Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

2.3.2020

Agility, rally-tokoa ja tokoa - tehoviikko!

TO AGI
Torstaina Novan kanssa Marjon agilitytreeneissä

Rata oli vähän kinkkisempi ja tuli vahvistettua myös irtoamista. Kepeille oli myös vaikeat kulmat. Meidän tekemät pätkät oli periaatteessa hyppyrataa.

PE RALLY
Perjantaina kenraali rally-tokot Malminkartanossa Tiian ja Käämin kanssa:
Ulkotreeniä pikkupakkasessa. Tehtiin rata, missä kerrattiin vaikeita kylttejä. Nova teki kokorataa, mutta avo kyltit oli vaikeita mm. pyörähdys ja seisomiset. Houkutusleluilla oli vaikea ja se vaikeutti myös eteentulo liikkeitä lähellä.
Gavan kanssa tarkoitus oli katsoa muutama kyltti, mutta kerrattiin useampi. Oli helpompaa ja taisi sujua hyvin. Nähtiin myös voi ja mes kylttien suorituksia. :)

Gava näki Disco poikaansa la kisoissa :) Gava ärähti nuuskimisesta ja joten pojan ei ollut ihan helppo tulla viereen kuviin. :D On ne aika samankokoisia ja päänmuoto samantyyppinen.

SU TOKO
Agimestassa omatoimisesti, toisella puolella treeniryhmä. Tällä kertaa isolla puolella.

Novan kanssa

Kontaktin tarjoaminen kävelyssä: Oli hajuja ja ehkä nollasi kierroksia nuuskimalla. Käveltiin hihnassa ja kun tarjosi kontaktia palkkasin. En käskynyt mitään, halusin että itse aktivoituu. Vähän pidempään meni kuin yleensä, mutta kyllä sitten unohti nuuskimisen ja oli valmis treenaamaan. Tiukan paikan tullen voi myös kieltää nuuskimisen, jos ei ole aikaa mutta jos koira ei koskaan osa oma-aloitteisesti vaihtaa nuuskimisesta töihin niin se voi tehdä sitä sitten kun ohjaaja ei voi käskeä. Vähän ongelman kiertämistä ja siitä voi tulla negatiivista tunnetilaa, kun kieltää tai estää.

Tunnari: ensin oman piilotus ruutunauhan alle, sitten väärät rasiassa. Ok. Seuraavaksi väärät maassa ihan vierekkäin ja muovikulho osittain päällä. Taas hyvin etsitty oma, mutta kävi oma suussa nuuskimassa väärät mutta piti omaa ja toi sen. Yksi hyvä toisto väärät maassa ja oma piilossa. Sitten hain vääriä tunnareita, jotka oli laakeassa kulhossa/merkissä ja oma piilossa. Kurkkasi väärät ja etsi oman. Saatiin treeni, missä ei kertaakaan ota väärää. Kuten viimeksikin hallilla ja viime viikolla kotona. Matkaa oli näissä n.4m. Myös virittely ja luopumista kapulasta.

Ruutu: alusta oli valmiina, bongasi hyvin ja menin palkkaamaan seisomisen. Matka oli 15m, kun hypytkin oli kentällä.

Kierto hyppyjen välistä, kapulat myös reunoilla. Hyvin meni!
Hyppy & nouto vinosta kulmasta evl tyyliin: erikseen hypylle hakeutuminen käsimerkillä, hyvin korjasi linjan sinne. Sitten kapulan nouto sivusta, vähän valui kapulaa noutaessa mutta korjasi linjan käsimerkistä ja hyppykäskystä viime tinkaan hypylle. Rimahyppy oli tällä kertaa 50cm, monesti matalempi, mutta nyt jäi viime ryhmältä. Gavalle opettanut että hakee hypyn kapulan kanssa ilman hyppykäskyäkin vaikka käskyn saa lisätäkin, mutta jos ei itse ehdi käskeä.

Metallinouto: yksittäisenä oman pikku metallikapulan nostoa. Palkkasin 10cm nostoa, käteen nostamisen, metrin matkalta. Sitten heitettynä n.3-4m matkalta. Palkkasin luovutuksen suoraan käteen. Hyvin! Vähän viivytteli nostossa, toka parempi. Eka kerta noin noutona, mutta jatketaan nostoprojektia, että kapulasta tulee kivempi koska saa paljon palkkaa ja nosto selkeästi se vaikein valinta.

