Siirry pääsisältöön

Märkee tokkoo

Mentiin Shantin kanssa iltalenkillä tokoilemaan sateesta huolimatta tai sekin koveni myöhemmin. :D Mulla oli mukana myös Rasmus herra. Käveltiin ensin toisen kentän kautta, valot oli jo sammuneet 20:15 ja käveltiin kohti Sirkuskenttää. Siellä oli pk/toko treenaajilla kahdella treenit kesken ja kenttä varattuna klo 21 asti. No skeittiramppi tokoiltiin asfaltilla siinä sivussa, piti olla reunassa koirien eteenmenoilta..

Dracu, Ruuti & Wicca
Paikka istu: Jätin vinoon ja menin piiloon. Hyvin ne molemmat taisi istua. Vaikea sanoa, vesisateessa nurtsilla. 2min ja sitten palkka.

Koirat vuorotellen parkkiin skeittirampin päälle ja liikkeitä:

Tunnari: Ruuti ekalla kerralla nosti oman kun löysi, tiputti sen ja jatkoi etsimistä, sitten lopulta toi sen. Toisto oli parempi ja oma tuli nopeammin. Toinen palautus suoraan sivulle, vähän epäröi.
Rasmus juoksi täyttä vauhtia kiljahduksen kera tunnareilla ja pätevästi löysi oman ja toi heti. Mun hikke <3 p="">
Zeta: Ruutille seiso, istu järkkä (en tehnyt maahanmenoa). Molemmat hyvin. Otin häiriösi sen että kiertäessä kaivan taskua, kerran liikkui siitä.
Rasmuksellakin sujui molemmat.

Seuraus: Ruutille tein käännöksiä, pysähdystä, sivuaskelia ja kaksi palkkaa. Aika kivasti kääntyi, kun oli hereillä. Välillä hetkellisesti painoi. Kerran sivuaskeleessa meni nopeasti eteentökkäsemään kuononsa (eteentuloa tarjoten) ja sitten nopeasti takaisin sivulle. :D Ruutille ei kyllä sovi mikään multitasking tai monen lajin treeneus tai asioiden opettaminen, kun haluaa käyttää oppimiaan juttuja tokossakin. Eri asia Rasmuksen kanssa, joka tekee miten on opetettu tai sanotaan.
Rasmus teki vähän edistys ja poikitusseurausta, oli niin paljon intoa! Saatin pikku huomautuksilla täydellistäkin. Sillä ois hyvä pk-seuraus. Ja pääasia, että on hauskaa.

Ohjattu: Tämän näki jo itse, että on vaikea kun kapulat ei näy. Tuli siis treenattua sitä, että koira kuuntelee ja korjaa oikein. En itsekään nähnyt oikein, että missä se keskimmäinen oli. Ruutille vähän vino merkki, tulee myös aika lähelle sitä, joutuis peruuttaa jos suoristuis. Menee niin, että voi tehdä kiertonakin. Molemmilla kerroilla samanlaiset merkit. Ekalla kertaa, käsky oikea, seis, oikea, seis, oikea. Ei siis ekalla kertaa luottanut, että siellä oli joku kapula, oli jossain 2-3 metrin päässä kapulasta. Toistolla taisi tulla yksi pysäytyskäsky. Kolmas taisi sujua. Toivotaan, että tänään oli opetus, että usko ohjaajaa. :D Selvästi pitää muistaa tehdä näitä useammin, pelkää vain tehdä ja sitä jos koira epäonnistuu. Mutta niin se voi kokeessakin.
Rasmus meinasi myös mennä keskimmäiselle ja toistolla teki täydellisen ohjatun.

Sitten oltiinkin jo tarpeeks märkiä, lähteä tallustamaan takaisin. Tuolla oli vielä niin kylmä tuuli! Oon ahkerasti myös vältellyt kaukojen treenaamista häiriötreeneissä..

Treenaa Ruu: 
- vaikeita ohjattuja, älä pelkää korjaamista. Merkkiä yksittäin klikkerillä.
- kaukoja häiriötreeneihin
- tunnaria!
- seuraus käännöksistä palkkaa

Merkille ja ruutuun

Kommentit

Luetuimmat:

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Agilityn alkeet videoin: nuoren koiran opetus

Alkeistreenejä nuorelle koiralle tai pennulle. Gavan pentuajalta vuodelta 2014-2015 ja muita harjoituksia. Lisäksi Novan alkeistreenejä, käännöskäsky harkat 17-18 ja suullisia käskyjä -19 .  - päivitetty 21.3.2020  Kotona harjoiteltiin laatikkolle 2on-2off ja puiden kiertoa itsenäiseksi. Nova harjoitteli irtoamista ja käännöskäskyjä lisäksi.  Hyppyihin tuli lisää korkeutta vasta lähempänä vuoden ikää, mutta ne on lähinnä koiran osaamistasosta riippuvaisia. Mielestäni, jos koiralla on vielä täysityö keskittyä noudattamaan ja hoksaamaan, mitä asiaa haetaan treeneissä, ei sen tarvitse samanaikaisesti myös keskittyä hyppäämiseen. Nämä kaikki harjoitukset, "pentutreenit" voi yhtä hyvin tehdä aikuisen koiran kanssa matalilla korkeuksilla, jos se aloittelee lajia.  Naksuttimen sijaan voi käyttää myös naksutinsanaa esim "jes", "zip"... Hyppy etupalkalla : Jos koira ei meinaa tarjota (tai kun hoksaa näillä idean voidaan koittaa tarjoamista), voidaan jättää ...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...