Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

5.2.2017

Toko ahkeruutta ja metsäkuvia

PE TOKO

ATD:n hallissa tokoiltiin kimppavuorolla (eli ehkä 6 koirakkoa tekee samaanaikaan). Tein vain Gavan kanssa.

Paikka istu x2: tehtiin kahteen otteeseen. Ekassa meni maahan ehkä minuutin kohdalla. Pyysin istumaan ja sitten istuikin. Toka hyvä. Siitä myös maahan, hyvin. Maassa meinasi vähän nuuskia maata ja oli levottomampi. Palkkasin kun hyvä. Luoksetulo myös hyvä. Tein kerran maasta istumaan nousun kaukokäskynä testaten käskyä "istu" nousi kaukojen tekniikalla.

Ison tötsän kierto: hyppy oli vieressä häiriönä. Alkuun 15m matka? Ja sitten 20m matka? Ekassa meni alkuun hypyn takaakiertona. Sitten bongasi tötsänkin. Kun tiesi tötsän niin lähti hyvin kaukaakin.

Eteenmeno: Jätettiin lelu yhdessä ja eteenmeno. Hyvin. Sitten Gava jäi odottamaan ja näytin paikan. hyvin juoksi oikeaan paikkaan. Huusin jes ja tulin palkkaamaan.

Kaukot: katseli välillä odotuksissa muualle. Istumaan nousut hyviä. Seisomisia sitten muistuteltiin. Varsinkin maasta seiso, liikkui alkuun jos olin kaukana. Istu seiso oli hyvä.

Tunnari: liikkurin kanssa. Lähti reippaasti nuuskimaan. Koukkasi tunnareiden sivuun ja aika äkkiä valitsi oman. Toi sen hyvällä otteella. Mutta eteen jäi väljästi. Otin 2m matkalta eteentulon, joka hyvä. Oli reippaampi takaisin tuontikin.

- tauko

Ruutu: Tehtiin paikan korjauksia, koska ettei vallata taas koko hallia (kuten 20m kierto).  Ensin niin, että olin itse ehkä 10m ruudusta ja vein Gavan aina johonkin sivuun 3-6m päähän ruudusta. Korjasi ne tosi hyvin! Sitten, kun kokeilin lähemmäs 20m matkalta itse käskien ei uskaltanut korjata. Nytkähti vain, muttei lähtenyt. Ehkä noin 15m päästä saatiin onnistumisia, helpotin valmiille lelulle juoksuun joka ei ihan ekalla edes sujunut. Sitten kun se sujui päästiin 17-20m ja ilman lelua. Kisoissa korjauksissa sitä itse on kaukana..


PE KÄÄNNÖKSET

Törmättiin Novaan lenkillä ja tehtiin kiertotreeniä puulla.
Novalle oli vaikeata treeni, mistä otin viimeksi Gavasta videopätkää. Eli missä itse liikun suoraan ja tulen koiran ohi. Jos Nova ei ehtinyt kriittistä keski kohtaa pidemmälle halusi oikeasta puolivälissä palkalle. Tehtiin myös ihan yksittäisenä, siinä välillä teki toisen suunnan mihin oli tarkoitus lähettää. Eli kääntyen sinne missä oon sisäpuolella. En palkannut niitä mitkä kääntyi väärään suuntaan. Alkuun liikuin aika vähän ja "myöhään". Sitten vähän paremmin. Lähetyssmatkaa ehkä 4m max?

Gavalla sujui, kun tehtiin parit toistot. Ruutilla oli hommia etsiä lähiniityltä pupun papanoita. Hihnassa seuratessa osasi pyörähtää ympäri ekalla käskyllä ja tehdä vasten- käännöksen (molemmat oikeaan) pelkällä käskyllä!

Ja mikä parasta, Rasmus oli myös jaksanut lähteä pidemmälle lenkille (sen hitaampaa könkkäysvauhtia). Rasmus halusi olla mun lähellä, kun Nova treenasi. Odotti kärsivällisesti "vuoroa". Ja sai sitten tehdä vähän seurausta pellolla. <3 Seurasi vieläkin niin hienosti, vaikkei aina niin kuule. Mutta kyllä se muistaa. :)SU TOKOTREENIT

Käytiin tokoilemassa (taas) ATD:n hallilla, tällä kertaa kaverivuorolla Katin & Tria belgin sekä Wilman & Bina pon:in kanssa. Nuorten koirien tokoringistä löytynyt ihania treenikavereita! Tulee kivasti kommenttia ja mielipiteitä sekä ideoita. Ei ole ihan yksin ajatusten kanssa. Saatiin liikkuria ja "tuomaria" näihin.

