Siirry pääsisältöön

Niinua, hyppykuvia ja videoita

Oltiin tuuraamassa seuralaista Niinun treeneissä, rata oli tällä kertaa helpommin muistettava kuin yleensä. Oon niin tottunut, että ollaan päästy vain muutamia esteitä kerrallaan etenemään varsinkin Niinun treeneissä niin yllätyin kun päästiin ekalla kertaa puhtaasi 8 esteelle asti. Sitten hienosäätöä. Niinun yllättyi kun välillä otin vain lyhyempiä pätkiä, jotenkin tottunut ottamaan niin osissa. :D Pitäähän pikku Ruutin saada paljon leikkiä.

Heidi videoi meidän radan, kiitos! Editoin sen niin, että virheet ja toistot tulee. Laitan jotain kommentteja alle, videossakin niitä on.


  • Lähdössä kävin kerran palkkaamassa namilla, tietty sen jälkeen Ruu ei suostu istua (kuten yleensäkään namin jälkeen). Käskin ennen kutsumista takaisin istumaan. 
  • Muurilla käännyttiin ja ekalla kertaa vähän varmistelin, enkä jättänyt niin yksin tekemään. Tokalla vedätin ja ei kolautellut! 
  • Välistävedot oli ekalla kertaa vähän tönköt, liikaa pidin koiraa kiinni. Toistolla ne meni jo sujuvammin. 
  • Yllätyin kun kepit haki oikein, itse taisin liikkua oikein. Edelliseltä koiralta kuulin, ettei kepeillä saata niin pitkälle niin hyvin ehtii persjättöön. En olisi tutustumisessa osannut kuvitella sitä. Kokeilin ja heti ekalla onnistui ja hyvin oli aikaa! 
  • Hypylle valssi ja puomille hakemisessa ei ollut ongelmaa (puomi hullun kanssa). Ekalla kertaa pysähtyi nopeasti ja lähti ilman vapautusta. Tehtiin puomi uusiksi. 
  • Puomilta lyhyt putki, täyskäännös ja toinen U-putki pimeässä kulmassa. Ekalla kertaa liian huono pakkovalssi ja Ruu tuli putken suun ohi (puomille). Toistolla ok.
  • Kepeille takaaleikkaus, lähdin liikaa kääntymään tai ottamaan sivuttaisetäisyyttä niin lopetti kesken. Toisto hyvä ja palkka. Sitten uusiksi ja rata jatkui.
  • Kaksi hyppyä, toiselle tein vastakäännöksen tapaisen, vähän lenkkiä ja sain Ruutin kuitenkin oikeaan putkeen. ;) Niinu neuvoi tekemään valssilla vetoa, kun koira hyvin kääntynyt niin "persjättö" ja putkeen. Oma liike lähelle pituutta. Ekalla kerralla meinasin juosta putken päälle, toisto parempi. :D 
  • Suorasta putkesta, sivuttaisetäisyydellä hyppy ja siitä piti kääntyä ei loogisesti kauemmas putkeen. Ekalla kertaa linjasin puomille ohjauksen ja sinne meni. Sitten oli oikeita, mutta tulee helposti lenkkiä. Yksi putki jarrulla ja tiukemmat takaaleikkaukset tuli paras. Siihen loppuikin aika. 
  • Olisin halunnut vielä A:n koittaa, muttei sinne ehditty. Päästiin kuitenkin esteelle 22 asti! Vau, varmaan ennätys. ;) Ekaa kertaa fiilikset treeneistä ei ole se, etten ehdi ja en muista vaan sujuivat. Ja erona, että puhdas suoritus mitä hiotaan, kuin väärä, josta tehdään oikea suoritus.
  • VIDEO 


Keskiviikolta (lisätty myös siihen postaukseen)
-Video: KE Veikkola Ruutin lähtötreeni Tiia S:n treeneissä

- Ruutin koko rata Tiia S treeneissä  video
sisältää kaiken treenin, jätin vain yhden keinun pois ja tietty höpinät ja palkkaukset. On se jännä, miten mahtuu vain 3min ratatreeniä ja 10min palkkausta + puhetta :D

Kuvasarjana Ruutin ke okserin ponnistukset. Alkuun oli liian kaukana, sit vähän parempaa. Mut edelleen miettii mistä kohtaa ponnistaa. Näytti eka siltä, että vetäis takajalat alle, mutta sitten toiselta puolelta näytti ettei vedä, ne vaan hukkuu karvaan.
Ponnistus liian kaukaa, rima alas


Kolahtaa


Parempi ponnistuskohta


Hyvästä kohtaa ponnistus


Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...