Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.5.2012

Agilitytaon loppuminen, Niinun treenit

Ruuti oli innoissaan päästessään kentälle ja mä, että päästään Niinun treeneihin! Mentiin kerrankin ajoissa, käytiin lenkillä ja kerkesi vähän katselemaan. Ratapiirroksia en voi laittaa näytille näistä.

Alkuun olin niiston tapainen ohjaus mutta tehtiin myös persjättö. Lähdössä sain korjata ruutia. Palkattiin kerran heti ja sitten se sujuikin hyvin.

Sitten mun ohjaamiseen, ohjaan aika minimaalisesti ja en liiku hirveästi, joten Niinu halus että hypyille tuodaan lähemmäksi ja siitä lähetään pois "vekkaamaan", mutta myös lähdetään pois. Helposti mun liike jää paikalleen tai varovaiseksi rimojen päälle kun varon niitä. Mutta teoria siitä missä linjassa Ruu hyppää hypyn vs jos sitä käy vähän suoristamassa niin rima ei ole niin pahassa vaarassa.

Puomilla pysähtyi ihan hyvin, nopeutta voisi kuitenkin olla lisää.

Kepeille mentiin 90 asteen kulmassa ja eka takaaleikkaus väärin. Ei taas kestänyt yhtään mun liikettä valumassa yhtään kohden.

Hyppykuviossa taas lähempää kääntö ja putkijarrutuksessa hidastus metriä ennen putkea. Ja kroppa kääntyy sinne minne koiran kuuluu. Tämä oli vaikea, eka tein liian nopeasti ja Ruu kääntyi putkessa tai unohdin käskyn. Ja kun ruu meni kääntyi väärin. Palkattiin sitten pallolla oikea käännökset. Kepeille meno helpommasta kulmasta ok.
A:n käännöksiä pitää jyrkkänä treenata, tekniikka niissä ei ole varma, loikkaa yli. Niitä ei ruvettu hinkkaamaan, koska koira ei osaa niitä.
Puomilla eteenpäin irtoaminen voisi olla myös parempi.

Treenaa:
- käännökset ennakointi ennen hyppyä
- puomi, irtoaminen, nopeus
- kepit radalla, pitää kestää vaikeita
- putkijarrutus ja kääntyminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!