Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

29.3.2020

Mielentilaa, rauhoitumista ja oma-aloitteista aktivoitumista

Keskiviikkona toko Mankkaalla Nellin ja aussie (Ruutimaisen mustavalkoisen) Riemu aussien kanssa. Mielentilaa Novalle ja kehäänmenoja.

- aktivoituminen/ kontaktin tarjoaminen uudessa paikkaa:
Vein muutamat merkit ja sitten kävelin pitkässä hihnassa ja odotin että tarjoaa. Tätä voisi tehdä vain kehuilla, mutta palkkasin namilla. Muuten ei mitään käskyjä. Video- Matolle rauhoittuminen ja siitä hommiin sivulle.
Tarjosi matolle maahanmenoa. Voisi hakeutua sille myös kauempaa ja lisätä itse häiriötä tähän. Agilityssa on odottelussa tehty näitä.
Vapautin ja otettiin katsekontaktia ja namista luopumista. Sitten taas matolle. Video 


- kehäänmenot
Liikkuri kutsui kehään, vähän virittelyä. Namit pois käsistä ja käveltiin kehään. Ekassa istutin perusasennossa kunnes vapautus. Toisella kertaa palkkasin seurauksesta. Hyvin pysyi hallinnassa. 
Video tästä myöhemmin. Video.


Näistä on ollut apua myös ääntelyssä tai jos on liikaa kierroksia. Varsinkin tuo katsekontakti vaatii keskittymistä. Nova oli aika poikki tän treenin jälkeen vaikkei hirveästi tässä tullut tehtyä. Seuraamisen paikka on pikkuhiljaa huomaamatta parantunut.

Loppuviikko menikin rauhallisesti, eikä tehty muuta kuin Gavalle pari lankulla kääntymistä.

Pidettiin Uudenmaan alueen toiselle puolen videopuhelu, missä näki 4vk pentujen menoa ja sai juteltua. Gavakin osallistui siihen kuuntelemalla ja nukkumalla sohvalla vieressä, Henkkakin vähän aikaa. Poikkeusoloista huolimatta meille olisi ehkä tulossa pentu-uutisia. <3 Oli kiva katsella 1,5h pentujen menoa, parempi sekin kuin lyhyemmät videot ja kuvat. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!