Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

5.12.2014

Aurinkoiset tokotreffit kuvineen

Täytyy ihan imeä energiaa itseensä näistä aurinkoisista keleistä niin jaksaa niitä synkkiä. Käytiin vielä valoisan aikaan ennen auringonlaskua treenaamassa Taina, Mistyn ja Mozartin kanssa Pukinmäessä. Ekat treenit viikolla! Kamerakin pääsi pentuja kuvaamaan. - KUVIA Gava & Moz
Ruutille

  • ohjattu: liikkuroituna. Tässä häiriönä oli ruutu taustalla ja yksi zetan merkki. Tehtiin juuri oikea, jossa oli enemmän häiriötä. Noh ekalla kertaa Ruuti juoksi merkin kautta hakemaan kapulan. Toisella ruudun kautta. Merkin kautta. Sitten oli yksi oikea johon jätettiin. En tiedä erottuiko se kapula niin hyvin, maassa paikoittain kuuraa. Viime kisoissakin epäonnistunut eka ohjatun toisto, oiskohan se ollut takaraivossa..
  • seurausta: laitoin aina namit maahan. Vähän matkaa seis ja uusi nami. Saatiin myös ruutu häiriötä. Tekemään tullessa Ruuti oli hirveätä ääntä "täynnä", mutta noin teki hiljaa. Tuli ilman käskytystä tehtyä vain normaalia kävelyä. 
  • zeta, muokattuna niin, että tein ennen merkkiä istumisen, hyvä. Sitten seisominen, joka myös hyvä. Ei tehty zetan muodossa, mutta merkkien lähellä. 
Rasmukselle
  • Normi seuraus: sitä vähän matkaa.
  • Välissä seuruu lelun kanssa, oli vaikeempaa näin. Sivuaskeleissa varsinkin. 
  • Oikealla seuruu, Rasmus oli sitä mieltä että namia sitä kuuluu saada eikä vaan lelua. Kastraation jälkeen siitä kuoriutunut herkkupeppu :D 

Gavalle 

  • seuraus: hyvä, kun saatiin kuvia niin sain enemmän kuvaa miten menee. Muuttuu niin äkkiä enkä osaa oikeen katsoa miten sen pitäisi olla. Taas palkannut sitten väärästä. Selvästi oon saanut nyt liian eteen ja se tekee sitä, että meinaa kiertyä vinoon. Silloin takapuoli aukeaa ulospäin. Namilla lopussa vähän parempi. Asenne kyllä hyvä (tärkein). Liikkeelle lähdöissä ei tullut pomppuja, se hyvä. Lelun ennakointia ei myös tapahtunut.
  • ruutu: tällä kertaa palkkasin itse. Alkuun kaksi lelulle juoksemista kisamatkalta ja sitten vajaa. Kosketusalustan kanssa läheltä lelun heitosta. Totesin, ettei näätä lennä tarpeeksi pitkälle ja pehmeä pallo palkaksi. Se tosin oli pomppivampaa sorttia ja vaikea heittää hyvin :D Tuntui, että Gavalla kesti aina hetken syttyä lamppu, että pallo oli jo tulossa päin. Joku haju oli siellä niin paristi sain komentaa, että nyt hommiin eikä nuuskita mitään. Moz nuuski myös myöhemmin ja yksi nami taisi laidasta löytyä. Gava ei tosin yleensä noin nuuski. Leikittiin pallon kanssa aina ruudussa ja "jes" + palkka heti kun oli alustalle koskenut. Jäi hyvin sinne odottamaan, hyvä. 
Eka seurauspätkä:Liikkeelle lähtö
Vino
Kaulaeläin :D
Väljää (enää harvemmin)
Kiva ilme, kuva juuri mini pompusta
Kumpi seuraa?
Ehtiikö reagoida? :D (Kerran oli lähellä saada kopin)

Ai tänne piti mennä? (kosketusalusta)

Lopussa lenkille. Ruutikin innostui taas juoksemaan ja Rasmus jaksoi hyvin tulla mukana. Gava ja Moz leikki, jonkin verran.

