Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

12.2.2013

Osteopaatti ja dobo

.. ei niin hyvä yhdistelmä, mutta osteopaatti aika oli ainut tiistaisin näin lyhyellä varoitusajalla. Varattiin samalla noin kuukauden päähän seuraava aika, koska se oli hyvä kastraation jälkeen. Monesti ne voivat vähän jännittää jälkeen päin ja jumit tulla jo siitä.

Mentiin siis taas Hehkuun, tulin tällä kertaa autolla ja sain huomata, että kaikki läpiparkkikset oli maksullisia, jätin sitten riskillä tien varteen. Seurasaaren risteyksen kohdalla, ehkä olisi ollut ilmaisia.. 
Ruuti liikutti selkäänsä jo paremmin, mitä heti sisääntulosta Carita huomasi. Ruuti heittäytyi heti rapsutettavaksi eteisen laattialle. Hirveästi ei puhuttu hoidon aikana, vasta sen jälkeen. Ruutilla alkoi toisella kyljellä silmät välillä painua kiinni. Lonkissa oli pienempää jumia ja kun Ruuti ei käytä niin hyvin takajalkoja, lintsaa välillä suoremmilla jaloilla niin kaikki iskut ja hyppyjen tärähdykset tulee etupäähän. Matalammat hypyt ja a:n vähemmän treenaus auttaisivat siinä. 

Tuli puhetta mitä suunnitelmia on nyt treenien suhteen ja agilitysta. Luulin eka, että tilanne olisi aika paha ja, että pitääkö meidän lopettaa koko laji. Tarkoitus oli kuitenkin herätellä huomaamaan, ne pienet merkit jumeista. Kun koira esim miettii istumisessa, mikä asento olisi kivoin tai ei normaalista poiketen halua totella tiettyä asentoa. Tietty myös koiran taipuminen tai tasapainottaminen. Ei Ruuti kuitenkaan niin rikki ollut, että vielä olisi hätää, mutta jatkossa silmällä pitäen. Kun Ruuti hoidon jälkeen lähti kävelemään, Carita huomasi hyvänä merkkinä, että käytti polvia paremmin. Kunhan saataisiin Ruuti nyt kunnolla kuntoon, uskoisin, että se on ollut Kaiperlalla paremmassa kunnossa kun ei hän sanonut niin vakavia agilitysta. Odotan sunnuntain Leena Piiran - Koiran liikkeet seminaaria!

Dobo oli koirakoulu Kompassin järjestämä. Tultiin katselemaan ja pidin harjoitukset minimissään ja helpompina. Infona niin jos kotona tekee maksimissaan 3 kertaa viikossa ja 30min sisältäen lämmittelyt ja jäähdyttelyt. Ennen Doboa mielellään n. 20min ravaamista koiralle. Ja seuraavana päivänä 30-45min ravilenkki, ei vapaana juoksemista tai agilitya mielellään. Vähän sama juttu kuin hierojan jälkeen. Tai jos on treenit niin lämpätään/jäähdytellään hyvin ja venytellään. 

- Lämmittelyt: kahdeksikkoa, jalkojen pujottelua + lenkki ennen

- Ohjaajalle tasapainotyynyllä seisomista ja koira kiertää ympäri molempiin suuntiin

- Koiralle totuttelua palloon (sen oltava 10cm säkäkorkeutta korkeampi) palkataan aluksi kaikesta ja koira saa poistua kun haluaa. Ruuti laittoi alkuun etutassuja pallolle. Toisessa osassa kun nostin namia tuli pallolle seisomaan ja pyysin maahan tukien ja siitä alas. Maassa pallolla on helpoin olla. Palloa tuettiin jalkojen välissä, että se pysyy alkuun paikallaan. Koiralle molemmilta puolilta pallolle nousua, ihmistä lähempi kylki/jalat työskentelee aina vähemmän. Koiralla kokoajan vettä saatavilla. 

- Ihminen istuu pallolla, selkä suorassa ja levittää kädet, koskee maahan ja suoristaa jalat (pallo tulee lähemmäksi jalkoja)

- Ihmisille punnerruksia neljä toistoa ja "koiran rapsutus" toisella kädellä, ojentaen sitä eteen. Näitä kaksi sarjaa, pikku tauko ja toinen sarja. Vaikeutta voi säätää pallon kohdalla. 

- Kotiläksyksi opettaa koira namilla menemään kyljelleen

- Jäähdyttelynä voi käyttää samoja juttuja kuin lämmittelyyn ja venyttelyä + seuraavana päivänä rauhallisemmin

Oli kyllä mielenkiintoista! Ruuti meinasi innostua vain haukkumaan, varsinkin kierroissa. Seikkaili välillä metrin päässä, sen pitäisi olla aina käskyn alla. Siivosi kauempaa kaksi namia eri paikoista. Kävi Shantin rapsutettavana ja katseli toistakin, että se varmaan haluaa mua rapsutella. Sitä saa kokoajan vahtia..

Oltiin Sellossa ennen doboa ja näin kahta kaveria. Ruuti oli sielläkin niin, että tuijotteli vain ihmisiä silmiin ja heilutti häntää. "Eikö hän ollut niin söpö ettei voi ohittaa rapsuttamatta ";D Ruuti oli tavallista enemmän rapsutus kipeä. Oiskohan ollut niin mukava olo osteopaatin jälkeen. Lompakko onneksi kiittää, että Hehkussa ollaan säästetty 40e ja seuraava kertahan on "ilmainen" vs muualla. Rokotuksissa säästin 20-30e (molemmat koirat) ja nyt varattu kastraatioaika Hakunilan Tassuun (to 28.2) on hinta-laatu suhteeltaan myös hyvä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!