Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

22.5.2020

Tofun 11vk ti-pe

TI sosialistamista ja agitreenien korkkaus

Kissatreffit: Ennen ti treenejä käytiin katsomassa kaverin koiriin tottunutta kissaa tai kissoja. Aluksi rauhallisena uudessa paikassa, söivät samoja nameja Suvin ohjauksessa kissan kanssa. Jäin itse vähän kauemmas ja Tofu sai mennä tutkimaan uutta asuntoa ja kissaa. Jossain vaiheessa vauhtia alkoi löytyä ja sai mennä hihna perässä. Ehti myös keksiä sohvalla ramppaamisen. Namit maistui ja oli parasta! Kissoja käytiin nuuskasemassa ja ehkä pari haukkua, kun ei ne tulleet leikkimään mutta muuten niin neutraalisti suhtautui. Vähän leikki vieraalla ja omalla lelulla. Sitten ulos juoksemaan hepulia.

AST:n kentälle sitten, Gava ja Nova teki puoliksi yhden vuoron eli n. 6min treeni.

Gava pätkissä kokoradan. Kepit ohjasin takaaleikkaus ja valssi/persjättö (vasemmalta puolelta). 8-9-10 kohta onnistui, aika paikaltaan ohjaten. Palkkasin Aan ja puomin. 16-17 tein vastakäännöksen sujui ja toistolla peruskäännöksellä. Yritin käännöskäskyä/rytmitystä 20 mutta ajatteli viereistä hyppyä. Kun saatoin vähän enemmän niin oli ok.  Gava meni kivan järkevästi!


Novan radan aloitin 3 hypyltä, joten lintsattiin vähän serpentiiniä. Kepeillä päällejuoksu eli oikeaa puolta. Ekassa en uskaltanut ja palkkasin kepit. Toisella uskalsin eikä siinä ollut edes Novalle ongelmaa.
8-9 välissä liian aikaisin tein työntöä hypylle jolloin ehti kiertää taakse. Kun jätin käden in-in ohjaukseen ja liikuin niin ei ollut ongelmaa. Eli jätin lähettävän työnnön pois. A oli ok, palkkasin. Rengas ok. Tehtiin erikseen 12-14, ensin takaaleikkaus myöhässä että hyppäsi ristiin hypyn. Sitten taisin olla ajoissa ja saatiin tehtyä. Näitä lisää! Loppu ok ja ehdin tehdä valssin 17 hypyn taakse.

Ekan namilelupalkan Nova rallatteli ja purki kierroksia. Sitten meni vähän iisimmin eikä niin pitkäksi aikaa vienyt lelua.


Tofu 
- autossa isojen treenien ajan
- sai kentällä muutamilta ihmisiltä nameja.
- Treffasi myös 5kk borderterrieri pennun lopussa ja leikkivät. Tofu niin rohkeasti meni moikkaamaan. Leikin lopussa meinasi luoksetulokutsut kaikua kuuroille korville. Muistuteltiin hihnassa vähän luoksetuloja.
- Tofu teki myös muutamat sivulletulot, kontaktia ja askeleen seurausta. Hienosti keskittyi vaikka vieressä leikki koira! Kun on ruokaa niin ei näe muuta. <3


Ke Tofun daminouto käytävällä.Ekassa yritti ohi. Toisessa jäi vähän paremmin. Vain rapsuttelua ja lopussa otin damin. Ehti jo damin piiloon laittessa käydä katsomassa käytävän päässä, oliko damia siellä?
KE tokoa/malttia, koulutin ensin ja sitten tolleritiimin kanssa. Tänään mentiin viretila edellä. Toisella kentällä oli treenaamassa yksi koira agilitya, joka oli hiljainen (Nova kyllä huomasi putkeen-putkeen käskyt).

Autossa odottaminen:
Nova on aika hätähousu autosta ottaessa. Kun Gava on taas yleensä nukkumassa ja venyttelee autosta pois päästyä. Niin monesti nappaa kiiressä mukaan tai jättää odottamaan ilman huomiota. Novalla ollut myös tapana venytellä heti kun auton ovi tai veräjän luukku aukeaa niin, että tulee jo kynnyksen reunalle. Odottaa kyllä vaikka luukku auki, mutta kuuluu kitinää jos ollaan agikentällä.
- istuin Novan paikan edessä ja palkkailin makuulle tai kontin takaosaan. Samalla Tofulle nameja.
- Sitten niin, että avasin Tofun häkin ovea ja palkkasin molempia. Selkeästi häkin oven avaaminen oli myös merkki lähtemisestä ja nosti kierroksia. Aiheuttanut varmaan myös turhautumista, kun toinen pääsee.
- sitten menin itsekin takaisin istumaan.Istuen odottaminen: 
- kapulat: Alun perin ajatuksena oli tehdä ohjattu, mihin vein 3 kapulaa ja reunimmaisiin namikupit. Jätin namit yhteen. Novalla parit viime treenit on alkanut vinkuminen, kun minä tai liikkuri vie kapulat. Ehkä pikaratkaisu olisi pyytää kontakti ekan jälkeen, kun ei pysty katsoa kauhean pitkään kapuloita. Ja sitten vahvistaa luopumistreenejä ja pidentää niissä kestoa.

