Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

31.10.2013

Niinua, hyppykuvia ja videoita

Oltiin tuuraamassa seuralaista Niinun treeneissä, rata oli tällä kertaa helpommin muistettava kuin yleensä. Oon niin tottunut, että ollaan päästy vain muutamia esteitä kerrallaan etenemään varsinkin Niinun treeneissä niin yllätyin kun päästiin ekalla kertaa puhtaasi 8 esteelle asti. Sitten hienosäätöä. Niinun yllättyi kun välillä otin vain lyhyempiä pätkiä, jotenkin tottunut ottamaan niin osissa. :D Pitäähän pikku Ruutin saada paljon leikkiä.

Heidi videoi meidän radan, kiitos! Editoin sen niin, että virheet ja toistot tulee. Laitan jotain kommentteja alle, videossakin niitä on.


 • Lähdössä kävin kerran palkkaamassa namilla, tietty sen jälkeen Ruu ei suostu istua (kuten yleensäkään namin jälkeen). Käskin ennen kutsumista takaisin istumaan. 
 • Muurilla käännyttiin ja ekalla kertaa vähän varmistelin, enkä jättänyt niin yksin tekemään. Tokalla vedätin ja ei kolautellut! 
 • Välistävedot oli ekalla kertaa vähän tönköt, liikaa pidin koiraa kiinni. Toistolla ne meni jo sujuvammin. 
 • Yllätyin kun kepit haki oikein, itse taisin liikkua oikein. Edelliseltä koiralta kuulin, ettei kepeillä saata niin pitkälle niin hyvin ehtii persjättöön. En olisi tutustumisessa osannut kuvitella sitä. Kokeilin ja heti ekalla onnistui ja hyvin oli aikaa! 
 • Hypylle valssi ja puomille hakemisessa ei ollut ongelmaa (puomi hullun kanssa). Ekalla kertaa pysähtyi nopeasti ja lähti ilman vapautusta. Tehtiin puomi uusiksi. 
 • Puomilta lyhyt putki, täyskäännös ja toinen U-putki pimeässä kulmassa. Ekalla kertaa liian huono pakkovalssi ja Ruu tuli putken suun ohi (puomille). Toistolla ok.
 • Kepeille takaaleikkaus, lähdin liikaa kääntymään tai ottamaan sivuttaisetäisyyttä niin lopetti kesken. Toisto hyvä ja palkka. Sitten uusiksi ja rata jatkui.
 • Kaksi hyppyä, toiselle tein vastakäännöksen tapaisen, vähän lenkkiä ja sain Ruutin kuitenkin oikeaan putkeen. ;) Niinu neuvoi tekemään valssilla vetoa, kun koira hyvin kääntynyt niin "persjättö" ja putkeen. Oma liike lähelle pituutta. Ekalla kerralla meinasin juosta putken päälle, toisto parempi. :D 
 • Suorasta putkesta, sivuttaisetäisyydellä hyppy ja siitä piti kääntyä ei loogisesti kauemmas putkeen. Ekalla kertaa linjasin puomille ohjauksen ja sinne meni. Sitten oli oikeita, mutta tulee helposti lenkkiä. Yksi putki jarrulla ja tiukemmat takaaleikkaukset tuli paras. Siihen loppuikin aika. 
 • Olisin halunnut vielä A:n koittaa, muttei sinne ehditty. Päästiin kuitenkin esteelle 22 asti! Vau, varmaan ennätys. ;) Ekaa kertaa fiilikset treeneistä ei ole se, etten ehdi ja en muista vaan sujuivat. Ja erona, että puhdas suoritus mitä hiotaan, kuin väärä, josta tehdään oikea suoritus.
 • VIDEO 


Keskiviikolta (lisätty myös siihen postaukseen)
-Video: KE Veikkola Ruutin lähtötreeni Tiia S:n treeneissä

- Ruutin koko rata Tiia S treeneissä  video
sisältää kaiken treenin, jätin vain yhden keinun pois ja tietty höpinät ja palkkaukset. On se jännä, miten mahtuu vain 3min ratatreeniä ja 10min palkkausta + puhetta :D

Kuvasarjana Ruutin ke okserin ponnistukset. Alkuun oli liian kaukana, sit vähän parempaa. Mut edelleen miettii mistä kohtaa ponnistaa. Näytti eka siltä, että vetäis takajalat alle, mutta sitten toiselta puolelta näytti ettei vedä, ne vaan hukkuu karvaan.
Ponnistus liian kaukaa, rima alas


Kolahtaa


Parempi ponnistuskohta


Hyvästä kohtaa ponnistus


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!