Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

18.10.2013

Märkee tokkoo

Mentiin Shantin kanssa iltalenkillä tokoilemaan sateesta huolimatta tai sekin koveni myöhemmin. :D Mulla oli mukana myös Rasmus herra. Käveltiin ensin toisen kentän kautta, valot oli jo sammuneet 20:15 ja käveltiin kohti Sirkuskenttää. Siellä oli pk/toko treenaajilla kahdella treenit kesken ja kenttä varattuna klo 21 asti. No skeittiramppi tokoiltiin asfaltilla siinä sivussa, piti olla reunassa koirien eteenmenoilta..

Dracu, Ruuti & Wicca
Paikka istu: Jätin vinoon ja menin piiloon. Hyvin ne molemmat taisi istua. Vaikea sanoa, vesisateessa nurtsilla. 2min ja sitten palkka.

Koirat vuorotellen parkkiin skeittirampin päälle ja liikkeitä:

Tunnari: Ruuti ekalla kerralla nosti oman kun löysi, tiputti sen ja jatkoi etsimistä, sitten lopulta toi sen. Toisto oli parempi ja oma tuli nopeammin. Toinen palautus suoraan sivulle, vähän epäröi.
Rasmus juoksi täyttä vauhtia kiljahduksen kera tunnareilla ja pätevästi löysi oman ja toi heti. Mun hikke <3 p="">
Zeta: Ruutille seiso, istu järkkä (en tehnyt maahanmenoa). Molemmat hyvin. Otin häiriösi sen että kiertäessä kaivan taskua, kerran liikkui siitä.
Rasmuksellakin sujui molemmat.

Seuraus: Ruutille tein käännöksiä, pysähdystä, sivuaskelia ja kaksi palkkaa. Aika kivasti kääntyi, kun oli hereillä. Välillä hetkellisesti painoi. Kerran sivuaskeleessa meni nopeasti eteentökkäsemään kuononsa (eteentuloa tarjoten) ja sitten nopeasti takaisin sivulle. :D Ruutille ei kyllä sovi mikään multitasking tai monen lajin treeneus tai asioiden opettaminen, kun haluaa käyttää oppimiaan juttuja tokossakin. Eri asia Rasmuksen kanssa, joka tekee miten on opetettu tai sanotaan.
Rasmus teki vähän edistys ja poikitusseurausta, oli niin paljon intoa! Saatin pikku huomautuksilla täydellistäkin. Sillä ois hyvä pk-seuraus. Ja pääasia, että on hauskaa.

Ohjattu: Tämän näki jo itse, että on vaikea kun kapulat ei näy. Tuli siis treenattua sitä, että koira kuuntelee ja korjaa oikein. En itsekään nähnyt oikein, että missä se keskimmäinen oli. Ruutille vähän vino merkki, tulee myös aika lähelle sitä, joutuis peruuttaa jos suoristuis. Menee niin, että voi tehdä kiertonakin. Molemmilla kerroilla samanlaiset merkit. Ekalla kertaa, käsky oikea, seis, oikea, seis, oikea. Ei siis ekalla kertaa luottanut, että siellä oli joku kapula, oli jossain 2-3 metrin päässä kapulasta. Toistolla taisi tulla yksi pysäytyskäsky. Kolmas taisi sujua. Toivotaan, että tänään oli opetus, että usko ohjaajaa. :D Selvästi pitää muistaa tehdä näitä useammin, pelkää vain tehdä ja sitä jos koira epäonnistuu. Mutta niin se voi kokeessakin.
Rasmus meinasi myös mennä keskimmäiselle ja toistolla teki täydellisen ohjatun.

Sitten oltiinkin jo tarpeeks märkiä, lähteä tallustamaan takaisin. Tuolla oli vielä niin kylmä tuuli! Oon ahkerasti myös vältellyt kaukojen treenaamista häiriötreeneissä..

Treenaa Ruu: 
- vaikeita ohjattuja, älä pelkää korjaamista. Merkkiä yksittäin klikkerillä.
- kaukoja häiriötreeneihin
- tunnaria!
- seuraus käännöksistä palkkaa

Merkille ja ruutuun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!