Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.12.2014

Sosialistamista ja lenkkitokoa

Aamulenkillä mietin vähän missä voitaisiin nähdä lapsia. Leikkipuistosta lähti juuri isommat erityisluokkalaiset. Jäätiin tokoilemaan viereiselle pienelle hiekkakentälle, mihin Ruuti halusi kiskomalla.

Gavan kanssa tehtiin alkuun vähän seurausta lennosta, pari askelta ja palkka. Meinasi olla alkuun pomppu pomppu pomppu ravia alku. Ja oli aika lähellä, ettei tullut hepulia. :D Kerrattiin parit liikkeestä seisomiset.
Sitten otettiin videolle treeniä (kun löysin oikean kulman kännykälle, ettei tuuli kaada sitä). Unohtui se videointijalka. Just videon alussa Gava päätti rallatella kepin kanssa. Jätettiin se sivuun, mutta muisti paikan kokoajan. Tuli siis treenattua "loppupalkkaa" odottamassa, kun Gava odotti kokoajan milloin saa hakea kepin. Tehtiin paikallaan käännöksiä, suurin osa ok. Seurausta alussa saattoi tulla pomppua ja osat edisti. Keskityin vaan vireeseen. Sitten liikkeestä seisomisia. Yhdessä vähän liikettä muut hyvät. VIDEORuutin kanssa seurausta. Sitten tehtiin tarjoamisseurausta, vaihtelin seurauspätkän pituutta. Sitten kaukoja n. 10m matkalta. Ekan seiso istu oli huono. Huomatin ja kävin korjaamassa takaisin. Seuraavat kaksi kertaa oli täydelliset. Tein taas pelkällä suullisella käskyllä.


SOSIALISTAMISTA & Mörköilyä
Jatkettiin kävelyä ja Kilonpuiston koululla olikin lasten liikkatunti. Naksuttelin jo kauempaa, kun Gava edessä fleksissä katsoi lapsia ja sitten haki takaa mun luota namin. Vähän sai aina kutsua hakemaan namin. Lähestyttiin n. 20m etäisyydelle. Oli hyvä asenne kokoajan.

Lapset on selvästi sen 1kk takaisen lapsiepisodin jälkeen (Gava oli kiinni seinässä ja kaksi pientä lasta tuli juosten ja kiljuen pakolla silittämään, Yleensä Gava rakastaa lapsia, mutta kiinni ollessaan nää oli pelottavia. Ja yritti häntä koipien välissä pakoon, ennen kuin ehdin ottamaan irti seinästä.). Ennen se karkasi pihastakin sen takia, että naapurissa oli lapsia. En silloin tajunnut, että se voisi kerrasta menettää luottamuksen.

Kotiin kävellessä tutun reitin varressa oli Postin oranssit jakelukärryt. Tosi epäilyttävää! Niitä muristiin niskakarvat pystyssä ja kun oltiin tarkastettu toinen puoli ne olikin ihan ok. Ruuti ei jaksanut välittää ja välinpitämättömästi käveli vaan mukana.


Illalla mentiin Selloon, meistä tulee taas joksikin aikaa sinne vakkari hengarit. Sellossa oli aika paljon ihmisiä noin illalla ja myös lapsia välillä meni ohi. Tuolla on hyvä kuitenkin, kun ihmiset katsovat ettei lapset häviä hulinaan ja usein on kiire toiseen paikkaan. Jatkettiin samaa kuin aamulla. Sanoin jes + nami kun otti kontaktia lapsiin tai myös muhun. Jos lapsi lähestyi sanoin jes ja mentiin sitten poispäin ja sai namin kauempana. Vähän ihmeteltiin lasia mistä näki läpi alempaan kerrokseen ja ylempään. Aikuisia olis mielellään mennyt moikkaamaan. Törmättiin, myös yhteen tuttuun ja siltä sai rapsutuksia. Siinä seisoskellessa yksi mies sanoi lapselleen "luppakorvainen sekarotuinen koira" .

Jatkettiin käymään Mustissa ja Mirrissä vaan hengailun kantilta. Alkuun oltiin tosi reippaita. Sitten Gava säikähti vieressä olevaa jääkaappia, joka alkoi kovempaa hurisemaan. Vieressä oleva iso pakastikin oli jännä. Hengailtiin aika pitkään kaupassa ja piti ottaa ilmaisnäytteitäkin lisänamiksi. Yleensä jos murisee ja pöhisee palautuu heti. Mutta tuo jääkaappi osas pitkään olla pelottava. Sai palkkaa lähestymisestä, sitten pois päin. Ja mentiin reipasta kävelyä siitä kauempaa ohi. Ja käveltiin liikkeessä. Lopussa suostui tulla namin perässä siitä ohi, mutta oli silti jännä. Oven suussa haukuttiin vielä muovinen koira. Syöttelin parit namit ja sitten se olikin ihan ok. Tännekin pitää tulla uusiksi.

Sitten mentiin markettien puolelle ja hissillä parkkikerrokseen. Jäätiin liukuportaiden viereen hengailemaan. Ostoskärryissä ei enään ollut mitään outoa. Lähinnä, jos joku lapsi (10-15m) lähestyi niin heti jes ja heitin namin lapsesta pois päin. Välillä useammankin jo ehdin. Yksin pieni lapsi oli pelottava, joka kimeästi äänteli. Äiti onneksi sanoi lapselle, että koiraa pelottaa tuollainen ja sitten oli hiljaa. Sentään joku joka osasi lukea koiraa. Muut lapset ei niin pahoja olleet, vaikka näki pienen eron ilmeessä. Mutta ei niin paha kuin ennen kaverilla vierailua viikko sitten, jolloin Gava meni häntä koipien välissä mun taakse piiloon, jos lenkillä nähtiin lapsi.

Läksyksi meille nyt paljon Sello hengailua! Hyvä olla Gavan kanssa ihan yksin. Pitäisi välillä käydä lenkeilläkin yksin sen kanssa.


Kotona Gava on treenannut metallilla noutokapulan pitoa. Sohvalla istuen ja seisten. Se palautuu nyt käsiavulla ihan hyvin. Testailtiin myös uutta aktivointilelua, siitä myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!