Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

8.4.2020

Haukkuputki ja videotakin! vol 1 Tammi-maaliskuu

Novan haukkuilmaisu kuuria

Ma 27.1 mulle haukkuja
5, 15, 25, 7 ja 4kpl 
Lopuissa hyvä rytmi. Vikassa lelu piilossa, mutta haukkui silti jalkaa. Jes! 

Ma 27.1 haukut vol2
Maassa 5+16
Matalakivi 8 ja 4
Kuvan metrinen kivi: ensin hyppäsi viereen, oli ahdasta ja horjahti alas. Kun laitoin lelukäden reunalle tajusi haukkua alhaalla. Otettiin 5, 9, 7 tms. Hyvin haukkui! 

La 8.2 haukkutreeniä
- Kaivon päällä 5 haukkua
- Eri kivien päällä n. 5-10 haukkua, n. 4 toistoa
- kiven takana piilossa 17 haukkua

Ti 25.2 kivellä ja ip apparin kanssa
Ti Aamulla menin salaa kivelle ja Nova etsi ja alkoi vähän epävarmasti haukkua. Muut oli varmaa haukkumista. Yhdessä olin kaatuneen puun risukossa pienellä kerällä ja haukkui metrin päässä. 
Ti ip 25.2 äitin kanssa metsälenkillä:
- Aluksi Nova haukkui mua kahdesti ja äiti käveli 3m matkan kohti. Ekassa äänen avaus ja vilkaisi n.6. Sitten parempi n.10. 
- äiti maalimiehenä ja päästin haukkumaan, vähän pätkivää aluksi joten pysyin aikalailla paikallaan n. 3 peräkkäistä haukkua ja sitä ennen yksittäisiä
- äiti edelleen mm ja otettiin 7 haukkua
- 10 haukkua (vähän eri kohta ja ei bongannut lelua, haukkui vähän, etsi lelua, haukkui, etsi ja haukkui)
- 5 haukkua, nyt haukkui yhteenmenoon ja jätettiin siihen
- oli selkeästi paljon vaikeampaa kun ei olla vain keskenään. :) Lelun häivytys kesken. 
Ei käytetty käskyä haukkumiseen.

Ke 26.2 maalimiehelle metsässä ilmaisua:
- mulle haukkumista kivellä ja äiti käveli lähelle
- äitille niin että kävelin Gavan kanssa lähemmäs. Keskittyi hyvin. Lelu lähelle kenkää.
- haukkuja n. 5, 10, 3, 15 viimeinen sarja oli tosi hyvää! Tänään huima parannus eiliseen.


To 19.3 lenkillä haukkutreeni
- mulle haukkumista, ekassa piti etsiskellä haukkuääntä. Toka ja kolmas parempia, ensin 5 ja sitten 10. Äitin ja Gavan ohi kävely ei haitannut.
- äitille haukkumista: ekassa vaihteli paikkaa ja vähän arasteli haukun aloitusta. Haukkupätkissä. Ekan palkkaus tuli hiljaisuudesta.. Seuraavissa mun piti nyökytellä kun palkataan, parani jo. Ehkä voisi olla hyvä jos vaikka olisi naksutin mukana, naksautan ja silloin heittäisi lelun.. Naksuttimetkin on jonnekin hukkuneet, vaikka niitä pitäisi olla useampi. Aina väärässä paikkaa. Vikassa kävelin takaa ja Nova vilkaisi taakse. Selkeästi vaikeampi, vaikka liikuin 4m.

- Samalla lenkillä to 19.3 esinekaistale. Oksassa oli miehen hanska, joten koskin siihen ja tiputin sen maahan ja aaltoillen kävelin lähetyspaikalle n. 30-40m päähän. Tuntui taas matkana tosi pitkältä ja mietin, mahtaako irrota. Mutta Novan juostua matka meni äkkiä. Merkkasi selkeästi hanskan, mutta jatkoi etsimistä. Ei tuonut sitä. Nova takaisin ja äiti kävi sen nähden tiputtamassa hanskan. Kehoituksella otti hanskan ja toi. Toisella kertaa ei ollut ongelmaa eikä annettu apuja, jätin salaa hanskan vähän eri kohtaan. Lisää siis löytöesineitä treeniin. ;)

Vähän hitaasti edistyy 6 treeniä ja 3kk. Toivotaan, että on unohtanut kirjata jonkun kerran. :D

Pe 20.3 lenkillä metsässä haukkumista
- mulle ensin paristi, ekassa kesti avata ääntä
- maalimiehelle/Henkalle haukkumista ekaa kertaa, ensin 2 haukkua, sitten 6 haukkua ja jotain 5-10 väliltä. Tokavikassa meni vähän kuusen oksien piiloon, silti hyvä haukku. Mun kävely ei haitannut.
- lopuksi Henkka halusi mennä piiloon, kaartoi kuusen taakse n. 20m päähän. Lähetin Novan metsän läpi ja juoksi sinne hyvin. Aloitti heti haukun ja ehti haukkua sen aikaa, että pääsin puoliväliin. Kun ajattelin heti kun ehti jo mennä, että jos palkkaisi suoraan kun ei ole etsinnässä tehnyt haukkumista. Mutta haukun aloitus meni kevyesti! Nova oli niin intona lyhyestä treenistä. :)

Tänään tuli myös esineen etsintä treeniä, kun otin lenkille Henkan hanskan mukaan. Alkuun Nova ei meinannut tuoda sitä ja etsi vain muuta. Tuli treenattua myös eteenmenoa.


La 21.3. lenkillä keksin ottaa videolle. Videota ennen kävin paristi puun takana, yhden kuusen alla ja kiven takana.
Videolle 3krt kaatuneen puun takana pötköttelyä, pallo jaloissa. Sitten kiven päällä. Haukkuja 9, 6, 11, 10.Su 22.3.2020 lenkillä nyt oli mukana namirasia ekaa kertaa ja pallo. Ideana yhdistää haukkutreeniä myös namipalkkaan. Ensin pallopalkkaa, sitten pallo ja lopuksi nami. Sitten nami ja sen jälkeen pallo. Sitten useampi kerta pelkkää namia. Ja sitten nami ja pallo. Niin, että päästäisiin treeneissä namirasiapalkkaan, mutta vikalla tulee myös lelu.
Eka istuen, yksi "kilpikonnana" sitten muut maaten. Ne missä pallo oli taskussa meinasi hakeutua kohti käsiä ja korjasin kohti rasiaa ja jalkoja. Palkkasin etäisyyttä tai kun focusoi jalkoihin. Nova on ollut aika herkkä jos mm yhtään liikahtaa (lopettaa haukun), joten siinäkin mielessä hyvä jos voi vähän liikahtaakin ennen palkkaa. 
7, 21, 10, 19, 7, 7, 5, 8, 7, 12, 4, 9, 22
Yht: 138kpl
Video 22.3


9 treeniä, 3kk petrattiin viikonloppuna! Maksimi per kerta tänään 22kpl, mutta katsoinkin että tammikuussa oli jo 25kpl. Joten pitäisi tavoitteena olla ainakin 30-40kpl (mulle alkuun).

Su 5.4 otettiin muutamat haukut namipalkalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!