Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.3.2020

Tripla rally-tokokisat hyväksytysti!

Rally-tokokisat Lohja 29.2.2020 karkauspäivänä Nova & Gava

Nova starttasi ekaa kertaa rallykisoissa. Kisakirjan täyttö, mittaus ja sirun tarkastus. Nova mitattiin millin alle 50cm eli keskikokoisten sarjassa seuraavissa luokissa rima korkeus. Novan vuoro kolmantena ja tutustuminen klo 10. Treenattiin ennen kisan alkua, sitten oli häkissä ja ennen kehää kertausta. 

1.kisa

Ekalla radalla Novalla oli vähän korkeampi vire, mutta teki hiljaa. Vähän hinkkasin seurausta lähtökyltille mennessä että on jo siihen mennessä kuulolla. Treenattiin odotusalueella jonkin verran sitä, että 360 oikeaan on heti ekana. Monesti niissä Nova ei huomannut ja ollut skarppina, mutta keksin ottaa käsimerkin avuksi, mikä ennakoi pyörimistä. Kahdeksikossa ja spiraalissa vilkaisi törppöjä. Istu, koiramaahan ekassa vähän liikkui maahanmenossa (tokoa ajatellen) vähennys -1p. Koira eteen ja vasemmalle sivulle istu, tuli aika takapuoli alhaalla ja lähellä ettei korjannut asentoa. Täyskäännökseen ei ollut ihan skarppina niin en päässyt kääntymään yhtä ajoissa -1p. Eteentulo kyltit sujui yllättävän hyvin. Lopussa oli koira eteen ja peruuttelut, siitä -1p ehkä hyppiminen tai törmäys? Meni kyllä treeneihin nähden tosi hyvin! 

Nova alo 97p "koiralla näytti olevan kivaa". Ohjaaja Tiia Hämäläinen ja tuomari Tiia Hämäläinen 
-1p kontr (kontrollin puute) kyltillä 4 "istu, maahan, kierrä koiran ympäri"
-1p tvä (epätarkasti suoritettu teht) kyltillä 8 "vasen täyskäännös, käännytään eri suuntiin)
-1p kontr kyltillä 13 "eteen istu, 1 askel peruuttaen jne.."

Nova sijoittui tällä radalla 2.sijalle. 


Novan eka rata:

2.kisa

Novan toinen startti oli klo 12 aikoihin, toisella puolen hallia ja tuomarina Anna Klingenberg. Viidentenä suoritusvuorossa. Nyt oli seuraus jo nätimpää. 360 astetta vasempaan -1p vino, minkä Gavakin on saanut nuorempana. Aukeaa siis liikaa. Tätä täytyy treenata, että koira ei olisi seuratessa/pyöriessä yli 45 astetta (?) vinossa. 9 kyltti istu, 1 askel seiso, 2 askel istu, 3 askel maahan sujui hyvin. Seisominen tässä treenatessa vaikein. Yhteensä 99/100p ja 3. sija. 

-1p 360 astetta vasempaan kyltillä 2
3. kisa

Gavan vuoro koitti vasta klo 13-13:30 aikoihin. Odotti häkissä ja paristi jaloitteli ennen. Gavan vuoro oli vasta 8. Ehkä vähän liiankin aikaisin otin odottelemaan, mutta Gava kyllä tarjosi odottelua makuulla. Kerrattiin seisomiset ja muistin 360 pyörimisessä, että mun piti astua ristiin oikealla jalalla ensin niin silloin käyttää paremmin takapäätä. Tehtiin namilla, ettei liikaa innostu ja paina. Gava oli aidan vieressä ennen kehään menoa vähän hätäinen ja meinasi sekoittaa helppoja asioita. Sitten katsoinkin, että näyttää samalta kuin mitä on lähdössä agilityradalle (mihin kyllä seuraa vaikka vapaana). Annoin kävellä "vapaasti hihnassa" kehään että sai katsoa ympärillen ja hämmästellä miten täällä on kasa kylttejä! Seuraten sitten parin metrin matka lähtöön, hihna olan yli, lähtölupa ja nyökkäsin. "Ole hyvä" niin sai mennä radalle. 

Radalla ekalla suoralla Gava oli vähän hämillään ja otti häiriötä tai painetta. Tai sitten ei ollut vain yhtä skarppina kuin yleensä. Kisapaikalla pyörähdykset teki hienosti. Kehuin pujottelusta eteenpäin vain välillä huomioiden sen, että on skarppina mutta ettei liikaa innostu ja tule liian tiiviisti tokoseuraukseen. Sanoinkin käskynä vain "sivu". Seisomiskohdat meni hyvin. Vain yksi eteentulo oli loppupuolella. Sitä sain päntätä tutustumisessa itselle, kun avossa se oli stoppien kera. Pieni epäröinti eteentullessa. Mutta oikealta sivulle näkyi vähän ajatus oikealle sivulletulosta mutta sain huidottua ja käskytettyä kiertämään vasemmalle sivulle. Tätä ei tuomari noteerannut. Tiesin sen parin viikon takaisista treeneistä. 
Virheitä ei annettu, joten 100/100p, ainakin kahdella muullakin 100p joten aika ratkaisi. 2.sijalle. RTK2- koulutustunnus saatiin myös! Siirto voittajaan, joten täytyy ottaa sitä treeniin. 

Gavan video avon 100p radasta.


Gavan rallyhistoria: 

Alo 97, 98, 97p. (2016)
Avo 97, 97p (2017) ja 100p (2020)!

Oli se vähän helpompaa tämän kaksikon kanssa. Ja aina kokeneemman koiran kanssa. Ei tarvinnut uusia mitään kummankaan kanssa. Siinä mielessä meni nappiin, treeneissä sai välillä ja odottelualueella hinkata joitain kohtia. Raskas kisapäivä, mutta kannattava! Kisatessa ei oikein pysty muita seurata, mutta vilkaisin kisojen lopussa pari suoritusta mes radalla. Jännitti ennen kisoja ja välillä suoritusten välillä, mutta itse radalla ei ollut paha. Vähän lajissa kuin lajissa saanut toipua kisakokemuksista Ruutin kanssa, terapiata kisata näiden kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!