Siirry pääsisältöön

Tokoilua, kuulumisia ja kuvia

Olin päivällä tuomaroimassa Eläinlääkiksen seuran mestis möllitokoa ja jäin sitten kuvaamaan vielä agilityn mölliluokan.
- Kuvat

Ronja tolleri oli myös päivän hoidossa ja mentiin iltapäivälenkki kolmikon voimin. Keli oli niin ihana niin jäätiin keppi palkalla tokoilemaan nurtsille.

Ruuti

  • seuraus: jätin kepin takapalkaksi, aluksi meinasi vähän äännellä ja jokaisesta ääntelystä laitoin kyljelleen maahan ja sitten jatkettiin matkaa. Vapautin hiljaisesta ja kehuin välillä. Ei päässyt näin ääntelemään liikkeessä. Voin käännökset, suoraa ja perusasennot.
  • liikkeestä istuminen: hyvä, takapalkalle
  • luoksetulo: tehtiin molemmat stopit ja jalkojen välistä takapalkalle. Tosi hieno! ja tuli loppupätkänkin lujaa.
  • kaukot: hyviä siirtoja, tehtiin ihan peruutuksella ja vahvistin niistä muutamaa. Vähän parempaan suuntaan, ei vaan näe ihan tarkasti kauempaa niin pitää tehdä tekniikka treeninä läheltä myös.
Rasmus
  • seuraus: ukko oli niin innoissaan ja tehtiin muutamat pätkät, välillä palkkasin vain kehuilla.
  • idari: istuminen ja seisominen, josta palkka. Tosi nättiä.
  • luoksetulo: läpijuoksu josta palkka. 
  • kaukot: nousi istumaan seisomisesta, treeniä! Sekottaa tätä myös joskus. Treenattiin enemmän vain tätä. Rasmus oli läkähdyksissä kepillä riehumisesta.
Ronjan kanssa tehtiin vielä seurausta, luoksetulo ja jäävät (maahan&seiso) sekä leikittiin Ronjan säännöillä. Kaikki sujui hyvin, paitsi seisomisessa tein eka väärällä painolla korkealta kun piti ollakin normaalipainoinen. On ne tollerit fiksuja. ;)

Ruuti on nauttinut kun on päässyt metsälenkeille ja sitä on ihana katsoa kun se lenkillä kirmailee. Rasmus kun vaan hölköttelee ja nuuskii. Nähtiin pari päivää sitten yksi weimari pentu 7kk, Ruu ärähti sille kerran ja häädin sen pois ja käskin olemaan muualla, Ras leikki pennun kanssa (luuli tytöksi). Lopun ajasta Ruu teki puutöitä kauempana. Sitä ei enää vanhempana kiinnosta muut koirat, paitsi harvat. Mutta pitäisi saada vain kitkettyä toi ärhädys pois, että menisi vaan muualle, tai sitten pitää vain ennakoida se. Muuten arki on sujunut tosi hyvin. Hui tulevalla viikolla onkin jo meidän tokokisat.. pitää ehkä vetää yhdet pateetreenit tai koittaa miten vaikka narupallo "kisapalkka" toimisi.. 

Kävin myös tänään laittamassa agi kentän kuntoon siellä on 5x 2 by 2 keppejä eli 10kpl, joista voin tehdä kulma treenejä vaikka neljällä. Sekä 2 hyppyä, A, puomin alastulo n. 30cm korkeudessa. Enimmäkseen jos saisi välillä tehtyä pari keppikulmaa ja puomin alastuloa. Ruuti oli ainakin ajatuksesta innoissaan ja pörräsi ympärillä noita puuhaillessa. Sekä pihalla se aina kesäisin kun lähdetään ulos, koittaa agikentän portin luona jos olisi hyvä tuuri. Ruu sai tehdä kepit 90 asteen kulmasta, ensin haki 2 väliin ja jätti vikan menemättä eli ei treenit ole pahitteeksi. Ja kisoissa aika monessa tulee keppivirheitä.







Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...