Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.2.2017

Agilityläksyjä ja auringonlasku

Keskiviikkona lenkille kamera mukaan ja ehdittiin vielä auringonlaskuun rinteelle. Tällä viikolla Nova ollut useamman päivän putkeen ti-la ja menee kyllä vaivatta ja on niin ihana. Jos jokin hyvää pakkasista niin kauniit aurinkoiset kelit!

- kuvat


AGILITY

Torstaina omatoimivuoroilemassa agilityssa. Meillä oli kahdelle tunti käytössä, koska tuli poissaoloja. Ihana Sanna kuvasi myös meitä ja auttoi Novan palkkauksessa. :) 

Gava: tehtiin läksyjä lepakkokurssilta. Hieman piti muistella mitä piti tehdä ja miten, mutta onneksi saatiin palautetta myös. 

Reiteentulo treenissä pidin kädessä lelua, nyrkissä ja vaihdoin välillä sitä ettei ole ohjauskädessä. Gava alkuun hyppeli vääriäkin hyppyjä, lopussa ei. Mutta edettiin silti liian nopeasti ja liikaa esteitä. Täytyy tehdä esim 15s - > minuutinkin juoksua esteiden keskellä, että oikeasti ei yritä mennä niihin ilman lupaa. Nyt oma ajatus oli tehdä samaan malliin kuin viimeksi, että tietyt esteet oli päätetty. Mutta se olikin ollut vain testi meille. Jos Gava meni esteelle ilman lupaa niin maahan. Pidin mielessä myös yksi este ja palkka ja pyrin palkkaamaan myös niistä. Video (vain tästä linkistä). 

Video jarrut, jenkki ja niisto

Jarrutreenissä: tehtiin ensin pelkällä hypyllä. Rima ensin maksina ja sitten laskin miniin että näen jos meinaa valua riman alle. Mulle itselle oli tosi vaikea lähteä riittävän ripeästi alta pois tai liikkeelle. Ajoituksen pitäisi pystyä olla sellainen, että ehtisin ohjaamaan seuraavan esteen. Seuraavaksi tehtiin tätä myös putkesta. Voin ottaa avuksi myös takin tai huivin, että näkee meneekö "riman ali", toinen rima tai muurilla. Jos verkkoja tms ei ole.

Niistotreenit meni suht hyvin. Osasin itse ohjata ne jo paremmin. Välillä tosin unohdin tiputtaa lelun hyvään kohtaan. Välillä katsoin, että ponnistaisi melkein liiankin läheltä rimaa. Ja välillä kolautti rimaan. Muutkin kulmat treeniin ja rima voi olla medissä. esim putkesta tullessa varmasti vaikein. 

Jenkkikäännös: nämä meni aika hyvin myös. Kuunteli tai luki ainakin milloin mennään putkeen ja milloin käännytään. Oma ohjaus ehkä oli välillä myöhässä tai sitten ei ollut ihan varma. Joku näistä oli tosi hyvä, jossakin vähän väljempi käännös. Novan treeninä oli tehdä mun suunnittelemaa rataa. Vauhdikasta ja suht helppoa (1-10). Ohjauksissa vähän kaarella juoksua, persjättöputken edessä, u-mutkan hypyt (5-6). U-mutkassa ekassa tuli ohi, sitten osasin ohjata. Palkattiin 2-3 esteen pätkissä. Ja Novanen juoksi täysiä. :D Putkiin lähtee jo vähän kauempaa samoin hyppykaarella (1-2) pystyin olla niin, että oikeasti pääsisi ohikin. Pystyi hyvin luopua myös apparista ja tehdä mitä pyysin. 10 putken sijaan oli hyppy, koska putkia ei riittänyt.Toisella kertaa käännöskäskyjä: tehtiin hypyllä kerraten kulmat ja kesti nyt paremmin mun liikettä. Tolla korkeudella nämä sujui jo aika 100%. Ehkä vähän lisää matkaa myös ja toisen esteen kautta. Tästä videopätkä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!