Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

24.3.2011

Aksaa ja neuvoja

Eilen päästiin taas Mian agitreeneihin, toka vika ohjattu kerta, sitten on vielä huhtikuun halli käytettävissä. Tehtiin ensin kontaktirataa, johon aika meni melkein, sitten keinua ja loppuun kepit molemmista suunnin.

Kontaktiradalla A:n kontaktit sujui ja olin välillä jäljessäkin. Puomilla, tuli kerran läpi tai koski muttei pysähtynyt. Takaaleikkauksella sujui suht hyvin, muttei vieläkään mene täysillä loppuun. Treenattavaa siis. Mia pisti pohtimaan miten erotan väärän ja oikean suorituksen. Ruutille palkka on kun se saa paahtaa eteenpäin. Esim jos otetaan puomi uudestaan se on innoissaan menossa uudestaan. Keinu oli samassa mallissa kuin viimeksi ettei pysähdy tarpeeksi. Tehtiin sitten sitä aluksi remmillä pysäyttämällä ja sitten niin että kutsun koiraan päin keinun päädystä ja jos ei pysähtynyt niin uudestaan. Meni Mian kanssa ja munkin kanssa toisella kerralla. Mun pitää muistaa vain 1. käsky 2. liike. Ja vartalo nytkähtää aina eteen tai kumartuu. Vähän sama on puomillakin.

Hmm ja paikallaan pysyminen ei sujunut ollenkaan. Tehtiin niin että jos nousi niin seuraava koira, nousi, seuraava koira.. Ruutilla kesti aika pitkään ennen kuin pääsi toisella kierroksella radalle. Tiia S näytti Pitan kanssa miten mun pitää treenata, että pysyy samassa asennossa. Tassun siirrot tai muut ei kelpaa tai takapuolen nouseminen, jokaisesta huomautetaan.

Keppitreenistä tein vaiekan n. 90asteen kulmat. Avo kulma sujui, muista rintamasuunta ja umpikulma ilman liikettä tai jos takaaleikkaa niin ei saa yhtään lähteä menosuuntaan. 

Loppuun, kiitos Mialle kun jäi neuvomaan meitä mitä pitäisi tehdä Ruutin kanssa.
- kotona ei mitään huomiota, viedään toiseen huoneeseen jos yrittää saada huomiota = jääkausi
- ulkona ei saa vetää yhtään, Ei + ohjaus oikealle paikalle. Vain luvalla pääsee nuuskimaan ja suurimmaksi osaksi kävelee sivulla.
- koiran tullessa vastaan ei saa nousta häntä, jos häntä nousee läimäytys hännälle hanskalla ja jos se ei tehoa niin käsketään pois, kävellen kohden ja niin kauan kuin lopettaa murinan ja muistaa kehua kun on oikein. (rasmus käsketään odottamaan)
- harkoissa otetaan pantaan liikkeiden välissä ja maahan, ei saa komentaa mua haukkuen
- lähdöissä ei saa liikkua yhtään tassut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!