Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.3.2011

Keravan tokoilut

Mentiin tokoilemaan Tainan, Mistyn ja Mantan kanssa Keravan cittarin parkkikseen, luksusta kun lämpötila oli +10. Saatiin myös aika rauhaisa pääty. Sain videolle Ruutin pari liikettä, hyvä nähdä niinkin päin miltä se näyttää ulkopuolisen silmin. Mutten julkaise kun ei ollut niin mallikkaita :D

P.istuminen: Ruuti pysyi alkuun pitkän aikaa, mutta kun haettiin kamera se oli sitä mieltä että liike loppui eikä se jaksa istua. Meni kahdesti maahan ja ehkä kerran just ennen tota. Ei vieläkään kestä siis kovin pitkiä aikoja. Rasmus istui nätisti.

P.makuu: Herra Ruu päätti sitten nousta istumaan, sen jälkeen sitten pysyi maassa. Rasmus oli lopulta nukkui etutassujensa päällä ja vaihtoi Ruutia palkatessani vielä toiselle lonkalle. Ruu makasi ei lonkallaan.

RUUTI

seuraus: Tein aika kylmiltään, ehkä pitäisi vähän tehdä pikku juttua ennen pidempää seurausta. Videolta huomasi että kontakti karkaa aika monessa kertaa, vaikka paikka säilyykin, en huomaa aina tai sitten jaksa välittää.. oli vähän puoliksi mukana, väljempää kuin yleensä, vaikka tuo olisikin parempi. Hieman pysähdyksissä kuutamolla, käveli ohi ja korjasi sivulle. Häntä oli kippuralla ja vähän ääntelikin, mutta kuitenkin teki huolimatonta seurausta. Tein ihan lopussa uudestaan, ensin tehtiin liki käskyä, nostaa katsekontaktin ja koskettaa jalkaan päällä. Ja sitten seurausta katsekontaktilla, nyt teki hienosti mutta se on _hippuisen_ tiivistä, vähän vaikea kävellä kun painaa, yritin loppuun sitten naksutella kun vähän meni väljempää. Mutta pitää kyllä heti puuttua että ekanlainen seuraus ei käy ja se ääntely, pitäisi olla ettei sitä sallita yhtään. Kun Ruutin toisella treenillä se oli ihan hiljaa, toki puutuin pariin mutta seuraus oli ihan hiljaista.

ruutu: Ekalla kertaa hyvä merkki ja sitten ruutuun, mutta seisoi hetken ja sitten lähti pois. Ei totellut siis pidempään seisomis-käskyä. Toisella kertaa pysyi ja huusin maahan. Ekalla "kävelyllä" menin maahan palkkaamaan ja sitten toisella kutsuin. Tuli tosi nätisti seuraamaan, ihan tiiviisti.

metsku: saatiin lainata Tainan pientä, vähän painavaa metskua. Se oli ällöttävä, otti huonosti tiputti ja sitten toi. Tehtiin parit toistot että pidin pannasta ja vauhdikkaat noudot, niin että toi hyvin.

tunnari: rivissä, kävi kokorivin läpi ja palasi sitten. Meinasi ottaa tokavikan, avasi suuta sen päällä muttei nostanut ja tajusi sitten että oma oli kolmanneksi vika. Kun toi kapulaa, vilkaisi Tainaa, mutta toikin mulle.

-tauko

ohjattu: Nyt olin tiukkana ettei minkäänlainen ääntely käynyt. Harjoteltiin ensin hyvää merkkiä, parhaiten toimi että nostan sen oikeaan kohtaan, jos meni seisomaan merkin päälle (matala kartio). Tarjoamisesta kuumuu ja ei varmaan tarjoa kauemmas menoa. Saatiin sitten merkin viereen suht suoraan seisomisia. Keskimmäisenä oli metsku ja otettiin ensin oikea. Juoksi ensin mihin näytin eli kävi kärryjen luona, sitten juoksi takaisin merkille ja sitten oikein. (näytin nyt kapulalle) Sitten vasen, meni ensin keskimmäiselle, stoppasin ja niin että tuli vasen. Toistolla parempi. Harjoiteltiin vähän vinosta luovutuksia.

kaukot: Ruutilla oli kerrankin aivot mukana. Tehtiin yksittäisiä tai parin siirron sarjoja. Tähän voisi ottaa myös liikkuri huitomaan. s-i oli ehkä ekalla vähän vajaa. tehtiin takapalkalla ja matka oli aika pitkä varmaan 10-15m. Nyt ei sekoillut maasta istumisessa ja seisomisessa, eikä ennakoinut.

Ruu treenaa:
- kaukoihin liikkuri huitomaan ja mulle se 3s samalla, palkka voisi tulla liikkuriltakin takaa..?
- seurausta viilaten, päänasento, liikkuroinnin kanssa
- merkin suoruutta, ohjatussa keskimmäisen kanssa, kapulat ehkä liioitellun lähellä.
- ruudussa ehkä kävelyä seisoen (olisi vaikeampi kuin maata ja että pysyisi siellä nätisti)

RASMUS


seuraus: Ensin vähän pannasta pitäen, olisi muuten edistänyt ja sitten ilman sitä. Lopussa teki tosi kivasti.

ruutu: Merkki ok, ja ruutuun meni myös ihan hyvin. Tarjosi siellä paikkaa. Kutsuttaessa seuraamaan tulossa tuli väljästi ja ehkä metrin päässä tiivistä. Voisin tehdä niitä, että kun koira metrin päässä kun on käännyn täyskäännöksen.

ohjattu: Lasse osasi hyvin. Ehkäpä voisin vaikeuttaa että kapulat lähempänä toisiaan ja ruutu häriönä.

Rasmukselle:
- ruutu loppu osuus, paikan hakua
- ohjattu vaikeutusta (sijainti, ruutu)
- kaukot kertaa
- metskun ja tunnarin kertaus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!