Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

14.5.2011

Yhteensä 3 nollaa kahdella koiralla

.. mutta tokokisoissa ja kahdella koiralla. :D Käytiin tänään kisaamassa UMN:n tokokokeessa Röylässä (Espoo). Tuomarina Pirkko Bellaoui. Keli oli hyvä, tuomari aika tiukka, ihan mukavasti kuitenkin mutta itse ja koirat mokaili. Oltiin treenattukin niin vähän. Nyt sitten voi alkaa ahkeroitua kuun lopussa olevaan kokeeseen. Tunnarit pitää järkätä jotenkin helpommin kun inhoon sitä treenailla.. Että saisi helposti lenkille mukaan.

RASMUS

evl:ssä oli 6 koiraa ja Rasmus oli ikana, ihan kiva. Paikka makuuseen mennessä Ras possuili ja olisi halunnut haistella ketä muut on. Tuli vähän löntystellen paikalla makuuseen ja katseli viereistä urosta. Liikejärjestys oli sekoitettu.

p.istuminen: 10
p.makuu 9,5 (hieman hidas maahanmeno)
seuraus 7,5 (hieman katsekontakti karkas hitaassa ja perusasennot vähän hitaita)
idari 8,5 (vähän hitaasti mukaan ja varsinki vika)
luoksetulo 8 (maahanmeno vähän hidas tai sitten lähti siitä hitaasti = vikapätkä)
ohjattu 0 (juoksi ensin merkin ohi, oli menossa noutamaan keskimmäisen, virittely oli vähän huono, kapula oikea kentän nurkassa. Kerkesi napata keskimmäisen suuhun, josta käskyllä oikea. ei ollut huomannut oikeeta selvästi)
ruutu 6 (merkillä "ennakoi"pysähdyksen -> käsky pitää tulla aiemmin, ei totellut niin nopeasti stoppia niin meni takareunaan, huusin Ras -> liikkui eteenpäin ja sitten maahan. = yksi extra käsky.)
metskuhyppy 9,5 (reippasti meni, hieman hitaasti suuhun otto)
tunnari 9 (itse annoin jotain apuja kun toi sen eteen ja siitä sivulle!)
kaukkarit 5: molempiin seisomisiin kaksoiskäskyt, mun käsimerkit liian pitkiä + vartalolla jotain apua, sivulle nopeasti ylös -> pelasti nollasta)
yht. 222,5p ja 2-tulos, 2/5 sija. Saatiin pyyhe ja ruusuke. Rasmus teki ihan kivasti ja liikkeiden välillä sain kehuttua. Kuitenkin vähän oli treenejä laiskempi. Ruutu oli muuten hieno mutta mun väärä stoppauskohta, Ruu pysähtyy nopeammin.. Treeneissä se tuntuu niin osaavan kaiken muttei sitten kisoissa. Katsoinkin että oli 2v taukoa ja tuntui säännöt/arvostelu tiukemmalta. Rasmus tuli mun mieleen myös aina vähän vinoon sivulle, tuomari ei kyllä sanonut siitä.

RUUTI

Ruuti oli kolmantena. Vähän inisi hiljaa odottaessa ja kerkesi tonkia repun ja huomata pateen. Tehtiin pallon kanssa pari liikettä ja hiljaisesta pääsi palkalle. Paikalla makuuseen mennessä Ruru oli kuuliainen, pikkusen huomautin, mutta nätisti tuli kehään.

p.makuu 8: kaksoiskäsky nousemiseen, meinasi nousta muttei noussut ekalla
seuraus 7,5: oikeasti tokana liikkeenä. Tosi nättiä suurimmaksi osin, parhaimpia kisaseurauksia! Välillä oli ihan täydellisesti, välillä vähän painoi, muttei siitä huomautusta. Hitaaseen siirtyessä pomppasi kerran eteen, käskyllä sivulle. Ihan pientä ininää paikoittain, tuuli ehkä peitti. :D Peruutuksessa ei peruuttanut vaan tajusi kun olin jo lähtenyt -> käveli etuperin ja siitä sivulle. Tuomari tykkäsi muuten seurauksen ilmeestä, muutamia herpaantumisia lukuunottamatta. Sama seuraus evl:ssä. Jäi seisomaan myös parissa perusasennossa.
istuminen 9,5: oli vähän ennakoinut käskystä nytkähtänyt vähän. Ei tullut ihan täydellisesti alkuun mukaan. Sain tehtyä että kävelin samalla Ruun puoleisella kun käskin, muttei tuomari sanonut että olisi ollut liian painotettu apu.
luoksetulo 6: tosi hieno muuten, mutta katseli makuulla taakse ja joiduin toistamaan käskyn. Huusin myös sivu, kun yleensä tänne.. että voi olla että halusi varmistua asiasta.
ruutu 7,5: Luulin että lukitsi ruudun, mutta juoksikin ruudun vasemmalle puolelle luoksetulomerkkejä kohden. Vähän evl malliin, että oli suora linja sivusta ruutuun. Käsimerkillä meni hyvin ruutuun. Olisikohan luullut että evl-ruutu on kyseessä.. ollaan enemmän tehty niitä. Seuraamaan tuli oli hieno. Eli yksi lisäkäsky (käskin suoraan maahan).
hyppynouto 8: oli kai mennyt vähän läheltä hyppyä ja olisikohan tullut mulla taas jotain apuja. Ainiin se tuli sivulle suoraan ja pientä epäröintiä siinä (koska pitäisi tuoda eteen).
metku 8,5: koe alkoi tällä. Sanoin jonkun ready virittävän, ei tarvi näköjään niitä enää. : 0 meni sillä tavalla huutaen kapulalle.
tunnari 0: meni ihan kivasti kapuloille nuuski muutamia, toi siitä kohtaa missä Rasmuksella oli, aiempi kapula olisi ollut ekana. Pitää lisätä nämä säännölliseen treeniin ja korkeampaan vireeseen. Nyt tuli noudon jälkeen. Toi nätisti kapulan.
kaukkarit 0: meni reippaasti maahan. Yhdessä siirrossa liikkui olisikohan s-m. Annoin väärän käskyn s-i siirtoon peru ja lähti peruuttamaan täysiä. Muuten teki mukavan rauhallisesti. Ei pitäisi muuttaa kokeessa käskyjä! Molemmista nollista meni siis yhteensä 80p.
kokonaisvaikutus 8: evl:n kun saa ääntelyn pois ja vähän treeniä lisää.
yhteensä 185,5p, ei tulosta. Sijoitus 2/5.