- ohjaaja juttelee toisen kanssa: tämä nyt ei ollut varsinaista treeniä, mutta heti alkoi vinkuminen kun ei tehdä mitään. Viime vuonna ei ollut tällaista ongelmaa, nyt se johtuu että talven on tehnyt eniten agilitya, jossa vire on korkeampi. Ja kyllä se haussakin on aika korkealla..

- pallot: tulikin mieleen viljellä palloja kentälle, kun nekin on tosi vaikeita. Työmaata olisi saada niistä luopumaan.. Novan takajalat oikein tärisi innosta.

- pentu ja agihäiriö: jätin Novan käy siihen makuulle ja hain kakaran. Viereisellä kentällä treenasivat juoksaria, mutta hyvin odotti. Ja hiljaa nyt? Vähän aikaa pennun kanssa parkkiksen puolella, sitten kentälle. Tofu sai leikkiä leluilla ja olla häiriönä. Nova yritti nytkyä ja napata lelua, jos se meni läheltä.

Novalle muutamaan kertaan myös namista luopumista sivulla. Mutta koska oli aikaa n. 30-45min kentän "sulkemiseen" niin oli hyvin aikaa ja paikallaan istuminen onkin paljon rankempaa kuin kaiken tekeminen.

Palkkailin Novaa näissä kaikissa kun istui hiljaa ja nätisti.

- Nova pääsi seuraamaan ja tein liikkeestä seisomisen. Ekassa istui. Paristi aiemmin kokeilin ottaa seurausta, mutta jätin takaisin kun tuli vinkumista.
- Sitten otin lyhyeltä matkalta oikean ohjatun namikipon. Ekassa söi nätisti namin. Ja huomautin ettei oteta kapulaa. Sitten istumista? Toisessa yritti oikaista heti hakemaan kapulan. Ja yritti nappailla kapulaa kädestä, kun otin sen pois.

Tofu otti pari eteenmenoa, laitoin namipurkin päälle namia, peruutettiin vähän, osoitin rasiaa ja löysäsin hihnasta niin meni hakemaan namit. Matkaa oli 2-3m. Hyvin muisti namit ja lähti heti.


TO Nuuksioon isojen kanssa ja Tofu meni mummolaan. Oli nähnyt naapureita myös.
Gava ja Nova tykkäsi, tauko makkaraa koirille ja myös kahlailua ja Gava kalasti roskan.


PE kraniosakraaliterapia Masalassa koirille Mari Hyytiäisen käsittelyssä.
Ennen kraniota käveltiin ihanassa lämmössä Masalan keskustassa. Pörröinen samojedi meni ohi. Tofun tahtiin tutkittiin paikkoja ja tekikin tällä 45min odottelulla kakat ja pissit ulos. Nähtiin sirkkeliä käyttävä työmies, alkuun se oli vähän jännä. Gava oli yllättävän rohkea vs aiemmat kerrat on tärissyt jo autossa. Ihana nähdä tai tsemppasiko kun pentu oli matkassa tai sitten alkaa jo tottua paikkaan. Juuri kun oltiin menossa sisälle niin koulun pihalle tuli skeittaajia, niistä Gava ehti mennä paniikkiin, mutta onneksi päästiin sisälle. Jossa Gava meni huoneen nurkkaan. Aika nopeasti kuitenkin palautui, vaikka oli alkuun herkkä kaikille äänille. Tofu tuli reippaasti sisälle ja heti meni Maria moikkaamaan.
Nämä mun muistelut, mitä olikaan on aina niin hankalia.. pitäisi saada kirjallisena.. No tärkein että on hoidettu ja ei kai ollut vakavaa, ainakaan ei ollut puhe että kannattaisi tulla heti x ajan kuluttua.

Tofu pääsi ensin käsittelyyn, päivää vaille 12vk! Päässä oli jotain avattavaa, sitä kommentoitiin kun liikkumista rajoitettiin.  Etujalassa jotain pientä, lonkassa pientä ja toisessa takakannuksessa.

Novan vuoro, Tofu vähän aikaa leikki mun lähellä lelulla, pidin hihnassa ettei mene häiriköimään muita. Sitten nukahti ja nukkui koko loppuajan lähtöön asti. :)
Novalla oli päässä myös jotain, selässä joku kohta, oikean etujalan kannuskynsi oli jäykkä. Sain kokeilla miltä se tuntuu avattuna. Se on vaikuttanut liikkeisiin, olinkin välillä katsovani lenkillä että juoksee vähän epäpuhtaasti. Aiemmalla kerrallahan samoilla kohdin jommassa kummassa etujalassa oli jotain jumia nuljuluun kohdalla.

Gava säikkyi vähän naapuri huoneen ääniä eikä halunnut siirtyä paikaltaan tuolen välistä. Silmän vieressä oli jumia ja muutenkin päässä. Oikeasta takajalasta johtuvaa. Eturinnassa oli myös jotain joka säteili kieleen ja alkoi lipoa kieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!