Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

27.4.2020

Ensimmäisiä päiviä, pentutreeniä ja kasvukuvia

Nyt on takana viikonloppu ja päivä yhdessä. Rauhallisesta pennusta alkaa kuoriutua pikku piraija. Takapihalla mennään välillä hepuleita. 8vk kuvia kännykästä ja kameralla.

Ruuan yhteydessä on treenattu
- sivulletulo: namin perässä imuttaen, käsiliikkeellä ja sitä pienentäen. Tarkoitus myös tasapainotyynyä/koroketta kokeilla opettaa
- seuraus: imutustyyliin ja istumiset, syö ahneesti ja pysyy sopivalla etäisyydellä
- paikallaan pysyminen: tässä 2 askelta maksimi. Harjoitellut myös kyykkyyn ja ylösmenoa (kuvausta ajatellen). Mutta matkaa tarvitaan kyllä lisää.


- luopumistreenit tähän mennessä vaikeita, lähinnä istuminen kun naminyrkki on kauempana. Kokeilin kahta namikättä molemmin puolin, hetken sujui kunnes alettiin haukkumaan ja hermot meni. ;) Liian vaikeata vielä.
- luoksetulo: näitä pillillä ja ilman, ulkona ja ulkoa sisälle.
- maahanmeno: naminyrkki maassa ja kun menee maahan saa namin. Tämä ajatellen myös lepokäskyä.


- käsikosketus: pariin kertaan niin, että kädessä oli namin hajua, näytin sen auki ja tietty heti meni nuuskimaan. Jes ja tiputin toisesta kädestä namin käteen, mihin äsken koski. Nami ilmestyi siis koskettua.
- häkistä namien etsimistä. Sekä häkin tarjoamista sen jälkeen. Kun katsoi häkkiä, tuli sinne namia tai käveli kohti, astui sisään jne. Lisäksi kestoa eli siellä pysymistä. Jopa meni maahan ja palkkasin makaamista. Sitten etäisyyttä pysyä paikallaan, laitoin pari namia ja kävin 3m päässä kaapin takana piilossa.
- kahden lelun leikkiä: lähinnä niin, että istun ja käden mitalla liikutan vuorotellen leluja. Tähän "kii" käsky.
- nouto: käytävässä, ensin koiran rapsuttelua ja istutaan maassa taakse nojaten, että koira voi tulla syliinkin. Lopuksi sai namin. Kerran jäi noutoesinettä syömään, mutta toi sitten. Aika kivasti sujui. :)


Sosiaalistamista, toisena päivänä käytiin paljolti sylikyydillä lasten leikkipaikan lähellä. 

Kolmantena nopea visiitti asemalle/kaupalle, missä nähtiin kauempaa 2 junaa, bussi ja autoja. 

Neljäntenä työpäivä, omakotitalo on teiden kulmauksessa ja mm. rekkoja ajoi ohi. Leikki vähän Gavankin kanssa! Tofu hihnassa ja G sai alkuun nuuskia rauhassa. Pääosin Tofu omassa aitauksessa. 
Su ja ma 5min autoilut takakontin häkissä. Toisella matkalla Nova, toisella yksin. Ma-ti yö myös ilman muita koiria. Tofun kasvua voi seurata täällä.

8-viikkois poseeraus kotona ja kasvattajalla pääkuva.
Paino kotivaakalla 5,7kg ja korkeus n. 29,5-30cm
(Kamera oli jalustalla ja puhelimin kaukolaukaisimena, siinä onneksi näkee kuvan miltä näyttää vaikka piti ohjata pentua ja katsoa sitä. :D )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!