Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.3.2011

Hyvä patee pistää kintut liikkeeseen

Olen tässä monena päivänä hakenut Jalo kultsin mukaan lenkeille ja puuhasteltu pientä pihassa tai metsässä polulla jokaisen kanssa. Rasmus ja Ruuti on kulkenut hyvin yhdessä ja käytin ne viime torstaista lähtien joka päivä kahdestaan tai kolmistaan Jalon ollessa mukana. (äiti oli reissussa) Ruu murisee joillekin koirille mistä ei pidä, muuten ollaan menty myös hienoja ohituksia namin tai lumipallon kanssa. Ruutilla ja Jalolla oli tänään kaksi tappelua, ekassa Ruuti kävi päälle (Jalo ei uskonut vähempää) ja toisessa Jalo kävi kun se vahti, ettei Ruuti tulisi mun luokse (Ruuti haki frisbeetä). Ruuti oli sen jälkeen nöyrää poikaa.

Pihassa ollaan tehty Ruutin kanssa kippotreeniä frolic siellä, ei ole liian hyvä palkka että kannattaisi ihan kiihtyä. Niin on tehnyt hyvää työtä. Ras on harjoitellut luoksetulon stoppeja peruutuksella, innostuin opettamaan käsimerkkiin lisän että pidennettynä se tarkoittaa peruuttamista. Jalo on tehnyt perusasentoja, seurausta, katsekontaktia ja maahanmenoja. Ja harjoiteltiin myös takapalkkaa ja kupista luopumista.


Tänään käytiin tokoilemassa Malminkartanossa, halusin hyödyntää käskytystä ja hain kaupasta kissan pateeta. Sillä saa pienen bordercollien pään sekoamaan.

seuraus: Ensin tehtiin ääntelyseurausta ja aluksi haahuiltiinkin. Sai alkuun aika paljon huomautuksia. Lopussa oli hiljaa ja koitin kehua rauhallisesti ja toistin seuraa käskyä (olisi ottanut kehut vapautuksena).

ruutu: onneksi Ruuti kestää toistoja, koska niitä kertyi. Kisaongelma tuli esille eli ei kestänyt kohden kävelyä. Sekä jos ei löytänyt heti oikeaa paikkaa, juoksi mun luokse. (normaalisti tarjoaa ja tulee kutsusta vasta pois) Treenasin käskytyksellä, seisoen siellä pysymistä ja sitten maassa. Palkkailin maassa pysymisestä.

kaukot: hmm.. aluksi tuli vähän kääntymistä. Lähti myös kohden kävelystä ylös. Saatiin loppuun ihan mallikkaatkin kaukot.

liik. istuminen: ei ongelmaa, paitsi edelleenkin käskyn sanon aina kun astun koiran puolimmaisella..

tunnari: rivissä, tökkäsi vähän väärää, mutta toi oman. mietti kolmesta mikä oma.

Olin helpottonut kauhesta työskentelystä ja toistoista huolimatta, että sain sen kokeiden koiran käsiin. Nyt voidaan alkaa kasvattamaan kriteerejä hyvällä palkalla. Aluksi vain väärät käytöntavat pois ja sitten ääntelyyn tai samanaikaisesti. Tehtiin vain koemainen paikkamakuu, Ruutin hämäykseksi. Jatketaan koeongelmien hinkkausta.

Rasmus teki istumisen, ohjatun vasemman (hyvin) ja vähän seurausta. Jalo meinasi seota ensin niin monesta leikkikaverista. Alkuun kiskoi joka suuntaan ja peruuttelin vain luoksetuloja. Kun sain kontaktia niin häiriökoirakkojen myös vähentyessä tehtiin samoja tuttuja juttuja. Keskittyi myös seuraamaan lähellä Rinnaa. Loppuun leikittiin ja toi hyvin palloa luokse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!