Mozart, Misty, Gava, Ruuti ja Rasmus
Nyt täytyy taas ottaa itseä niskasta kiinni ja suunnitella treenit. Nyt on tullut jankattua aika samaa monessa treenissä eikä edetä mihinkään. Tokoinnostukset menee niin vuoristorataa ja meinaa lähteä alamäen puolelle. Muiden kanssa treenatessa tosin on aina kivaa, täytyy buukkailla taas kalenteria. Kerran treeni-ilmojakin löytyy. 
Ollut myös muuta mietittävää, kun muutto lähestyy tammikuun lopulla ja mun unelma omasta pihapläntistä koirien kanssa toteutuu. :) Tullut mietittyä kaikkea siihen liittyvää tapetista sisustukseen liittyen. Tällainen kylttiprojekti ollut myös, myöhemmin lisää.

Eilen Gava teki iltaruualla ekaa kertaa jalkojen pujottelua. Vähän epäilyttävää oli miksi sieltä piti seurata ruokaa. Sitten välissä kävelyä ihan alkeita. Pyörähdyspaikallaan, hitaasti mutta varmasti ;) Kaikki oli uusia juttuja, ei ole tullut tehtyä vaikka helppoja juttuja.Treenaa Gava 8kk:
- seuraus: tekniikka, motivaatio, käännökset, sivuaskeleet, tempot?, vaihteleva pituus
- katsekontakti: häiriötä ja ilman. Muistaa palkata useammin. Myös lelulla.
- jäävät: seiso ja maahan. Seisomisen käsimerkin häivytystä, maahanmenossa myös ja paikallaan pysymistä.
- eteentulo: niin vaihteleva ja vaikea saada tästäkin käsiapua pois.
- luoksetulo suora: tässä ettei lenkitä. Joskus loppuasento (kun hallussa).
- luoksetulo stoppi: puun kierrosta ja kiinni pidettynä (ei tehty koskaan). Stoppia eri kohdissa, enemmän hämyheittoja. Sitten ajaa käskyä siihen.
- noudot: metallista taukoa, molemmat ok. Luovutusta ei olla tehty hetkeen, kertausta? Tolpan kiertoa se suussa. Pitkältä matkaa tavoite saada luovutus kuntoon.
- paikalla pysyminen/olo: treenin alussa välillä vähän aikaa tai Ruutin kanssa lenkillä. Treenata myös käy siihen- käskyä kentän laidalla, se unohtunut. Yksin treenatessa (jos ei pakkasta) toinen käy siihen odottaa ja toinen tekee..
- ruutu: namin tai lelun kanssa. Alustalla odottamista vahvistaa. Kun alkaa sujua niin välillä ottaa alustaa poiskin, ettei jämähdä vaan tekemään alustalla. Tai peittää alustaa.
- kaukot: on olleet tauolla. Luulen, että seisomistreenitkin auttaa näihin kun niissäkin tulee niin tarkkaan ohjailtua läheltä. Odotellaan motivaatiota. En oikein ole varma mihin tekniikkaan vielä päätyäkään vielä aikaa vaihtaa.
- tunnari: tässäkin ollut taukoa. Viime treenissä olleet rasiassa, mutta maassa olevien ohitus ei suju. Lisää piilottelua ja väärien kasan lähentämistä. Alkuun vähemmän häiriötä.
- merkki: näissä lelu ja näyttö on toiminut ihan hyvin. Joskus opettaa kosketusalustalla. En ole saanut treenattua hyvin kuurina.
-2on-2off laatikolla eri positiot ohjaajalla. Nenäkosketus? Tai tarkkana pään- ja focuksen kanssa. Parvekematosta myös matalampi 2on-2off "lauta".

Ruuti treenaa:
- rally-tokossa saksalainen täyskäännös, sivulta seisomaan nousu.
- tokossa kuuntelua
- ohjattu, kun toinen tekee ruutua (kapuloiden vienti)
- seuraus namit
- yms yms ääntelyä tuntuu taas tulevan ainakin treenin alkuun ja siirtymään. Pahin ettei siitä jaksa aina välittää ja välillä oon kuurokin yksittäiselle vinkaisulle,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!