Gava aloitti

kierto-ohjattu: Oikein mittanauhalla otettiin mitat ja kapulan paikat merkattu teipillä. :D Mun reilut askeleet täsmäsi aika hyvin metreihin. Tässä ensin kisamaisesti alku eli oltiin merkin luona, kun kapulat vietiin. Virittelystä en ollut varma bongasiko merkin. Siirryin hyppyjen tasalle ja lähetyskiertoon. Tosi hyvä! Sitten sama, kapulat vietiin ja nyt lähetin testinä ihan kisamitoilla kiertoon. Ja sujui! Jes! Meni varmasti eikä vilkuillut hyppyjä eikä kapuloita.
Sitten omana palanaan kapulan tuontia. Tehtiin vasen avoeste. Gava oli lähempänä oikean linjaa eli tuli aika vinosti. Otti huonosti kapulan ja ajautui hypyn ohi. Tehtiin sitten helpommassa kulmassa Gava itse, kapula ja itsekin menin vähän enemmän linjaa. Hyvä ja palkka. Sitten laitoin Gavaa enemmän vinoon kapulaan nähden. Joku näistä sujui ja joku ei. Sanoin alkuun myös hyppykäskyn ja huitaisin kädellä, sitten jätin sen loppua kohden pois. Ja vauhdista tuli aina lelupalkka, heti kun tuli esteeltä. Vaikeutin sitten niin, että kapulakin oli vähän enemmän keskellä ja Gava linjassa kapulalle ja hypylle. Ekalla ohi, sitten laitoin kapulaa 2m sijaan vain 1m keskemmälle. Nyt sujui. Hyvin oli kapulan poimittua ajatus hypyssä! Tämä vaikutti hyvältä treeniltä, että Gava sai itse hokata että sen pitää kapulan jälkeen muistaa hakeutua hypylle. :) Vaikka se lähetyisikin hyppyä vinossa linjassa tai niin, että suorin reitti on tulla sen ohi. Eka treeni, nyt missä tuli noin haastettua. Näitä lisää!

eteenmeno: Tehtiin tämä nyt ekaa kertaa suoraan alustalle, alustana oli ruskea keittiön tablettiliina. Olin vienyt sen jo aiemmin seinän viereen. Gava bongaili virittelystä vain kaukana olevia hyppyjä ja entistä kapulan paikkaa. Mentiin ehkä 3-5m päähän, mistä bongasi oikein alustan ja käskin eteen. Seuraavalla onnistui lähemmäs 8-10m. Sitten avustaja siirti alustan toiselle seinälle ja sujui heti ekalla. Tarkistin vielä matkan ja oli 8m. Toisen kerran vielä ilman alustaa, vähän hitaampi, mutta juoksi loppuun asti! Ja ottaen huomioon, että paikkaa ei mitenkään näytetty erikseen. Vaikea treeni tänään Gavalle tasoon nähden, mutta onnistui hyvin. Muistettava tehdä myös esim 10-15m matkaa. Virittely rutiinikin on niin uusi että hyvä jos tajuaa sulkea muita kohteita ja juosta vain suoraan (tässä tapauksessa seinään).

tunnari: tämä liikkuroituna. Tarkisti metrin päässä olevan putken painon pyörähtäen sitä kautta nenämaassa. Nuuski rivin, tarkisti viereisen ja toi oman. Meni laukalla kapuloille ja palautti ravia. Jäi eteen taas vähän liian kauas. Erikseen kapulan tuonti, reipas laukka ja hyvä edessä. Voisin ehkä auttaa eteentulossa, että onnistuisi heti ekalla. Pito oli hyvä.

Oikea tokoputki, kun ti treenataan taas!


SU AGILITYJUTTUJA

Tehtiin vielä nopea treeni jarrutuksia hypylle. Ensin suoraan leluun. Sitten niin, että tiputin lelun ja jatkoin sivuun liikettä. Sitten niistoja 50cm rimalla. Muistin heiluttaa lelua merkkauksessa. Nämä oli aika hyviä noin yksittäisenä!


SU LENKKISEURAA
Käytiin Shantin ja aussien kanssa lenkillä metsässä (6kk tauon jälkeen!). Ihana Isla-pentu 9vk oli myös matkassa.
- kuvia

Gava, Taika, Wicca & Isla

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!