Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

19.2.2013

Doboilua ja menneestä möllitokosta

Saatiin Tiltun möllitokosta video näytettä, kiitos Amy! Ei se nyt niin hirveetä ollut.
Mutta miksen kunnolla sanonut, ettei tollainen seuraus kelpaa, sanoin vaan suullisena seuraa vähän napakammin, mutta olis vaatinyt kiellon tai napata turkista.

Kaukoissa eka m-s-i liikkui vähän, mutta onneksi tehtiin sama uusiksi niin silloin se sujui hienosti.

Metskuhyppynoudossa heitinkin hyvin vähän vinoon ja päätin vasta liian myöhään ottaa sivulle, ruuti teki ihan oikein, kun opetus on kesken. Kauhea kun ennen sitä liikettä, käytän kättäkin käskiessä sivulle.

Tunnari olikin tosi hieno ruutilta, ei se koskenutkaan, nuuski vaan kaikkia. Eli pisteet Ruutille. Tunnarilaskuri 99-1=98,5

Liikkeiden välit mua aina jännittää, että kun ruuti tykkää seikkailla, että näyttääkö hallitsemattomalta, mutta ruuti ottaa siitäkin joskus stressiä. "Valitan" sille kehässä aika herkästi siitä, ehkä voisin koittaa olla siinä rennompi, ei se kuitenkaan karkaa, en sitä pelkää. No ehkä voi päästä nuuskimaan niin siitä en kyllä tykkää.

Luoksetulon stoppia se ei osannut tänäänkään, kun lenkillä jankkasin. Se on nyt jämähtänyt sen päähän, että syöksy maahan ja mieti vasta sitten.. Aina se osaa kokeesta jonkun treenattavan uuden asian keksiä.

_____

Tänään oli taas Koirakoulu Kompassissa Doboa

käveltiin vähän yli 2km Pitäjänmäestä niin siinä tuli hyvät lämpät. Alkuun kahdeksikkoa ja pujottelua jalkojen välistä. Sitten koira pallolle ja molemmista suunnista eri asentoja, Ruutin kanssa ei niin paljoa seisomista, kun viimeksi se teki paljon muita vähemmän.

Itse tasapainotyynyllä, kyykkyjä ja koira kiertää, Ruuti koitti tunkea välillä omatkin tassunsa siihen. Koiralle pari toistoa pallolla. Itse selkä maassa matolla ja jalat reidet/polvet pallolle ja selkä suorana ja peppu ylös. Koira hyppää vatsan yli ja kiertää ympyrää. Tehokasta jaloille! Istumista pallolla itse ja pyörittää 10 kertaa jalalla ympyrää, koira hyppää jalan yli ja jalan vaihto.

Koira pallolle ja heilutettiin koiralle luontaisimmassa asennossa palloa niin että nostettiin vuorotellen kantapäitä. Kokoajan tuetaan siis palloa haarojen välissä. Lopussa pallon päällä koitettiin vähän kääntymistä. Ruuti mielummin koitti pikku hiljaa kääntyä istuen. Ja tehtiin niin, että tuin vatsan alta. Muuten ruuti ei tuntunut huomaavan palloa, kun keskittyi yrittämään saada namia nyrkistä.

Sen kynnet viikonlopun leikkuusta on terävät, toinen käsi on täynnä kuin kissan raapimisjälkiä. Pitäis kai tehdä kynsiviila käsittely. ;D

Koiran etujalat tasapainotyynylle ja siihen tasapainon häiriöksi, oma kävely. Ruuti tarjosi tassuja, mutta liikkeen piti olla minimissään. Kurretemppua, Ruuti hyvin piti asentoa ja harjoittelin pyytää sen seisomaan siitä. Sitten käytiin läpi oikea venyttely tapa, kuinka itse venyttää sen jalkoja, koiran ollessa kyljellään (tai seisoessa).Etujaloissa, toinen käsi mistä rannetaipuu ja lavasta&jalasta työntäen ja takaa lonkasta ja taive kohdasta.Jalka saa siis olla koukussa ja max 15s. Loppuvaiheessa oli ihana kun koira pysyi käskyn alla maassa, ettei kokoajan saa toistaa käskyä tai se lähtee hortoilemaan.

Käveltiin Dobon loputtua Shantin kanssa Pitäjänmäkeen niin tuli hyvät jäähdyttelyt.


lenkkeilyjä, pohdinnassa on uudet valjaat joita esiteltiin Piiran luonnolla, ei painavia metalliosia ja kunnolla pehmustetut, Noi valjaat on säädettävät niin rinnassa on metallirenkku ja selässäkin se tulee selkää vasten, jos Ruuti ei vedä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!