Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

7.2.2017

Hämmästyttää, kummastuttaa uudet tokokuviot

MA AGILITY

Maanantaina käännöstreenit Novalle ja Gavalle. Matalimmalla rimalla taas kääntymiset. Gavan vasempaan käännös väljempi kuin oikeaan. Nova teki tiiviimpiä käännöksiä. Gava osasi ehkä vähän paremmin lähetykset kauempaa ja kestää paremmin mun liikettä. Nova tarvitsee treeniä siihen, jos lähden vaikka samaan aikaan juoksemaan. Nova kerran kielsi, kun lähdin hätiköiden liikenteeseen.
Video Novan treenistä.


Gava teki myös takaakierrot out-out ja in-in malliin. Yksittäisenä ja mä vieressä ok.

Kuvia Luukin aamulenkiltä.

TI TOKO

Tiistaina tokovuoro Agimestassa Hannan&Proton ja Wilman&Binan kanssa. Nova yritti lenkillä ensin kukkoilla Protolle ja jos komensin lähti haastamaan mua. Murkkuikää tai muuta!


Gava eteenmeno: tämä sujui tosi hyvin! Alusta oli toki valmiina seinän vieressä. Lukitsi hyvin suunnan, vaikka esteitäkin vieressä. Lähetin ehkä 10m matkalta. Sitten otin palkatessa alustan pois ja sama tyhjään, hyvä!

Ruutu: testattiin sitten ruutua, että jätin Gavan alustalle ja olin evl asemissa. Ei meinannut bongata virittelyssä ruutua, kun oltiin "väärässä" kulmassa ja vaikka käänsin rintamasuunnan kohti ruutua. Siellä oli myös häiriönä kaksi eri väristä merkkiä matkalla 10m välillä. Ensin ei meinannut lähteä alustan ja eteenmeno suoran kohdilta. Kun uskalsi lähteä meni ruudun etureunaan. Gavalla oli silloin kokeessakin ongelmaa löytää ruutu just samasta paikasta. Jätin lelun seuraavalle toistolle. Nyt pyysin juoksemaan alustalle ja siitä ruutuun. Gava keksi mennä makuulle alustalle. :D Hyvin hämmentynyt neiti oli, kun ei tehtykään kuten aiemmat kerrat. Kysymysmerkki pään päällä juoksi sitten myös ruutuun lelulle. Uusia juttuja, jotka saa Gavan aina hämmästymään. Nyt aletaan tehdä näin evl malliin ruudut, että alkaa oppia rutiineja siihen.

Zeta/Ällä: kerran muakin ennen tehtiin niin piti kokeilla tätä vältettyä liikettä. Ekana jäävänä seiso oli ok. Sitten ei istuttukaan toisella sivulla. Gava heittäytyi vaan maahan. Välillä onnistui ja tehtiin sitten takapalkkana nami istumisia. Lähelle seinää lopun seurautus ok. Tuli mieleen myös testata tuleeko käskystä seuraamaan vai ei, Gava lähti automaattisesti mun reiden mukaan kohtaan mihin on opetettu. En kommentoinut mitään jos lähti mukaan pysähdyin vain ja palautin istumaan. Kun kesti sen palkkasin. Seuraavalla vähän epäröiden meinasi tulla ilman lupaa mukaan. Vikassa sitten pysyi paikallaan ja palkkasin pysymisen.

Tulikin vähän vaikeampaa treeniä Gavalle ja myös mokia esille. Niitäkin täytyy tehdä, että kehittyy!


Nova tuli loppuvaiheessa häkistä. Niin nätisti odotteli siellä! Leikittiin ensin vähän ja sitten sai lelun laitettua piiloon tarjota seuraamista. Lähdin vain kävelemään lelu seläntakana. (Nova hihnassa kun lähellä koira juoksi kierto-ohjattua, ihan varalta vaikkei yrittänyt lähteä) Kun meni hyvää kohtaan seuraamaan "jes" ja leikittiin. Huomasin, että jos kävelen hitaasti on parempi. Äiti aika usein käveleekin hiljaa ja Nova varmaan tottunut enemmän siihen. Suurin osa oli vähän liian väljää, kontakti tosi hyvä ja asenne. Mutta niin se Rampellakin meni, että ensin oli paikka, kontakti ja asenne. Lopussa naksuttelin tiiviyttä.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!