Luoksetulon stoppi: jätin namin rasian päälle ja n. 20m matkalta stoppia, pysäytin n. 5m mun edessä. Kerran ennakoi stoppasi ja juoksi palkalle, mua alkoi vaan naurattaa. :D Eka kerta kun ennakoi. Seuraavassa eri käskyllä kyllä kutsuin ja palkkasin mun luota. Seuraavassa jätin maahan ja stopista takapalkalle. Ekoissa oli käsimerkki, sitten pelkkä suullinen käsky.

Liikkeestä istuminen: jäi ensin seisomaan. Kun vähän pidemmäksi astuin koiran puoleisella jalalla istui. Näköjään rallyn seisomaan stoppien jälkeen oli vaikeampi.

360 asteen pyöriminen, ensin täyskäännöksiä paikallaan pyörien. Sitten 360 astetta tai siitä väliltä. Lähdin oikealla jalalla ensin ja saatoin käyttää käsiapua. Yllättävän hyviä!

Leluhäiriössä pujottelua ja seuraamista: nyt uskalsin pitää jo Novaa vapaana. Palkkasin kun aktivoitui lelu ohituksen jälkeen. En huomauttanut kun näki, että oli vaikeata kun pysyi silti sivulla. Lopussa kuin henkilöryhmässä pujottelu ja perusasento keskellä. Tai kuten houkutuksessa. Lelut otin taskuun. Pois lähtiessä sai tennispallon hetkeksi suuhun.

Nova oli tänään tosi hieno! Asiat edistyy. Paitsi kaukot. :D Palkkailin Novalle myös häkissä odottamista, tutulla viltillä ja näkösuojassa.


Gavan kanssa 
eteenmeno, jätin salaa lelun: hieno hyppyjen läheltä kohti seinää. Ei nähnyt lelua, kun sanoin jes alkoi pyöriä ja etsiä lelua.
Ruutuun juoksi alkuun reunasta sisälle, ruutu oli keskempänä kuin yleensä joten lähti ehkä liikaa kohti nurkkaa. Kolmannella lähempää ok. Loppuosaa, seuraamaan tuloa täytyy muistaa myös treenata..

Kierto-ohjatussa merkin kierrosta palkka. Sitten erikseen nouto-osuus vasen avoeste. Vähän epäsiisti kapulan nosto, mutta hakeutui hypylle. Niitä nostojakin pitää muistaa kerrata. Ai niin! Gavalle muistin laittaa kiertoon 2 isoa tötsää ja ruutumerkin, vähän hätkähti kun oli kiertämässä ekaa tötsää ja väisti laajemmaksi kaaren. Novan kanssa en testannut, kun muistin tämän lopussa.

Tunnari: muistin lainata hallin tunnareita ja hajustin yhden. Gava juoksi sinne, vähän noteerasi omaa mutta sitten tuli tulokseen, ettei tiedä mikä näistä olisi ja jäi tuijottamaan. Kun uusin käskyn niin nuuski ja toi oikean. Sama uusiksi ja edelleen oli epävarma. Samaan aikaan yksi odottava koira piti myös kovaa meteliä.

Kaukot: nämä tosi hyviä. Tehtiin 1, 2 ja 4 vaihtoa. Myös 15m matkalta ja 10m.

Zeta/L: tehtiin seiso ja sitten istu. Molemmat hyvin. Itse mokasin ekalta tötsältä lähdön, oltiin väärällä puolella. :D

Huomasin, että tokon liikeohjeet muuttuu 1.9.2020 eli siihen mennessä pitäisi saada Gavallekin evl kisoja. :0 Yhdessä ollaan varalla ja muutamaan huhtikuulle ilmot tulossa.
Vuoden vaihteessa oli jo muuttunut mm. että voi laittaa alempaan luokkaan tms.

Meidän uudet kotisivut löytyy nyt osoitteesta:
https://tollerwich.tiiahoo.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!