Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

25.4.2020

Tofu kotiin!

Kuva 7 viikkoisena
Eilen, perjantaina ajettiin Poriin hakemaan pikku nallekarhua kotiin. Tofu sai olla pennuista ensimmäinen, joka lähti kotiin joten ehdittiin ottamaan paikanpäällä myös vikat poseeraukset kaikista pennuista. :) Viikolla odotin niin perjantaita, toki kaikkea kotona järjesteltävää ja opiskeltavaa keksi ennen. Autossa vähän itketti ja huudettiin pikku teillä, mutta kun päästiin isommalle tielle nukkui n. 2h 45min. Välillä vaihtaen asentoa.

Kotona vein takapihalle, pissit tuli sinne. Tofu ehti tutustua asuntoon ennen kuin isot tuli lenkiltä. Sai sylissä nähdä Gavan ja Novan koiraportin takaa. Ja sitten maasta. Niin kauan kun oli kauempana Gava oli iloisena, mutta kun tuli nuuskasemaan portin läpi Gava murahti. Gava lähtikin äitin mukaan porukoille. Nova pääsi tutustumaan takapihalla Tofuun ja iloisesti moikkasi. Tofun mielestä oli parempi nuuskaista ja jatkaa matkaa, mikä sopi molemmille.

Pe illalla leikittiin ja käytiin takapihalla ihmettelemässä. Alkuun sekin oli jännää, kun kuuli junan (500m päästä), lapsien huutoa n. 30m päässä ja yhdessä tehtiin puutarhahommia. Iltaruoka maistui ja ohessa vähän imutusseurausta, sivulletuloja ja paikallaan istumista. Sen jälkeen kakat pihalle. Peiliä myös ihmeteltiin makkarissa.

Kuvia 7vk

Kuvia 8vk (kännykuvia vasta)

Lauantai
Yö meni hyvin. Nukkui 22-4:30. Käytiin takapihalla, tarjosin lelun, Tofu leikki ja itse nukahdin. Klo 6 käytin uudestaan pihalla, nyt tuli kakatkin. Annoin lelun ja jatkoin unia. Piti käydä ottamassa pois penkin jalkoja testaamasta. Nukahti sitten itsekin ja heräsi kun itse heräsin klo 9. Aamupala taas samoissa merkeissä kuin illalla. Ahneesti meni.
Aitaus koostuu myös meidän hakupiilosta (sen takia pressut)

Novan lenkin ajaksi joutui aitaukseen, alkuun tuli huutoa vapauden rajoittamisesta mutta sitten rauhoittui. Sai myös Henkan seuraksi, kun rauhoittui.
Ap:nä harjoiteltiin ulkona putkikassiin menoa namipalkalla. Ja vähän sen nostamista. Ei ollut moksiskaan. Valjaita juostiin hepulia ympäriinsä ja talutti itseään. Niin reippaana oltiin takapihalla.

Seisotuskuvat terassilla jalustan ja itselaukaisimen avulla. Kameran saa synkronoitua puhelimeen. Sisällä leikkiessä tein kahden lelun leikkiä samanlaisilla leluilla. Ja ns noutoa niin, että nosti muovilelun (tai kääntyi kohti) ja toinen lelu ilmestyi eteen houkuttelemaan. Eilen muovipullo ja sen puristamisesta kuuluva ääni oli vähän outo, tänään jo leikittiin pullolla.

Iltapäivällä mentiin pihatiellä kävelemään. Tofun tahtiin ja jonkin verran sylissäkin. Ihmeteltiin jossain kohdin kyykyssä leikkipaikkaa, kenttää, puroa, pyöriä. Pari haukkuvaa koiraa oli jännät. Otettiin valkovuokkokuvat, jos niistä kukista jäi jotain jäljelle, kun pyörittiin päällä. :D

Iltaruualla pillin kanssa istumista ja luoksetuloa. Koitin viheltää hiljaa sisällä. Istumisen vihelsin kun näin, että alkoi istumaan.
Ekaa kertaa maahanmenoa/rauhoittumista niin että istuin maassa ja laitoin naminyrkit maahan. Aluksi haukkui. Sitten meni maahan. Maassa useampi nami. En vielä käyttänyt käskyä, vihje oli naminyrkit maassa. Gavalle ja Novalle on opetettu kun mitään ei tapahdu niin tarjoavat maahanmenoa (vs Ruuti haukkuen komensi palkkaa).

Ihana reipas ja järkevä pentu. :) Luulen, että meistä tulee hyvä parivaljakko! Pentueesta Tofu vastasi hyvin omia toiveita ja katsotaan, mikä komistus siitä kehittyy. Tofun kanssa tavoitteita on nomepuolelle ja tokoon. Agility on "kielletty" kunnes noutajajutuissa on hyvin malttia. Jotain taitoja voi nyt suullisina käskyinä ja erillisenä harjoitella sitten vanhempana. Novaan verrattuna on rauhallisempi ja ei ehkä niin päätä pahkaa mene joka paikkaan ja miettii ensin. Nova onkin ollut vilkas pentu, joka ei pelännyt mitään.

Ohjeissa oli hyvänä muistutuksena nivelvalmistetta ruokaan lisää, sopiva paino (ei lihava), pentuöljyä, madotukset viikkoa ennen rokotusta. Rokotukset suositellaan yksitellen (jos sattuisi tulemaan allerginen reaktio ja rokotuksilla joskus ollut yhteyttä autoimmuunisairauksien puhkeamiseen). Toinen päivän ruoka ollut lihaa, muilla koirilla ei ole meillä ollut näin mutta katsotaan saisiko onnistumaan. Tänään syötiin jauhelihapullia. Laktoositon kermaviili, piimä ja raejuusto lisukkeena.

7vk iässä


VideoitaNova ja Tofu neuvottelut lelun ottamisesta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!