Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.3.2011

Barona tokot

moni kakku päältä kaunis
Baronalla saatiin kunnon kimppatreenit pystyyn mukana oli Enni & Lore, Janni & Bobi, Maria(Mette&sp Mona), Mira & Demo (Briskness Heed My Warning), Mia & Kio sekä Sanna(flätti & kelpie). Muuten enimmistö kuitenkin bortsuja 6/10kpl.


Ruu, istuminen: kävin lyhkäseen piilossa ja palkkailin tiheämmin. Nyt pysyi hyvin, mutta pitäisi sitä aikaakin saada kasvatettua.


Ruu, paikkamakuu: Käskettiin vuorotellen alas ja ylös (evl), toimin myös liikkurina niin Ruuti sai lisähäiriötä mun huudellessa. Alkuun oli tosi utelias ketä molemmin puolin on ja vieressä olevasta flätistä. Hieman hidas maahan, kuitenkin taisi mennä tasajalkaa. Ylös nousi ennen käskyä, taisi nousta kun liikkuroin sen sivulla. 


Ras, paikkamakuu: nousi jonkun puolen minuutin jälkeen paikalleen seisomaan. Sitä ennen vilkuili vähän molempiin suuntiin. Makasi siis kahdestaan Kion kanssa. Kun kävelin sen eteen tajusi mennä maahan ja sitten pysyikin. Rasmuksesta oli kai ahdistavaa maata kahdestaan siellä. :D


Häiriötä riitti kun kaikki treenasi samaanaikaan parkkiksella. Onneksi valo riitti hyvin vaikkei itse parkkikselle niitä syttynytkään. (??) Kuitenkin kun liikkeisiin päästään kumpikaan ei ota paljoa häiriötä, eikä Ruutikaan koita enään mennä muiden luokse. Ainut jos tehdään jotain tylsää ja joku tekee ruutua niin se vie voiton. 


Ruu, seuraus: vau se oli kivan tuntuista. Tiivistä, kontakti muttei painanut. Ei äännellyt myöskään. Positiivinen yllätys siihen lahnaan mikä oli videolla. Unohdin tietenkin kaiken muun kuin tavallisen seuraamisen treenaamisen eli ne nopeuden muutokset, pysähdykset ja sivuaskeleet.


Ruu, neliö: harjoiteltiin seisomista siellä, aluksi meinasi liikkua, mutta sitten kesti että kiertelin. Sai juosta ruudun ulkopuolelta sinne ja (s)top käskyllä käskin seisomaan. Ei paikka-käskyä. Toisella treenikerralla tehtiin myös kokonaisena. Meni nopeasti merkille, täysiä ruutuun. Teki taas ekalla kertaa sen että meni ruutuun pysähtyi ja juoksi takaisin merkille? Teki eilen saman, ehkä pitää mennä tossa tilanteessa heti vastaan ja käskeä uudestaan, tai huutaa seis ja takaisin ruutuun. Ettei opi lähtemään sieltä itse.. Toistolla teki hienon ruudun. 


Ruu, kaukot: teki suurimmaksi osakseen hyvin. Rauhalliset siirrot ja yksi s-m tai kaksi oli huonoa. Mutta s-i oli hyviä. Ensin kaukaa ja läheltä ne liikkeet joissa piti nähdä puhtaus. Sekoili pari istumaan nousu (nousi seisomaan), osaksi koska katseli muualle. Tässä häiriö oli hyvää kun parit käskyt meni ohi kun Ruuti katsoi muualle ja otti tässä ruutu häiriötä. Takapalkalla tehtiin.


Ruu, ohjattu: Ohjatussa ensin oikea, oli ruutuun päin. Haki hienosti, ei ongelmaa. 


Ruu, tunnari: Ruutua tehtiin samaan aikaan, niin se ei ollut hyvä idea. Toisaalta hyvä kuumentava harjoitus, että pitää kuitenkin tehdä. Ruuti kun kestää hyvin puuttumisen ja kieltämisen väärästä. Ei paineistunut yhtään. Maisteli väärää ja toi ekan oman kaksi kapulaa suussa, palautti niiden tippuessa ensin väärän ja sitten oman. Teki toiselle myös mälvimistä. sitten meni puuttumaan työskentelyyn ja tein ihan läheltä, sitten sujui ja jätettiin siihen. 


Rasmuksen kanssa
- ruutu: paikan hakua, ei ensin tajunnut ja tarjosi sivua tai etumerkkiä. Jonkin ajan päästä alkoi tajuamaan vähän tarjota takareunaa. Myös seuraamaan tuloja, ensin että pyörähdin kun oli metrin päässä, sitten yksi seuraamaan tulo.   
- ohjattu: merkit oli huonoja, niin tulin lähemmäksi niitä hinkkaamaan. Yritti parin merkki käskyn jälkeen (korjaus) mennä kapuloille ja yhdellä kertaa varastaa suoraan niille. Saatiin sitten parempaa merkkiä. Mutta Rasmus röyhkesi muutamien toistojen jälkeen nostaa jalkaa merkille! Ei ole ikinä sellaista tehnyt. Itse noudot onnistui sitten, paitsi ekalla taisi koittaa keskimmäiselle, muuten oikeaa. 
- kaukot, muuten hyvää paitsi s-m, sama kuin Ruutilla. 


Ruuti sai odotella auton vieressä makuulla, koska huutaa täyttä huutoa autossa ja käskyn alla on melkein hiljaa. Ohjatussa tuli pari tuskan haukahdusta, muttei yhtämittaista. Ja siinä sain käskeä pari kertaa kun lähti liikkumaan. Kun tultiin autolle, korjasin Rasmusta kun meinasi mennä kelpin luokse, Ruu yritti nappasta Rasmusta, teki hyökkäys yrityksen mutta sain heti napattua sen ja selätin. Odoteltiin sitten että rauhoittui. Yrittiköhän Ruu omia kelpin itselleen tai jotain, en kerennyt huomata niin mikä sen aiheutti. Rasmus oli taas järkyttynyt hyökkäyksestä ja yritti heti saada mun huomiota. En tiedä onko oikein silloin rauhoitella Rasmus höseltämässä vierestä kun Ruuti on maassa(tai käskeä aloilleen rauhoittumaan), tuntuisi myös rangaistukselta Ruutille että Rasmus saa huomion. Ruutin käytös näytti kyllä vähän siltä miltä se vartioi "sen nameja" Rasmukselta. Muita uroksia ei huomioinut mitenkään tai yrittänyt murista tai mennä niiden luo. 


Ruutin kanssa treenaa:
- ruutu ettei juokse sieltä pois
- kaukot häiriöllä, s-m
- tunnari mahd. häiriöllä 
- seuraus eri varioaatiot


Rasmus: 
- paikan hakua ruudussa
- tunnari
- kaukot s-m
- merkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!