Rauhoitin Ruutin maahan aina liikkeiden välissä, kuitenkin noudoissa tuli haukahdukset ja pari liikkeiden välissä. Täytyy harjoitella käskystä maahan kyljelleen makaamaan meno, niin joutuu rauhoittua ja rapsuttelin vähän vatsasta. Hieman harmitti vikat liikkeet kun alku sujui sen verran hyvin. Mutta ei ollut yllätyksiä nuo, tunnari tarvii lisää varmuutta, se ei kisapaineessa suju. Tai niin vähällä treenillä kuin Rasmuksen kanssa. Muuten työskentelyssä ei ollut mitään ongelmia hiekkakentällä.

Rasmuksen pisteet ja tulos oli parempi. Mutta huonompi sen normaaliin osaamiseen. Ruu oli taas parempi vs normaalikisa. Jos löytäisi jostain sen treenimotivaation taas/aikaa. :D Itse vähensin monista pisteitä varsinkin sivulletulo avuissa!

Jos vertaa tuomarin arvostelua niin no voittajassa saa vähän enemmän anteeksi. Mutta myös siitä jos tekee nopeammin asioita. Rasmukselle ei vaan ole luontaista tehdä nopeasti kaikkea. Kuitenkaan jos nyt ajattelee ei ero niin kauhea ole luokkien välillä.

TREENAA

Rasmus
- ohjattu nurkassa
- luoksetulon loppuosa
- kaukkarit, seisomiset kaukaa
- idarissa palkkaa nopeista seuraamaan tuloista

Ruuti
- seuraus hidasta, perusasennot
- VOI ruutua, merkkihäiriöllä (n. 10m päässä, ruutu kentän "keskellä"), ruutu valmiina ja nopea virittely
- noudot, ei haukkumisia
- tunnaria korkeammalla vireellä
- kaukot

Rurua on muuten nyt päivän sisään sanottu tosi rauhalliseksi ja kiltiksi. :DD Oltiin eilen kaverilla (kaksi vierasta  sille). Ruru oli aika paineistunut ja halusi pitää etäisyyttä. Jotenkin se pelkää mun kavereita, ehkä traumoja siitä kun ne on ollut meillä huutanut/kiljunut. Säikkyi myös tuulessa lepattavaa kaihdinta. Laitoin ne syöttämään juustoa ja tehtiin sitten vähän kurrea, pari haukkua ja säkkituolille 2on2off. Muuten Ruu viihtyi kauempana nukkumassa ja ei uskaltanut olla ihan oma itsensä. Se on välillä niin outo kun jännittää jotain. Taas lapsia tai aikuisia ei, meillä kotona myöskään ja ulkona nyt ei kavereitakaan. Se ei tykkää myös kovista äänistä, oltiin katsomassa lätkää niin maalien hurraukset vähän jänskätti. Pitäisi ottaa sitä useammin mukaan, kun kerran näille sopii. Voi olla, että sille jäi traumat n. 2v sitten mulle järkätyistä yllätyssynttäreistä missä kaverit tuli huutaen onnittelemaan ilmapallojen kanssa, jolloin se paineli täyttäsataa karkuun pihalle.. :/ Kun normaalisti se rakastaa kaikkie, eikä pelkää/arasta ketään. Kävi kyllä vähän rapsutuksilla, muttei uskaltanut katsoa kavereita naamaan. Se paineistuu vähän samalla tapaa miten on vähän toivuttuaan paukuista, muttei kuitenkaan mene paniikkiin. Uskaltaa kuitenkin kehotuksella käydä rapsutteluissa, mutta on kokoajan korvat luimussa ja hakee etäisyyttä.
Metsässäkin tänään leikki vähän lk collie nartun kanssa, mutta sitten hajut kiinnosti niin sitä kyseltiin rauhalliseksi. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!