Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

22.5.2012

Tokoa & Teemun vetämät agilityt

TOKO PUOLARI
Käytiin tokoilemassa ennen treenejä Puolarmaarin nurteilla kera Sailan ja noutajien, Leylan & bc Uunon, Marian ja paimenlasten sekä Sonjan ja bc tyttöjen kanssa. Tein alussa treenin ja sitten kiiruhdettiin agilitytreeneihin.

Häiritty kontakti: äkkiä Ruutille muistui ettei maahan koskevaa ihmistä saa katsoa. Lisäksi haettiin häiriötä jalkapalloilijoista, koira häiriöstä ei ollut häiriötä.

Kaukot: kosketusalustalla eilen aloittamaa m-s. Eilen naksuttelin kahteen otteeseen päivää, alkuun kaikki korjaamiset kosketusalustalle + touch, sitten odotin että tarjoaa kosketusalustalle koskemista (joutui astumaan taaksepäin). Sitten illalla koitin lopussa yhden jossa otin alustan pois ja vau sehän astui askeleen taakse ja käskynä oli silloin enään seisomiskäsky. Tänään tein nurtsilla kaukoja taas pari alustalla ja sitten ilman. Vau taas sujui!

Seuraus: käskytettynä, nyt olin tiukkana ettei mitään poiskatseluja, sain paristi käyttääkin äp-korjausta. nurtsi oli pidempää ja siitä tuli oma häiriö + toisen kentän käskytykset. Palkkasin kun petrasi hyvin. Oli hiljaista ja nyt haettiin vaan oikeaa ilmettä. Pallo oli laidalla, kolme pienempää pätkää käskytettynä. Käännökset tuo aina pientä "häiriötä" myös.

Liik istuminen: sujui täydellisesti, Ruuti tuijotti vain saapuvia tuttuja koiria. Muistin kehua kun oli hienosti.

AGI
Niinu estyi pääsemästä ja treenattiin Teemun johdolla, eipä ollut yhtään vastalausetta. Tykkään kovasti Teemun tavasta käydä radan kohdat läpi ja pureutua oikea oppiseen ohjaukseen ja ajoitukseen. Samaa mistä tykkään Jaakon koulutuksissa. Ruutin hyppytekniikka oli kuulemma parantunut huimasti ja pyydettiin selittämään että mistä johtui, tultiin johtopäätökseen että on taidettu sitten vain treenata oikein. :D

Alussa tuli takaakierto ja seuraavalle esteelle pakkovalssi, kokemattomille takaakiertoon jättäminen aiheutti ohi tulemisia.
Oikeanlainen nopea valssi ja kohti ponnistuspaikkaa sekä selkä sinne minne olet menossa. Lisäksi ohjauslinjat on suoria, koska se on lyhyin reitti.
Jos pitää viedä koira omalle puolelle hyppyä, olkapäätä eteenpäin, ei takaakierron tavoin rintamasuunta estettä päin.
Kepeille mentiin kiihdytyssuora ja ekalla kertaa menin liian lähelle ruutia ja se oli lähdössä väärälle hypylle. Kun menin ei niin varmistellen, tuli oikea sisäänmeno. Puomin kontakteista palkkasin ekan ja loput oli kutsuna.
Käännöksissä muista että valmistelevan laukan kohdalle koiran kääntävä apua pitää tulla. Ja käännös voi olla napakka. Tykkään niin ihastella niitä kauniita liitoja riman yli, mutta sen sijaan voisi heti lähteä seuraavalle esteelle. Tarvitsisin jokun huutamaan juokse juokse! Ei ihme etten aluksi ehtinyt päällejuoksuun.
Radalla on niin vaikea havaita kun koira on oikeassa kohtaa tai että ehtisit mitään laukkaa arvioimaan. 1. koiran lähetys 2. jarruta, käännä, kiihdytä.

Muistettavaa on valssin tekniikka, ei ihastelua ja käännöksien ennakointi. Oppia katsomaan kun koira on valmistavalla laukalla.

Jäi kunnon into päälle treeneistä ja päästä vetämään itsekin treenit missä hyödyntää oppeja. Ensinnä saada taottua päähän oikea toimintatapa itselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!