Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

30.12.2014

Tavoitteet 2015

Olisi taas aika katsoa kuinka tavoitteet toteutuivat.. Rasmuksen sairastelun syy löytyi ja vanha herra toipui hyvin ja jaksellut hyvin. Gava saapui meille ja sopi hyvin laumaan. Ruutin kanssa alku vuonna evl1 valiokello käyntiin ja 3lk:n nollarata, joka jääkin viimeiseksi. 


Kuinka tämän vuoden 2014 tavoitteet toteutui?

Agility: Käydään kolmosten kisoissa, mitkään karsintanollat ainakaan vielä ei varmaan ajankohtaisia.. Käydään katsastelemassa ja ainakin jos koittaisi mennä hiljaisempana ajankohtana. Toivotaan, että pysytään terveenä,  kerran kun agi lähtenyt sujumaan jo paremmin. Dracunkin kanssa, jotain startteja alkuvuodesta.---> agilityssa käytiin parit kisat. Yhdet kisat oli Ruuti + Dracu yhteensä 6 starttia ja oli aika kuormitusta mun keskittymiselle! Sitten viestittelinkin Vappu Alatalon kanssa ja tulin näin tulokseen, että Ruuti nyt 2 vuotta kastraatiosta on pehmentynyt liikaa. Joillakin kastraatio vaikuttaa, joillakin ei. Ruutin itseluottamus ei kestänyt enään riman pudottamista ja himmaten hyppäsi muut hypyt. Alussa tämä näkyi okseriongelmana. Jonka en alkuun tajunnut tulleen vasta kastraation jälkeen. Tästä huolimatta on leikkauksesta paljon hyviäkin puolia. Ruuti  lopetti kisaamisen 1.5 tehden nollaradan sen ainoan 3lk:sta ja kesätreenit teki mini/medi korkeuksilla. Jatkossa Ruuti saa välillä hömpötellä, mutta muuten keskityn Gavaan. 


Toko: Tokossa olisi tavoitteena saada ykköset kasaan ja Fin Tva. Panostetaan mielummin tähän ja koitan tsempata itselleni pilkun viilaus motivaatiota lukemalla taitavien blogeja ja AST:lla on tulossa 2kpl Korrien koulutuksia ja Ansunkin. Ehkä SM kisat ja PM. Valion jälkeen laji jää varmaan tauolle.


---> Tokossa oltiin ahkeria treenaajia, mutta ei riittänyt. Vuoden paras tulos helmikuussa eka EVL1! 

Tokokokeet Ruuti 9kpl 
(1* evl1, 3* evl 2, 1*evl3, 4* evl0)

22.11.2014 Vantaa Evl2, 234p (zeta 0)
4.10.2014 Vantaa evl2, 233p (ruutu 0)
23.8.2014 Vantaa evl0, 174,5p (zeta, ruutu 0)
7.6.2014 Helsinki, evl2, 231,5p (hyppy 0)
6.6.2014 Vantaa, evl0, 191,5 (ruutu, kaukot 0)
24.5.2014 Inkoo, evl0, 166p (tunnari, kaukot, ruutu 0) 
3.5.2014 Helsinki, evl0, 164,5p (paikkikset 0 iho kutisi, useampi 5,5)

15.2.2014 Hausjärvi, evl1, 277,5p. Shanti oli mukana kannustamassa ja olin itse kuumeessa. Unohdin jo että oli tätä vuotta! Yksi hyvä tulos. 

25.1.2014 Vantaa, evl3, 219p (paikka istu 0)

Alkuvuodesta ongelmana oli paikka istu ja keväällä kutiaminen. Kaukoista kaksi nollaa kesällä, yksi tunnari nolla ja hyppy nolla (jännäsi hyppäämistä). Syksyllä taas kaksi zetan nollaa. Ruudusta 4 nollaa. 


Rally-toko: Ruuti ja Rasmus kisaa rallyssa. Vika ALO hyväksytty molemmille -> RTK1. Laji virallistuu 1.5.14, mahdollisesti jos hyväksytyt tulee joka kisassa niin. Koulutaan vielä AVO läpi.


---> Rasmus ja Ruuti haki 8.2 Janakkalasta vikat alon hyväksytyt kisat. Rasmus valittiin tuomarin suosituksi ja Ruuti sijoittui kolmanneksi. 

Virallisten koepaikkoja oli vaikea saada. Rasmuksen terveys vaivasi ja ei päässyt ainoaaseen vuoden viralliseen kesällä ontumisen takia (osteopaatit auttoi).
Ruutin kanssa räpellettiin eka avo hyväksytty. 

Näin ollen RTK1 (epävirallinen) tavoite täyttyi ja avosta tuli vain yksi hyväksytty. 


Näyttelyt: Rasmus pääsee 10v kunniaksi, johonkin ilmaiseen veteraaniluokkaan. Joku lähellä tai kimpakyydillä, merkkasin toukokuulle jonkun kalenteriin.


---> Rasmuksella todettiin anaaliadenoma ja se kastroitiin. Näin ollen näyttelyihin ei menty. Lisäksi oli ontumista kipettyneen etujalan takia. Kastraatio tosin oli terveydellisestä syystä. 


Terveys: Ruuti käy edelleen osteopaatilla. Jos pystyisi harventamaan nyt 1 kerta per kk tahtia. Toivotaan, että säilytään isoimmilta saikuilta, mitä on nuorempana useamman kerran tullut.
Toivottavasti Rasmus myös jakselee hyvin ja ehkä Rampen voisi käyttää osteopaatilla.


---> Ruuti kävi ekaa kertaa fyssari Petralla ja hieman harvemmin osteopaatilla. Rasmus sai useamman osteopaattikerram, joista oli apua. 


