoinen tietoähky, sain paljon hyviä vinkkejä Elsan koulutukseen ja tietenkin myös kuunnellessa muiden treenejä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvä, että vinkkejä löytyi. Pitää lueskella vielä, jos kirjoittelet niistä. Muistakin koirakoista sai hyvin irti oppeja. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!