Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

26.5.2010

Jessican toko 3/4

Tänään oli aamulla taas Jessican toko. Tehtiin ensin Ruutin kanssa ja loppu aikana Rasmus pääsi myös.

Ruutin kanssa

seuraus: ensin vähän kyttäili ruutua, ja toiseen suuntaan myös merkkiä. Lopussa oli jo parempaa. olisi tarvinnut jotain virittelyä ensin.

idari: koitettiin vanhaan tapaan, se sujui hyvin. Istumisessa en päässyt astumaan koiran puoleisella, joten jäi seisomaan. Muut hyviä, ja maahan tippui jaloiltaan. Pysyi hienosti paikallaan vaikka ollaan niin vähän tehty. Tässä seuraus oli hyvää.

ruutu:
Kovaa meni ja stoppasin liian myöhään joten meni yli. Sitten yksi missä stoppasin oikein, Ruuti luuli että Jessica vei pallon ruutuun, mutta se oli sillä kädessä. Sain tehdä seurausta, että sain kontaktiin kun kyttäsi vain ruutua. Tarjosin myös merkin sivulle tuloa. :D Korjasi merkin vieressä paikkaa pariin otteeseen. Loppuun evl ruutu, ei ongelmaa. Yhdessä ruudussa venyi selvästi pysäytyskohdan jälkeen pari metriä. Tehdä treeniä että heitän pallon, kun päästän niin matkan varrella seis ja vapautus lelulle, kuuntelutreeniä.

luoksetulo: Jessicalla pallo takapalkkana. Yksi läpijuoksu namipalkalla. Sitten stoppi joka hyvä. Sitten seisomasta kutsu ja maahan. Maasta sivulle hidas. Tehtiin sitten maasta eteen, nyt nopeampi. Pitää muistaa treenata vikaa kutsua.

ohjattu: meinasi hakea ensin vasemman. (harjoiteltiin sitä suuntaa viimeksi) Menin lähemmäksi ja sitten saatiin oikea. Jos menee vääräänpäin huutaa seis + lähempää ohjaus kapulalle. Ei siis oteta uudestaan, vaan annetaan koiran ratkaista ongelma.

hyppynouto: metallilla, hyvin haki ja ei ällötellyt.

kaukot: jumitus, alussa ei meinannut nousta istumaan. Kävin nostamassa sen jos ei totellut ja helpotettiin matkaa. Kun tajusi että pitää sieltä noustakin niin sujui. I-s oli vajaa ekalla kertaa. Yksi m-s nousi istumaan. Teknisesti muuten aika hyvää ja teki ihanan rauhallisesti siirrokset.

tunnari: Yksi rivissä, tarkasti kerran viereistä ja toi oman. Meni ravilla ja toi ravilla.

Rasmus teki seurausta tosi iloista, aavistuksen edessä omaan makuun. Ruutua tehdessä juoksi ensin yhden pallon luokse kentän laitaan kun käskin merkille. Ruutuun lähetyksessä teki lenkin, mutta korjasi ruutuun. Sitten vähän nurkkaan ja korjasi sisään. Ohjatussa unohti mennä merkille ja oli hakemassa vasenta. Sitten sujui oikea vähän lenkillä. Tulevien sääntöjen mukaista idaria, saatiin koittaa sitä siksakkia. Oli melkein kivempi kuin vanha. Tehtiin järjestys istu ,maahan, seiso. Tunnari heti nappasi oman kun tuli kohdalle. Kaukoissa meni kaksi käskyä ohi kun katsoi yhteen pihaan. Toisella noudatti kuitenkin. s-i ei ihan täydellinen, liikkui 5cm. Luoksetulo ja hyppynouto myös. Hirveä vauhti kapulaa hakemaan. Jos jotain niin sivulla maahanmenoa vähän nopeammaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!