Ruutin inhoksi meidän joukkoon todennäköisesti liittyy pieni karvapallero vuoden aikana.. Itsellä on tavoitteena valmistua koulusta, hakea töihin ja mahdollisesti varalta toiseen kouluun, jos keksisin kivan linjan..


---> Ruutin epäonneksi ja mun onneksi joukkoon liittyi pikku Gava kesällä. <3 Gava on juuri oikeanlainen Ruutin kaveriksi. 
Itse valmistuin ja alan hommia ei löytynyt mutta muita. Ja omistusasuntoon paritaloon muutto tammikuun lopussa, hei hei opiskelija-asunnot. 


Lisäyksenä:

Koiratanssi oli extempore lisäys lajivalikoimaan. Rasmus kisasi htm:ssä alo-t ja alo-h. Ruuti freestyle alo-t. 

Paimennus: Gava näki lampaat ekaa kertaa 13vk iässä. Käytiin pariin otteeseen Siuntiossa Päivillä ja kerran Liedossa Kaisa Hilskalla. Gava oli tosi innoissaan. 

Mätsäri: Rasmus ja Gava kävi joulukuussa yhden mätsärin harjoituksena. Gava esiintyi ihan hyvin. :)

Itse tuomaroin kahdesti epävirallisissa agikisoissa kisaavia. Uusi kokemus, vaikkakin jännä! (kerran tuomaroinut toko epiksiä) Ja moni sekoittaa mut myös rally-toko tuomari Tiia Hämäläiseen, mutta me ollemme kaksi eri henkilöä!
Tavoitteet 2015:

Agility: Gavan kanssa opetellaan alkeita ja ohjauksia. Rauhassa edetään, kun mihinkään ei kiire. Välillä haetaan vinkkejä ast:n järjestämistä koulutuksista. 
Panostetaan myös paikallaan pysymiseen, usein siitäkin palkkaa ja rauhoittumiseen kentän laidalla!

Ruuti pääsee välillä hömppäilemään. 

Toko: kisataan Ruutin kanssa muutama kisa vanhoilla säännöillä. Ja elokuun alussa säännöt on muuttumassa, ihan kivaa vaihtelua. Olishan se kiva, jos yksi 1-tulos tulisi.

Gavan kanssa edetään rauhassa. Saattaa olla, että Gava kisaa vasta uusilla säännöillä tai ei. Kisaamaan vasta, kun kisamaiset sujuu ja muistetaan treeneissäkin sosiaalinen palkka. Huimaa ajatella, että se olisi kisaiässä jo 25.1!

Rally-toko: Tavoitteena on Ras + Ruu saada avo pois alta eli RTK2. Ruutille 2x avo hyväksytty, Rasmukselle 3x hyväksytty jos saadaan kisapaikkoja. Oikean puolen seuruun opettelu voittajaluokkaan. 

Näyttelyt: Gava korkkaa show-uransa. ;) toukokuussa pari HKI näyttelyä suunnitteilla nuorten luokassa. Myöhemmin pitää ilmeisesti hakea myös mahd. valion arvoon kelpaava tulos. 

Koiratanssi: laji edelleen kiinnostaa, Rasmus on opetellut uusia seurauspositioita jotka vaatii hiomista ja pitäisi keksiä uusi ohjelma. Gava ehkä joskus pääsee myös. Ruuti ei kisaa enään. 

Paimennus: keväällä pystyy kouluttamaankin Gavaa. Jännää! Molemmat ollaan tästä lajista innoissaan. Ihana nähdä koiraa tekemässä mistä se luontaisesti on niin intona. 

Haku: jos Gavan kanssa päästäisiin johonkin treeniryhmään. Pari treeniä oli tänä vuonna. 

Jälki: Gavan kanssa tehtiin 9 jäljeä (?) pääasiassa nurtseille/pellolle. Gava pätevä alku, kunhan itse saisin ahkeroitua! Muutetaan ainakin lähemmäks hyvää luonnon peltoa. Namit ei niin kiinnosta niin pitäisi rakentaa ilmaisu ja tehdä keppijälkiä. Jos saataisiin tehtyä vaikka 10 treeniä ja joku kerta kimppatreeninä.


Terveys
Gavalla edessä luustokuvaukset sitten kun kasvattaja haluaa. Täyttää 12kk 25.3. 15. 
Rasmus käy tarvittaessa osteopaatilla. Ja Ruutikin tarpeen vaatiessa. Toivotaan tervettä vuotta! 

Huh! Miksen voisi harrastaa vain yhtä lajia? ;)

Rasmukselle saattaa, joskus tulla toinen tollerikaveriksi. Yksi kiva suunnitelma oli alkuvuodelle, mutta äiti päätyi että on liian aikaisin. Täytyy tutkailla sillä silmällä, että kiva kotikoira, äitin eka harrastuskoira ja haluisin itsekin sen kanssa jotakin puuhastella. ;) ei voi valita ihan sitä minkä itselle valitsisin. Ja Rasmuksen kaltaiset on harvassa. Olisi itselläkin joskus kiinnostusta omaan neiti "punakuonoon". 


4 kommenttia:

 1. On vaan niin paljon kivoja lajeja mitä koiran kanssa tehdä. Niin kertyyhän niitä lajeja. Kivoja tavoitteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on paljon. Aiemmin oli vaan pääasiassa agility ja toko ja nyt on laajentunut. :D Onneksi ne tukee aika hyvin toisiaan.

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa! Tsemppiä teidän laumallenne ensi vuodelle, törmäillään toko- ja paimennustreeneissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä myös sinne! Joo törmäillään! Mennään taas vaikka yhdessä paimentamaan ja ihana ajatella kesän lämpimiä tokotreenejä. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!