Siirry pääsisältöön

Hiuksen karvan päässä!

Tänään kisattiin Kirkkonummella KKK:n kisoissa agilitya. Pitkästä aikaa mulla oli jännitys koko aamun kisoista. Tuomarina oli Pernilla Tallberg, nollia siellä rataantutustumisessa käskettiin tehdä, muttei aivan tullut. 

  • Ekalla radalla oli toinen este takaakiertona, siitä putkeen. Lähdössä sain paristi käskeä istumaan ja kutsuessa, käskin istumaan. Laskin käden ja seisoin ja sanoni tule. Hypyn jälkeen lähdin ohjaamaan. 
  • Kaksi hyppyä. Ekalta hypyltä oli tyrkyllä puomi. Vippasin hypylle ja tein takaaleikkauksen niiden jälkeen keinulle. Ei kuitenkaan hidastanut keinua ja lentokeinu sieltä tuli. Niin vaikea tajuta korjata sitä ja lähteä pois! Miten sen saisi päähän. Tosi monet koirat teki lentokeinun. 
  • Putkeen ja puomille, puomilla koski tai teki juoksukontaktin, muttei pysähtynyt. grr. Käskin takaisin alastulolle ja seurautin pois. 
  • Radan jälkeen ei tullut namia. Käytiin ulkona tekemässä keinu, siitä palkka. Muuten en huomioinut yhtään Ruutia. Rasmuksen kanssa vähän rallytokoa jäähkälenkillä.
  • HYL, keskeytys


  • Toinen rata alkoi eteenmeno suoralla. Lähdössä menin lähelle toista estettä rengasta ja kutsuin kävelystä Ruutin. Ilman kättä ja vain tule. Hypyn jälkeen lähdin juoksemaan. Rengas, A ja suora putki. Siitä poimimaan seuraavan hypyn yli ja kepeille, takaaleikkasin siinä. Niin moni otti hylyn, kun koira ampui kepeiltä väärään putken päähän, kun mentiin "2 päätyyn". Hyvin tuli vedolla, siitä mentiin rinnalla olevaan toiseen putkeen.
  • Sitten oli hypylle välistäveto, työntö seuraavalle hypylle ja sitten ilman välistä vetoa seuraava hyppy, serpentiinin tavoin. Ohjasin hiljaa nämä hypyt, rimojen pelossa. Siitä takaaleikkaus suoraan putkeen. Putkesta tultiin loppusuoralle, joka on kuvana alhaalla. 
  • Keinulla tein rytmin muutoksen, juuri ennen. En ollut sitten varma oliko lento vai ei. Muuri ja hyppy, oli hyvä sivuttaisetäisyys, tokavikalle esteelle sai suorimman linjan. Mielessä oli vain, että hyppää tokavikan väärinpäin, mutta oiskin tehnyt hyvän takaakierron. Mun olisi kai pitänyt jarruttaa aiemmin, kun Ruu meinas mennä maalihypylle, mutta tuli oikein. Tästä kielto. Olin ajatellut tehdä niistosokkarina, olisi pitänyt, ehkä koittaa vain poimia hypyn takaa.. Läheltä piti!
  •  Eli 5vp kiellosta, 5 sija, etenemä tolla suoraviivaisella 5,3. Sisältäen kiellon.
  •  Puomia ei ollut radalla, ehkä sekin vaikuttaa. AST:n Elli kuvasi meidän radan, ehkä saan sen näytille. Rataantutustumisessa oli hyvä fiilis ja vähän harmitti ekalla radalla kun en saanut testata kaikkia kivoja takaaleikkaus kohtia. 
  • VIDEO


Tehtiin vielä ulkona puomi, 2xhyppy ja keinu. Ekalla kertaa ei pysähtynyt, siitä soo soo. Sitten kaksi hyvää. Syötiin namia kontaktilla.

Viime nollasta on vuosi, juuri Kirkkonummella tuli. Tässä on nyt 3/4 kisaa haettu palkintoja. Ja viisi kisaa tokan luvan jälkeen saatu 5vp.

Rasmus oli katsomassa väleissä kisoja ja kuolaili kahden klimpin verran aina. Tehtiin sen kanssa putki, kepit ja kaksi rimat maassa olevaa hyppyä. Haukkui innosta. :)
Nyt nukuttaa!
Aamuruuan laittoa
Kaivellessa porukoilla kaappeja löysin mun lapsuuden lempi
 Roope collien, toi oli mun toinen tuollainen pehmolelu.
Sen nenää on vähän korjattu ja turkki takkuinen. 

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...