Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

12.7.2010

Agin merkeissä


Vietettiin viikonloppu pe ja su Niinun ja la Teemun eli Linnojen koulutuksessa. Keli oli kuuma ja tehtiin kahdessa osassa, radat vaikeita ja saatiin hyviä neuvoja. En jaksa ratoja selostaa mutta tässä pari.

Paikalla oloissa (lähdöt) tehtiin Teemun kanssa, että se murahti tai kielsi kun Ruu vähänkin liikutti itseään. Pieni tassun siirto on jo yksi osa varastusta. Teemu puuttui ja sitten kehuttiin ja palkattiinkin kun kesti paineistuksen. Sanoi kyllä että on aika itsepäinen, ei ole eka jonka suusta kuultu. :D Niinulta sain vinkin, että pysähdyn eri kohdissa ja vaikka menen ihan vääräänkin suuntaan. Niin Ruu ei voi ennakoida, että pysähdys tarkoittaa lähtöä.

Rimojen kanssa Teemu sanoi, että hyppää laiskasti ja yksi rima tulikin ihan suoralla. Siinä voisin heti pysäyttää menon ja korottaa riman, jonka jälkeen ottaa hypyn uudestaan.

Kontakteilla tuli A:lta persjätössä yksi kontakti virhe. Puomilla ei irronnut loppuun asti ja ennakoi kohtaa liian aikasin.

Ruu pääsi viikonloppuna molempina päivinä myös uimaan Danten ja Dracun kanssa.
- kuvat
___

Hau open tasoitusluokka Ruu (ma)

Esa Muotkan 2lk rata, saatiin videolle. Radalla tuli alas rima, käänsin ehkä sen päällä. Takaaleikkaus hypylle ennen keppejä, tuli kaarrosta. Sitten jarrutin liikaa kepeille niin kääntyi katsomaan, että eikö mennäkään niin kielto. Ajattelin että tulee liian kovaa eikä pääse oikein. Pakkovalssi vähän lenkkiä. Puomilla pysähtyi nätisti, mutta vaadin pysymään joka ei oikein suju. Pitää harjoitella kontaktilla pysymistäkin kun Ruu meinaa lähteä heti kehusta. Paitsi jos sanoin vahingossa yes niin sitten saisi tulla kontaktilta..

-video

2 kommenttia:

 1. eksyin blosiigi...taas :)
  Oletko kokeillu koskaan takapalkkaa tohon varastamiseen? perheen pari koiraa tehnyt sitä todella pahasti. Laitoin palkan taakse, istumaan hypyn taakse, nostin käden (kuin lähtömerkiksi) ja vapautin taakse.
  Kisatilanteessa laitan palkan jonnekin lähtöalueen taakse.
  Toimii todella hyvin!!

  VastaaPoista
 2. Joo tuo on ihan hyvä idea, toisaalta haluisin sen tietävän että sieltä ei pääse kuin kunnolla odottamalla. Silloin tulee taas lisäapuja ja lähdöt erikohdista radalla tarvitsisi samaa tapaa. Tiedän kyllä tavan miten kontakteillakin opetetaan kestävyyttä, mitä pitäisi tehdä lähdönkin kanssa. Ja Niinun neuvo pysähtyä pariin kertaan on myös vähän auttanut.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!