Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

20.5.2012

Korrien tokokoulutus

Tänään tokoiltiin Korrien kurssilla ja onneksi päästiin Riitan koulutukseen. Päätin ottaa sen 30min putkeen niin voi sitten olla rauhassa ja ei ruutia lämmin haitannut. Ruuti oli eka odotellessa hajujen maailmoissa ja ihastui espanjanvesikoira narttuun. Piippaili siis koko alun ja aloitettiin seurauksella.

seuraus: tehtiin eka pallolle vapautusta kun oli hiljaa ja sitten ääntely unohtuikin. Sivuaskelissa vain pientä ääntä. Ja kauimmaisessa nurkassa vähän tuli haahuilua. Sivuaskeliin että käskyn voisi jättää kokonaan pois. Välillä palkkaa nami tai toinen pallo. Bobin treenistä ideana teemat: perusasennot, käännökset, vauhdinmuunnokset.. Palloa pitäisi saada pikku hiljaa yhä vain kauemmaksi, kisamaisesti. (muistaa myös ketjuttaa paria liikettä)

Haahuilusta tuli puhetta kuinka korjaussana on hallussa ja kontaktin kesto. Esim katso sanalla kontakti ja äp korjaussana. Aluksi avustajan häiriöllä, jos koira katsoo, äp ja kontaktista palkka. Sitten koirahäiriötä, ihmisvilinää ja sitten voi käyttää samaa seurauksesssa. 

Kaukoista katsottiin nopeasti vaihdot ja joko kosketusalustalla tai riman kanssa että m-s siirtäisi etujalkoja askeleen verran taakse. Ehkä myös lihasmuistiin.

Liikkeestä istumisessa, pitäisi muistaa kehua myös kun koira on oikein. Mutta myös yhden tassun siirtäminen ei ole sallittua vaan siihen puututaan. Pitää osata vaatia koiralta. Lisäksi kehusanat, vapauttava ja mitä voi käyttää liikkeessä kehumiseen, joka ei vapauta. Ajattelin että hyvä:llä liikkeessä ja taitava vapauttava/jes vapaa. 

Tunnari koitettiin ja se sujui hyvin. 

Nyt pitäisi sitten saada treenattua näitä pikkujuttuja. 

- korjaussana
- kaukot m.-s
- liik. istuminen

lisäksi aiemmat
- nouto suoraan sivulle
- peruutus
- metskua vierailla

Kuvia 


Bobi
Rinna
SaraEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!